Pár mondat arról, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani tippadó csoportot, illetve hogy az egyes csoportokra mi jellemző.

A következő paraméterek befolyásolják a csoport választást:

Fogadóiroda

Ha rendelkezel Bet365 vagy 1xbet fogadóirodával akkor célszerű választani magadnak egy vagy több kis ligás tippadó csoportot. Ezeknél a csoportoknál a tippadók kis piacos mérkőzésekre küldik a tippeket, amelyek nagyon alacsony osztályú mérkőzéseket jelentenek ahol a fogadóirodák már nem tudják pontosan belőni az értékeket emiatt néhány tippadó durva havi profitokat tud elérni szinte minden hónapban. Itt könnyedén tudod szinte hónapról hónapra nagyon nagy mértékben növelni a bankrollodat, hacsak nem csinálsz valami hülyeséget.. (sajnos sokan csinálnak..) Egy idő után amikor már szépen meghízott a bankrollod a fent említett fogadóirodák már nem látnak szívesen és korlátozzák a tétméretedet vagy rosszabb oddsokat adnak. Ez általában 300.000Ft és 2MFt közötti profitnál szokott megtörténni, de ha ezt késleltetni szeretnéd akkor mindenképp érdemes a kis ligás tippek mellett nagy ligás tippadó csoportot is választani. Ha pedig szeretnél elmozdulni a könnyebben követhető nagyligás tippek felé akkor jöhetnek az “ázsiai” irodák ahol nem limitálnak viszont náluk már más tippadó csoportra lesz szükség mivel az említett kisligás tippadók tippjei itt már nem elérhetőek. Minden csoportnál a részletes leírásnál megtaláljátok hogy melyek a javasolt fogadóirodák.

Reagálási idő

A kis ligás tippeknek a hátránya, hogy az odds vagy a line gyorsabban változik, azaz nem mondhatod azt hogy: Tipp jött? Sebaj, majd később megteszem! Az idő pénz, és itt valóban komoly összegeket jelent, mivel minél később tudsz megtenni egy tippet annál kevesebb profitot fogsz elérni. Tehát akik csak órák múlva tudnának fogadni nekik nem ajánlott ilyen kis ligás tippadó csoportot követni (kivétel Ártemisz). Persze a tippek minimális odds/line eltéréssel is profitképesek, de azoknak nem ajánlott akik valóban több órás késéssel tudnak fogadni. A nagyobb ligás tippeknél nagyobb a fogadási piac ezért az oddsok és a lineok később illetve kisebb mértékben változnak, tehát ha a tipp érkezése után csak jóval később tudsz fogadni akkor célszerű ilyen csoportot választanod. Sokat számit az is hogy milyen gyorsan találsz meg egy mérkőzést illetve egy adott tippet ehhez ismerned kell a fogadási típusokat (Link1, Link2, Link3, Link4) illetve a fogadáshoz kapcsolódó eszközöket (Link1, Link2).

Mennyiség

A mennyiség bizony mehet a minőség rovására, tehát semmi értelme előfizetni az összes V.I.P. csoportra. Mindegyik csoportnál fel van tüntetve hogy havonta átlagosan mennyi tippre lehet számítani. Nem  szabad túl vállalni magad mert az hosszú távon nem működik, a profi fogadás pedig a hosszútávról szól. Célszerűbb inkább pár hét vagy egy hónap után növelni az előfizetési csoportok számát amikor már látod hogy belefér e még néhány tipp az idődbe. Tehát annyi tippet vállalj be amit kényelmesen meg is tudsz fogadni! A legfőbb oka az ha valaki túlvállalja magát a mohóság. Hiszen ha valaki elkezd nyerni akkor egyre többet és többet akar, és ezáltal el fog térni a szabályoktól és a stratégiától illetve az sem életszerű hogy egész álló nap jelez a telefon, hogy fogadni kell mivel ezt a környezetünk sem igazán díjazza. 

