Így kerüld el a veszteséges hónapokat!

nov 16, 2022 | Alapismeretek, Hírlevél, Stratégia, Fogadási alapismeretek

Ugyan a cím kicsit megtévesztő lehet, mivel a veszteséges hónapot, vagy időszakot elkerülni lehetetlen, mert ez szerves része a sportfogadásnak. Cserébe viszont könnyen lehet megfelelően kezelni, legalábbis akkor, ha tudod mi miért történik, és előre felkészülsz arra, hogy a sportfogadás egy olyan hullámvasút, ahol többségében hegymenettel találkozol, de néha érkezni fog lejtmenet is! (Ez természetesen csak abban az esetben igaz, hogy minőségi tippekről, illetve egy hozzáértő szolgáltatásról van szó, mint nálunk a ProTipsters-nél!)

Mint tudjátok az „OSLO” csoport élő tippeknél, illetve a kis ligás csoportjainknál (Bogota, HelsinkiNairobi) viszonylag ritkán fordulnak elő veszteséges hónapok. Ennek az az oka, hogy csak olyan tippek érkeznek, amelyeket szakértő sportelemzők küldenek, illetve hogy a kisebb bajnokságokban és kisebb fogadási piacoknál, az irodák kevésbé tudják pontosan belőni az esélyeket, így szinte havi rendszerességgel profitálni tudunk.

De ez természetesen nem jelenti azt hogy mindig minden hónapot profittal fogunk zárni, hiszen a profit illetve a bankrollunk mérete folyamatosan ingadozik. Minél több és minél nagyobb ingadozás van, annál könnyebb hibázni, és a profi sportfogadásban minden hiba komoly összegekbe kerül! Éppen ezért készítettem számotokra egy fogadási útmutatót (Link) és az adott csoportokhoz fogadási segédletet (a tippek alatti linken találod), mivel ha ezeket követed akkor számodra soha nem lesz probléma a profit ingadozás, vagy akár egy veszteséges hónap. Ez mind szép és jó, de az egész semmit nem ér, ha nem olvasod el és nem tartod be ezeket! Számtalanszor olvashattad tőlem, hogy a megfelelő tétméret választás és a bankrollmenedzsment mennyire fontos! (Erről részletesen itt olvashatsz: Link)

Nézzünk egy konkrét példát: A Bogota csoport, ebben az évben nagyon jól teljesít, és még nem volt veszteséges hónapja. Természetesen ebben az évben is voltak gyengébb időszakok és ingadozások, de végül minden hónap végére sikerült pluszban zárni. Ezeknek a jó eredményeknek a hátterében természetesen az áll hogy, a legkiemelkedőbb sportelemzők tippjei érkeznek a csoportba, amelyekkel tényleg szinte gyerekjáték nyereséges sportfogadóvá válni. Viszont most, november közepén a csoport -18 tét veszteségen áll, ami azért nem megszokott, de bármikor bármelyik csoportnál előfordulhat! Igaz még két hét hátra van a hónapból és könnyedén lehet, hogy ezt a hónapot is profittal zárja a csoport, de fontos hogy megértsük azt, hogy a profit ingadozása miatt, elengedhetetlen, hogy betartsuk a bankrollmenedzsmentet!

Kinek okoz problémát az ha egy követett csoport veszteségben van?

Annak mindenképp, aki nem tud hosszútávban gondolkodni, és csak pár hétig, vagy 1-2 hónapig követi a csoportot. Az ok egyszerű, hiszen a profit ingadozik és ha épp egy olyan “szeletet” választasz ki, ahol gyengébb teljesítmény volt, akkor könnyedén rossz következtetést vonhatsz le! Olyan ez mint a focimeccs, ahol a M. City játszik valamelyik gyengébb csapattal. Megnézed a meccs első 20 percét, amikor is nagyon gyengén játszik a M. City, ráadásul még gólt is kapnak. Na most vagy lekapcsolod a tévét és megállapítod hogy milyen “szar” a M. City, (Miközben 10 ponttal vezeti a bajnokságot, és vesztes meccse is csak 1 volt), vagy megnézed az egész meccset, ahol a M. City bedarálja az ellenfelét és 5-1-re nyer. Gondolkodj hosszú távban, hiszen minél hosszabb a táv annál biztosabb hogy kijön a tudásbeli különbség. A City támadósora idővel bedarálja az ellenfeleket, és csak nagy ritkán fognak veszíteni a bajnokságban, akárcsak a profi sportfogadásban, mivel itt is előfordul néha gyengébb hónap, de hogy a szezonban bedaráljuk a fogadóirodákat az egyszer biztos, mivel a “Mi tippadó csapatunkban” több Haaland is van egyszerre! Több mint 10 éve csinálom, szóval nekem elhiheted!

