Ha feltesszük a kérdést hogy mi is a célunk a sportfogadással illetve mikor, hogyan, stb. szeretnénk ezt elérni akkor a legtöbben ezeket a válaszokat adnák:

Cél? Pénzt nyerni!!!
Mikorra? Azonnal!
Mennyit? Rengeteget!
Hogyan? A lehető legkevesebb pénzből!
Mekkora időráfordítással? Napi pár perc!
Mekkora biztonsággal? 110% azaz legyen garantálva minden!

Sajnos az emberek szeretnek álmodozni és a legtöbben hisznek is a csodákban, és úgy gondolják, ha belekezdenek a sportfogadásba akkor majd hamarosan óriási összegeket fognak keresni.. Néhány dolgot azért érdemes tisztázni az elején, mivel a legtöbben irreális elvárásokkal érkeznek, még akkor is ha korábban soha nem nyertek. Különböző sporfogadó facebook csoportokban, illetve több fizetős tippküldő szolgáltatásnál is lehet látni rengeteg szelvény fotót (ami jobbesetben nem máshonnan lopott vagy szerkesztett), amelyen megcsodálhatjuk hogy akár pár száz forintból százezreket vagy akár milliókat is lehet nyerni..(más kérdés hogy a vesztes szelvények ugye nincsenek posztolva, és hiába egy nagy nyeremény ha 10-20-30 másik bukott fogadással meg a dupláját veszítették el)  Illetve vannak a “CSODA” stratégiák amiből ugyan még senki nem lett gazdag, de hát mint mondják ki van számolva tehát működik és TUTI! Vagy akár említhetném 80-90% nyerési eséllyel rendelkező tippeket, vagy bunda mérkőzéseket amiket egy két ezer forintért te is megkaphatsz.. Te még hiszel a mikulásban is igaz!?

Szóval valóban “LEHET” nyerni nagyon sokat, nagyon gyorsan (ezt hívják szerencsejátéknak de ezzel mi nem foglalkozunk, mivel a profi sportfogadás nem erről szól), de persze még könnyebb elveszteni ennél sokkal többet, sokkal gyorsabban! Szóval ne legyünk naívak, és ne dőljünk be a marketingnek!

Tegyük tisztába hogy mit is lehet elérni a profi sportfogadással és inkább kanyarodjunk a realitás felé, hiszen a lottóval is lehet sokat nyerni csak hát erre az esélyed kb nulla..
Szóval hagyjuk meg a szerencsejátékot a függőknek és nézzük meg, hogy milyen dolgok befolyásolják azt, hogy mennyi profitot is lehet elérni hosszú távon profi sportfogadással!

De először induljuk ki egy nagyon ismert adatból melyet a legtöbb tippküldő szolgáltatás oldalán olvashattok, ami szerint a sportfogadók 95%-a veszít hosszú távon. Ezzel nem is vitatkoznék hiszen sok buktató van és emiatt nem könnyű rendszeres profitot elérni.
Tehát egyszerű a képlet, a maradék 5%-ba kell tartozni! Viszont vagy egy apró bökkenő… A tippküldő szolgáltatások legnagyobb része átverés, csalás, vagy csak egyszerűen a hozzánemértés miatt képtelenség velük profitot elérni stb. A saját tippekkel ugyancsak nagy eséllyel veszíteni fogsz hosszú távon, mivel nem teszed bele azt a napi több órás elemzést ami szükséges lenne, hiányzik a szaktudás, a különböző speciális adatbázisok, privát infók és még sorolhatnám. Szóval valljuk be eléggé lecsökkent az esély arra hogy bármiféle profitot is el tudj érni a jövőben.

Szóval érdemes ezekhez a tényekhez igazítanunk az elvárásokat is!

Három ellenségünk is van és mindannyian a pénzünkre pályáznak!

1.) Értelemszerűen a fogadóirodák, akik szemrebbenés nélkül viszik a pénzt ha veszítünk.

2.) A különböző tippküldő szolgáltatások melyek pár jól csengő mondattal elhiteti az emberekkel hogy ha előfizet akkor pár napon belül fel is mondhat mert dőlni fog a pénz.