Bankroll(fogadó tőke) mérete

Minél nagyobb a bankrollod illetve ebből következően a tétméreted, annál inkább kell nyitni a nagyobb ligás tippek felé és olyan fogadóirodákban fogadni ahol a legjobb oddsokat tudod megkapni mint pl a broker fogadóirodák. Amíg a bankrollod 2-300.000 Ft alatt van addig nyugodtan használd a bet365 vagy 1xbet fogadóirodákat és gyorsan tudod növelni a kis ligás tippekkel a tőkéd. Nagyobb tőkével már lehet nyugodtan választani nagyligás tippadókat is, illetve a kisligás tippeket maximum 10.000Ft tétekkel szabad fogadni, addig amíg a fogadóiroda zokon nem veszi hogy talicskázod ki a pénzt. Ezután már csak a nagyligás tippadókat tudod követni, ahol igaz valamivel kisebb az elérhető havi átlagprofit, de a tétméreted viszont már magasabb így ott is szép profitot tudsz elérni hosszú távon. Természetesen több limitált fogadóirodával is el lehet érni havi több száz ezer profitot, ezzel kapcsolatban tovbábbi informáciőt találtok a következő linkeken: Link1 Link2

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Kis ligás tippadó csoportok:

Ártemisz, Árész, Aphrodité, Zeusz, Héra,

Mind az 5 kis ligás tippadó csoport kimondottan(Brutálisan) jónak számít. Jellemző rájuk hogy szinte (azért “szinte” mivel még a legjobb tippadónak is előbb vagy utóbb lesz gyenge hónapja) minden hónapot pluszban lehet velük zárni. Azaz majdnem 0 kockázattal rendszeres havi profitot tudunk elérni. Aki viszonylag gyorsan tud reagálni a tippekre az minden hónapban komoly profitot érhet el. Ne feledjük minimális odds és line változás belefér a tippek megfogadásánál (erről az adott csoport részletes leírásában olvashatsz) tehát ha nem azonnal reagálsz az érkező tippekre akkor is szép profitot érhetsz el. Tartsd szem előtt hogy nem minden esetben a legnagyobb profitot hozó csoport a legjobb választás. Kezdőknek az Ártemisz vagy Aphrodité csoportot ajánlanám mert azokat a legkonnyebb követni a kis ligás csoportok közül.

A tippadó csoportokról részletes leírást találtok ha a protipsters.eu weboldalon a VIP Tippadók menünél a táblázat alatt a “csoportok képére” kattintotok. (Ha ebben a blogban rákattintasz a csoport nevek valamelyikére akkor is az adott csoport részletes leírásához jutsz)

Ezek a kis ligás tippadó csoportok havonta átlagosan 10-20 tét profitot is tudnak hozni havi szinten ,ami kiemelkedően jónak számít. Gyenge hónap szinte nincsen így valóban komoly profit érhető el akár rövidebb távon is. Az elérhető profit mértéke függ attól hogy ki mennyi tippet fogad meg illetve hogy milyen gyorsan reagál a tipp érkezése után.

Nagy ligás tippadó csoportok:

Hádész, Apollon, Athéné, Hermész, Élő tippek

A legkönnyebben követhető csoportok AthénéHádész, HermészApollon . Talán a legfontosabb amit tudni kell a nagy ligás csoportokról hogy ezek a tippek már magasabb osztályos bajnokságokra szólnak ahol a fogadási piac jóval nagyobb. Ezért van az hogy az oddsok és fogadási line-ok kisebb mértékben és lassabban változnak. Emiatt jóval könnyebb fogadni/követni ezeket a csoportokat mint a kis ligásakat hiszen akár órák múlva is megtehetjük tétjeinket. A nagyligás tippeket szinte minden komolyabb fogadóirodánál meg lehet fogadni, de természtesen ott érdemes ahol a legjobb oddsokat kapjuk, ezért minden csoport leírásánál megtaláljátok a javasolt fogadóirodát is.  Ezekkel a nagyligás csoportokkal havonta átlagosan 6-8 tét profit érhető el hosszútávon. (Ártemisznél 1-2 téttel több) Mík a kis ligás tippeket csak bizonyos irodáknál fogadhatjuk amelyek idővel egy komolyabb profit után limitálják a tétméretünket vagy épp gyengébb oddsokat adnak a nagy ligás tippeknél ettől nem kell tartani és bátran tudunk velük hosszú távon is tervezni, hiszen itt már nagyobb bankrollal és nagyobb téttel is nyugodtan fogadhatunk. Proft szempontjából valamivel kisebb profitot lehet elérni a nagyobb ligás tippekkel mint a kis ligásokkal, ennek az egyik oka hogy fele vagy negyed annyi tipp érkezik ezekbe a csoportokba, illetve a nagyobb bajnokságokat a fogadóirodák jobban ismerik ezért jobban meg tudják határozni az esélyeket és emiatt nehezebb dolguk van a tippadóknak. Azt is érdemes szem előtt tartani hogy mindegyik csoportnál átlagosan 50 tipp érkezik, tehát joval kevesebb/könnyebb “munka” a tippeket megfogadni mint a top kisligás csoportokban ahol 100-200 tipp is érkezhet. Összefoglalva, a nagyligás csoportokkal szép profit érhető el és joval könnyebben követhetőek a tippek. De természetesen sokan választják amiatt is hogy a kisligás csoportok tippjei mellé ezeket a tippeket is megfogadják bet365/1xbet-nél mivel így jóval tovább engedi nyerni az iroda a felhasználót és nem limiálja be olyan gyorsan a tétméretet mintha csak kis ligás tippeket fogadna. 