Pl.: A VIP csoport 12 hónap alatt, 9 hónapot profittal zárt, 1 hónapot 0 körül, 2 hónapot pedig veszteséggel. Ez azt jelenti hogy összességében szép profitot értünk el, és egy év alatt többszöröztük a bankrollunkat. Aki pedig követte ugyan a csoportot, de csak 1-2 hónapig, és mondjuk pont a veszteséges és a 0 körüli profitos időszakot látta, akkor könnyedén megállapítja, hogy a csoport rossz, vagy hogy nem lehet vele profitálni. Miközben mások meg rengeteg pénzt keresnek ugyanannak a csoportnak a tippjeivel. Tanulság: Mindig gondolkodj hosszútávban!

A másik gyakran előforduló hiba akkor van, amikor valaki követi a csoportot, ami hónapról hónapra szállítja a profitot. Nagyon könnyű abba a hibába esni, hogy azt gondoljuk ez most már örökre így lesz… DE NEM LESZ ÍGY! Éppen ezért kötelező szigorúan betartani a bankrollmenedzsmentet. Jah tudom te betartod.. (Hányszor hallottam már ezt!) Addig a többség szépen okosan betartja, amíg növekszik a bankroll és csak emelni kell! Na de amikor jön egy gyengébb széria, egy kis lejtmenet, akkor vajon hányan lépnek vissza a tétméretben?? Kicsit gondolkodj! Emelsz emelsz emelsz, tehát mindaddig emeled a tétméretedet, amíg előbb vagy utóbb be nem következik egy gyenge időszak. Tehát a lejtmenetbe biztosan a legnagyobb tétmérettel fogsz belemenni! Azaz amit a kisebb tétméretekkel hosszabb idő alatt felépítettél, akkor azt a nagy tétmérettel sokkal rövidebb idő alatt le is tudod bontani. Tehát egy rossz bankrollmenedzsmenttel, akár könnyedén veszteséges is lehetsz, annak ellenére, hogy mondjuk az adott hónapot pl 20 tét profitban kéne zárnod.

Komoly probléma lehet az, ha valaki több csoportot követ egyszerre! Több tipp, több profit! Ez igaz is, de a több tipp miatt, több és nagyobb ingadozásra lehet számítani. Na de mi lehet erre a megoldás? Hát ugyancsak a bankrollmenedzsment! Több csoport esetén csökkentsünk arányosan a tétméreten! Így nem fog előfordulni olyan, hogy túl sok tipp van függőben, és nem tudom megfogadni mert nincs elég bankroll a számlán. Ráadásul a kisebb tétméret esetén, kevésbé lesz zavaró ha épp egy gyenge időszakban vagyunk, mert arányaiban kis tétméretet használunk a bankrollhoz képest, így nem érezzük olyan fájónak ha épp 15-20 tét hiányzik a bankrollunkból. Írtam hogy pár profitos hónap után könnyű azt hinni hogy örökre csak felfelé vezet az út, de ha veszteségről van szó akkor az már más dolog. Ugyanis az emberek többsége már 5-7 vesztes tipp után is képes pánikba esni, és hajlamosak azonnal megállapítani hogy ez már nem működik, vagy hogy kiégett/elromlott a tippadó és hasonló dolgok. Ez az aggodalom csak annál van jelen, aki nem olvasta el a segédleteket és blogbejegyzéseket, mivel ha megtette volna, akkor pontosan tudja hogy ez része a profi sportfogadásnak, és természetesen azt is tudja hogyan kell ezt a helyzetet kezelni.

A te feladatod, hogy gondoskodj a minőségi fogadás feltételeinek megteremtéséről, illetve a profit maximalizálásáról és a veszteségek csökkentéséről! Ismerd a fogadási segédleteket és az útmutatót! Olvasd el a blogbejegyzéseket! Csinálj egyszerűen pénzt a sportfogadással! Fogadj úgy, mint a profik! 

A döntés most a TE kezedben van!

Veszteséges szerencsejátékos maradsz,
vagy eredményes PROFI sportfogadó leszel!?

Legnépszerűbb blog bejegyzéseink

Így profitálunk az Artemisz kosár tippekkel!

Az Artemisz csoportról azt érdemes tudni, hogy már 6 éve folyamatosan hozza a jobbnál jobb kosaras tippeket, ezáltal a szinte rendszeres havi profitot is! Az elmúlt 33 hónapból 33-at profittal zárt, és nagyon úgy néz ki hogy a 34.-et is, mivel máris 20 tét profitnál...

A megújult a TippmixPRO-val bármelyik VIP csoportunkat követheted!

A tippmix-el mindig is nagy ellenségek voltunk, hiszen a gyatra kínálatával, és a gyenge oddsaival, bizony csak arra volt alkalmas, hogy minden pénzünket otthagyjuk. Éppen ezért próbáltam mindig mindenkit arra buzdítani, hogy olyan fogadóirodánál fogadjon, amely...

Bankkártyás be- és kifizetési korlátozások július 1-től

Melyik fogadóirodánál érdemes fogadod? A Tippmix illetve a TippmixPro egyértelműen nem lehet opció, mivel az általa elérhető oddsok és kínálat annyira gyenge hogy emiatt nem alkalmas a profitábilis sportfogadásra. Hobbi fogadóknak, akiknek nem számít a pénz,...