3.) Illetve SAJÁT MAGUNK mivel a hibáinkkal és a rossz döntéseinkkel az első két ellenség kezére játszunk. Pl. Naívak vagyunk és elhisszük a nyilvánvaló hazugságot, csak mert hinni akarunk a gyors és nagy nyereményben. Vagy azt gondoljuk hogy saját tippekkel majd kaszálunk!(Számold össze bátran hogyan alakult azutolsó 300 saját tipped, és meglátod teljesen más eredményt kapsz ha beleszámolod a vesztes tippeket is) Illetve nem választunk megfelelő fogadóirodát ami miatt rengeteg pénztől fosztjuk meg magunkat. Mohóak vagyunk és nem tartjuk be a bankrollmanagementet és a szabályokat veszteség után duplázzuk a tétet vagy részegen fogadunk… Ezt még sokáig sorolhatnám de szerintem ennyi bőven elég..

Remélem most már mindenki számára kezd nyilvánvaló lenni hogy bizony nagyon nem egyszerű a sportfogadással nyerni!

Tehát mielőtt felteszed a kérdést hogy mennyit is lehet nyerni, gondolt át hogy a fennt leírtak alapján mennyire reális az elvárásod és mit vagy hajlandó ennek érdekében tenni!

Nézzük a számokat!

A várható profitot több dolog is befolyásolja:

Mekkora a bankrollod? Értelem szerűen ha valakinek csak 10.000Ft a tőkéje az kevesebb profitot fog elérni mint akinek 100.000Ft. A tétméretet arányosan számoljuk ki a bankrollunkból, és ha pl 3% a tétméretünk és nyerünk 5 tét profitot, akkor a 10.000Ft bankrollnál 300Ft a tétem x5 azaz 1500Ft a nyeremény, míg a másiknál 3000Ft a tétméretem x5 azaz 15.000Ft a nyereményem. Tehát értsük meg hogy aprópénzből bizony nem fogunk normális profitot elérni. Persze ígérhetnénk ilyet, mint sokan mások, de ha már olvastad a korábbi blogbejegyzéseket akkor biztos vagyok benne látod hogy ez nem az ígéret(ígérgetés) földje.. Hanem a realitásé és a profi szemléletű sportfogadásé. Tehát a profitod függ a bankrollod méretétől! Persze felmerülhet a kérdés hogy mekkora az ideális bankroll? Ez bizony a te anyagi körülményeidtől függ! De ha kisebbek a lehetőségeid akkor az elvárásaid is legyenek kisebbek!

Fontos még tisztázni azt is hogy ez itt nem a szórakozásról meg az igzalomról szól a történet. Egyetlen cél van a profit! Itt a bankroll azaz a pénz munkaeszköz! Tehát határozd meg hogy mi az az összeg amit erre a tevékenységre el tudsz különíteni. Hasonló lesz mint egy befektetés, aminek az a célja hogy profitot érjen el. Ez a bankroll a “munkához” kell azaz nem a biztonsági tartalékod amihez kedved/szükség szerint hozzányúlhatsz! Ha nem rendelkezel ilyen tőkével, vagy csak nagyon minimálissal, akkor először gyűjts össze minimum 30-40,000Ft-t majd valamelyik fogadóiroda bónuszát felhasználva elkezdheted a profi fogadást. De hogy addig is hasznosan teljen az időd olvasd át a weboldalamat (protipsters.eu) az első betűtől az utolsóig hogy minél teljesebb képet kapj, illetve hogy amikor belekezdesz meglegyenek az alapok és a legfontosabb fogadással kapcsolatos tudnivalók! Ha pedig rendelkezel már megfelelő bankrollal akkor pedig nem kell mást csinálnod csak olvasd át újra a weboldalamat (protipsters.eu) az első betűtől az utolsóig hogy az ott elérhető tudással a legtöbb profitot tudd elérni a jövőben!

Hol fogadsz? Ha véletlenül eszedbe jut az a szó hogy tippmix akkor légyszíves olvasd el az össes blogbejegyzést ami erről a témáról szól és utána folytasd csak ennek a cikknek az olvasását! Profiként profi eszközöket használunk és olyan helyeken fogadunk ahol a legtöbb profitot tudjuk elérni. Amíg kisebb bankrollunk van használjuk azokat a fogadóirodákat ahol kapunk bónuszt illetve a legnagyobb kínálat van és mindent meg tudunk tenni egy helyen. (Figyeljünk oda a bónuszok feltételeire amelyek leírását megtaláljuk a fogadóiroda oldalán. Más más feltétellel lehet kijátszani egy egy bónuszt így ezt minden esetben nézzük meg.) Amikor már nagyobb bankrollal rendelkezünk akkor nyithatunk brókerirodát ahol 9 iroda ajánlatai vannak egy helyen így tudjuk növelni az átlagoddsunkat és a profitunkat! Minél jobb oddson fogadunk annál nagyobb lesz a profitunk és hosszabb távon ez a megnyert összeg többszörösét is jelentheti! Az hogy miért érdemes a legjobb helyen fogadni és hogy ez milyen mértékben befolyásolja a profitunkat a következő Link-en megtalálod!