Élő tippek: Ennél a csoportnál a tippek akkor érkeznek mikor már tart a mérkőzés, tehát a fogadást minél előbb meg kell ejteni. Havonta átlagosan 8-10 tét profitot hoz a csoport átlag 40db tippel. Viszonylag kevés tippből nagyon magas profitot tudunk elérni minimális idő ráfordításával. Tehát aki tud gyorsan reagálni a tippekre annak mindenképpen ajánlom, mivel a találati arány nagyon magas emiatt kicsi a variancia és nagyon ritka a gyenge hónap. Ráadásul a tippek 85%-át meg tudjuk fogadni Brokerirodánál és ázsiai irodáknál melyek nem korlátozzák a nyerő fogadókat. Pályafutásom alatt a legtöbb profitot az Élő tippekkel értem el, ezért aki gyorsan tud reagálni az érkeztő tippekre annak mindenképpen kötelezően ajánlom!

Mindenki legyen tisztában van azzal hogy profi sportfogadásról beszélünk, amelynek a célja hogy a lehető legtöbb profitot érjük el. Akárcsak egy befektetéssel. Viszont a sporfogadással elért profitot nem szabad összekeverni pl a fix banki kamattal, ugyanis a sportfogadásnál a profit ingadozik ezért előfordulhat olyan hónap is amikor veszteséget érünk el. Ez nagyon ritkán fordul elő a kisligás tippadóknál, ők sokkal stabilabb eredményeket tudnak elérni, a nagy ligás tippadóknál pedig évente átlagosan 2 ilyen hóanp van. (Természetesen itt a nagyon jó tippadókról beszélek melyek elérhetőek a V.I.P. csoportjainkban.) Tehát ha nem tudod elviselni a gyengébb időszakokat, vagy nem tudod betartani a szabályokat melyekről már annyit írtam, akkor bizony ez a tevékenység nem neked való. Csakis akkor gondolkodj a profi sportfogadásban, ha nem egy hónap alatt akarsz százezreket nyerni illetve hosszabb időszakban tudsz gondolkodni mint egy hónap!

Sokakban felmerül a kérdés hogy: Mennyit is lehet nyerni a sportfogadással? Akit ezt a téma érdekel az kattintson ide: Link

Pár szót szeretnék még írni a fogadóirodák fontosságáról.

A kis ligás tippeknél értelemszerűen csak azokban az irodákban tudjuk tenni a tippeket amit felsoroltam. Viszont a nagy ligás tippeket általában a legtöbb fogadóirodánál megtaláljuk. Az oddsok fogadó irodánként eltérnek. Ezért azt szoktam mondani hogy javasolt a legjobb helyen fogadni. Ezt annyiban helyesbíteném hogy nem javasolt hanem kötelező! Ha ott fogadsz ahol te gondolod jónak vagy kényelmesnek az tulajdonképpen azzal egyenlő hogy havi szinten óriási mennyiségű pénzt buksz el azaz nem nyersz meg! Ha nagyligás tippadókat követsz akkor szükséged van egy profi broker irodára ahol 9 fogadóiroda oddsait egy helyen tudod megtenni. Erről bővebben itt olvashatsz: Link

Ha elkezdted használni utána meg fogod köszönni mivel nagymértékben fogja növelni a profitodat akár egy minimális átlag odds növekedés is. Erről pedig ezen a linken olvashatsz: Link

ProTipsters.eu