Mekkora profitot hoz a tippadó? Az egyszerűség kedvéért számoljuk úgy hogy hány db tétet nyerünk meg.  Azaz ha egy hónapban 5 tét  a profit akkor beszorozzuk a tétméretünkkel. Pl. 10.000Ft tétméretnél x5  50.000Ft a profitunk. Itt először is azt kell tisztázni hogy bizony minden tippadónak lesz gyenge hónapja amikor is nem tud elérni profitot vagy épp veszteségben zár. Tehát nem lesz minden hónapunk profitban!!! Mint említettem a profi sportfogadás hosszútvon működik, tehát ha 12 hónap alatt van 2-3 minuszos hónap nem probléma mivel a többi hónapban bőven van annyi profitunk amivel összességében szép pénzössszeget nyerünk. Pl. 2 hónapunk vesztes amikor is veszítettünk 5-5 tét profitot, illetve 10 hónapunk nyertes amikor nyertünk 10×5 tét azaz 50 tét profitot. 50-10tét azaz 40 tét profitot értünk el az évben. 40:12=3,3 tét profitunk volt havonta átlagosan! Ha 10.000Ft téttel fogadtuk meg a tippeket akkor átlagosan minden hónapban nyertünk 33.000Ft-ot. Mi van akkor ha valaki pont akkor kezd el követni egy tippadót amikor annak gyenge hónapja van? Természetesen a legtöbben abbahagyják mert azt gondolják hogy a tippadó rossz, pedig minden tippadónak lesz gyenge hónaja előbb utóbb, de ez teljesen normális. Tehát először is fogadjuk el hogy lesz olyan hónap amikor is nem érünk el profitot! Viszont ha jó tippadót követsz akkor ilyen hónapok nagyon ritkán fordulnak elő. Persze most akik pl a HÉRA csoportban előfizetők, azt mondják hogy: 3,3 tét havonta?? Hiszen az augusztust is 36 tét profittal zártuk és szeptemberben már az 5. napnál 8 tét profitnál vagyunk! És az előző hónapban is 30 tét profitot értünk el! Ennek az oka az hogy nem mindegy milyen tippadót követünk. Vannak nagyon ügyes tippadók akik kisebb ligákra küldenek tippeket mert nagyon jó információik vannak ellentétben a fogadóirodákkal akik kevés infoval rendelkeznek a legkisebb ligákról emiatt rosszabbul lövik be az oddsokat és lineokat. A legjobb tippadók pedig óriási profitokat tudnak elérni kihasználva ezt az előnyüket. Emiatt az Ártemisz, Árész, Aphrodité, Zeusz, Héra, csoportokban jóval magasabb átlagprofitot tudunk elérni és ezekben a csoportokban nagyon ritka a minuszos hónap, illetve leginkább a gyenge hónap azt jelenti hogy csak kevés profitunk volt. Annyi hátránya van a kis ligáknak hogy kisebb a fogadási piac és a fogadóirodák módosítják az oddsokat lineokat, ezért gyorsabban kell reagálni a tippekre. Viszont a “pénz beszél” és akinek van lehetősége annak mindenképpen érdemes egy ilyen tippadót követni. Ezeknél a csoportoknál már viszonylag rövid távon 2-3 hónap is óriási profitban leszünk.

Felmerül a kérdés hogy akkor miért van szükség a nagyobb ligás tippadókra!? A kis ligás tippeket leginkább csak a bet365/1xbet/22bet fogadóirodáknál lehet megfogadni, akik egy idő után bekorlátozzák a nyerő fogadók tétméretét így ellehetetlenítik a fogadót hogy normális profitot érjen el. Tehát mire végigérünk ezeken a fogadóirodákon addigra már egy nagyon csinos kis összeg kell legyen a számlánkon, ha nem csináltunk semmilyen ostobaságot! Ezután pedig váltunk olyan “ázsiai” fogadóirodákra ahol nem korlátozzák a nyerő fogadókat. Ezeknek a hátránya annyi hogy a fennt említett kis ligás tippeket nem tudjuk kövtni mivel csak egy 25%uk elérhető így választunk magunknak nagy ligás tippadókat. Ezekről annyit kell tudni hogy a jobb nagy ligás tippadók havi átlag 3-4tét profitot hoznak, egy csoportban 2 nagy ligás tippadó van így havonta átlagosan 6-8 tét profittal számolhatunk. Viszont itt már nagyobb ingadozások lehetnek de aki betartja a bankrollmanagementet és hosszú távon fogad az szép profitot fog elérni. Havi átlag 3-4 tét profit tippadónként (csoportonként 6-8 tét profit) brutál jónak számít hosszú távon de ezt nem úgy kell elképzelni hogy minden hónapban ennyi a profit. Ez egy átlag azaz vannak honapok amikor ennél több és van amikor kevesebb és ha összeadjuk a havi profitokat és ezt elosztjuk a hónapok számával akkor megkapjuk hogy mennyi is az átlaprofitunk. Igaz hogy valamivel kisebb a profit a nagy ligás tippadóknál akiknek a tippjeit lehet fogadni limitálás nélkül, cserébe viszont legtöbbször nem kell olyan gyrosan reagálni a tippekre mivel az oddsok és a lineok stabilabbak mert joval nagyobb a piac amit lehet fogadni. Illetve ezek a profitok fele vagy negyed annyi tippből érkeznek mint a kis ligás csoportoknál.

Összefoglalva:

A jobb kis ligás tippadóknál a havonta átlagosan elérhető profit 10-15 tét ami 10.000Ft téttel számolva havi 100.000Ft-150.000Ft

Nagy ligás tippadóknál a havonta átlagosan elérhető profit 6-8 tét ami 10.000Ft téttel számolva havi 60.000Ft-80.000Ft

Itt természetesen a fenti pédákban egy db adott tippadó csoportról beszélünk. Több tippadó csoport esetén ezek az összegek értelem szerűen növekedhetnek. De mielőtt valaki azt gondolná hogy követni kell minden tippadót és dőlnek a milliók az téved. Nem szabad elfelejteni hogy ezzel munka is van és nem életszerű hogy ötpercenként fogadunk, hosszútávon ezt nem is igen lehet kivitelezni. Illetve a több tippadó növelheti a varianciát is amit sokan nem megfelelően kezelnek. Ezért csak annyi tippadót/tippet szabad bevállalni amit mindenki gond probléma nélkül meg tud fogadni.

Mint korábban irtam átlagprofitról beszélünk tehát nem egy munkabérről vagy egy banki kamatról ami havi szinten fixen érkezik, tehát ha valakinek az a célja hogy kizárólag sprotfogadásból éljen akkor annak nagyon nagy bankrollra van szüksége. Célszerűbb úgy tekinteni a fogadásra az elején mint egyfajta befektetés ami hosszabb távon biztosabb és nagyobb profitot hoz mint bármi más. Ha valaki ebből akarja megoldani a pénzügyi gondjait, vagy máról holnapra váltani akar a munkájáról annak semmiképpen sem javaslom, mert a pénz nagy úr és befolyásol mindenkit annyira hogy eltér a szabályoktól ami biztosan veszteséget fog okozni.

A protipsters.eu weboldalon kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb csoportot, melyekről részletes leírást találsz ha a csoport nevénél a csoportokra kattintva. A “Blog” bejegyzéseit alaposan olvasd át tartsd be a szabályokat és biztosan profitot fogsz elérni a jövőben. Ha esetleg soknak találod az olvasnivalót vagy lusta vagy kicsivel több időt rászánni hogy megismerd ezeket az információkat akkor jobb ha más elfoglaltságot keresel, mivel ebben az esetben számodra a sportfogadás csak egy költséges hobbi lenne!

Természetesen vannak nagyon jó tippadók akik időszakonként kiemelkedő eredményeket érnek el. Például a HÉRA csoportban az elmúlt 1.5-2 hónap annyira jól sikerült hogy az előfizetők többsége 2x-3x-ozta a bankrollját!

ProTipsters.eu