A bankrollmanagement, azaz a fogadó tőke kezelése az egyik legfontosabb része a profi sportfogadásnak! A fogadók többsége ennél a pontnál hibázik a legtöbbet, ami nagyon sokba kerül. Erről a témáról már sok bejegyzés született, de szerettem volna, ha egy helyen megvan minden infó, ami könnyen érthető és használható. Több példát is írtam arról, hogy milyen veszteségeket okozhat a helytelen tétméret használat, ezeket be fogom linkelni és elolvashatjátok. Próbálok minden blogot vagy cikket úgy megírni, hogy mindenki számára érthető legyen. De azért a lényeget összefoglalnám:

Az új bankrollmanagement blogbejegyzésben szereplő tétkezelés stratégiát kötelezően mindenkinek használnia kell!!! Ettől eltérni csak abban az esetben lehet, ha kisebb téttel szeretnél fogadni, mint a megjelölt vagy több csoportot követsz. A stratégia és a szabályok azért vannak, hogy ne kövess el hibákat, mivel itt minden hiba pénzbe kerül. A célunk pedig az, hogy hosszú távon a legtöbbet profitálj! De ez csak úgy lehetséges, ha követed a leírtakat és nem tudod jobban…

Mi az a Bankroll Management?

A fogadótőkénk tétkezelési stratégiáját jelenti, ami biztosítja a számunkra azt, hogy a lehető legkisebb kockázat mellett a legoptimálisabb profitot tudjuk elérni. Azaz a tétméretünket a bankrollunk arányában határozzuk meg és ezt bizonyos esetekben/időszakokban változtatjuk.

Mik azok a kis ligás/piacos csoportok?

Ezekben a csoportokban a tippek alacsonyabb ligákra vagy olyan fogadási opciókra érkeznek, ahol a fogadási limit alacsony. Ezeket a kis ligás csoportokat Bet365 vagy 1xbet(és klónjai) irodáknál lehet fogadni. (Ezeket az infókat megtalálhatjátok az adott csoport leírásában)

Miért fontos a megfelelő tétkezelési stratégia?

Ahhoz, hogy a legtöbb profitot tudjuk elérni, a legkisebb kockázat mellett, szükség van arra, hogy a megfelelő tétmérettel fogadjunk a bankrollunkhoz mérten. A profit ingadozik tehát arra kell törekednünk, hogy az emelkedőknél a legtöbb profitot, lejtmenetnél pedig a legkevesebb veszteséget érjük el. Túl kicsi tétméretnél a profit egy részéről, túl nagy tétméretnél pedig a biztonságról mondunk le.

Mit kell tenned legelőször?

Első lépésként meg kell határoznunk a kezdő tőkénket, ami az a pénzösszeg, amit kizárólag a sportfogadásra különítünk el. Minél nagyobb a bankrollunk annál nagyobb a tétméretünk és az ezzel elérhető profitunk nagysága. A profi sportfogadásnál a pénz munkaeszköz! Ahhoz, hogy eredményesen el tudj kezdeni fogadni szükséged van minimum 50,000Ft-ra. Ha ez az összeg nincs meg, akkor nem tudod biztosítani ehhez a tevékenységhez szükséges „munkaeszközt”, azaz nem tudsz belekezdeni a profi sportfogadásba.

SzintekBankrollTétméretTétBankroll/Tét
1. szint50 000Ft4%2 000 Ft25 tét
2. szint100 000Ft3%3 000 Ft33 tét
3. szint200 000Ft2,5%5 000 Ft40 tét
4. szint300 000 Ft2%6 000 Ft50 tét
5. szint500 000 Ft1,6%8 000 Ft62 tét

Táblázat értelmezése:

50.000Ft a minimum összeg, ami szükséges az induláshoz. Amint ez rendelkezésedre áll, elkezdhetsz fogadni 2000Ft-os tétmérettel. Amikor eléred a következő szintet, akkor felemeled a tétméretedet 3000Ft-ra és így tovább. Ha úgy alakul, hogy a bankrollod lecsökken és visszaesel egy adott szintre, akkor annak megfelelően lecsökkented a tétméretedet is. (Ha pl. indulásnál 150.000Ft a kezdő bankrollod akkor attól a szinttől indulsz, amit már elértél, jelen esetben ez a 2. szint, azaz 3000Ft lesz a tétméreted amíg el nem éred a 3. szintet)

Ahogy haladunk a szinteken egyre kisebb kockázatot vállalunk a fogadásnál hiszen a tét méretünk folyamatosan csökken a bankrollunkhoz képes, aminek köszönhetően a profitingadozások nem fognak semmilyen problémát okozni. Mivel a tétméretünk kisebb lesz ezért a nagyobb bankrollal több tippadó csoportot lehet követni, azaz több tippet tudunk megfogadni, ami több profitot is jelent számunkra. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a fogadóirodák nem szeretik a nyerő tudatos sportfogadókat ezért idővel limitálják a tétméretet és csak minimális összeggel fogadhatunk. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük oda kell figyelnünk a tétméretre! Minél nagyobb téttel fogad valaki annál előbb fog szemet szúrni az irodának és ha nem vagy mohó és betartod a fenti tét limiteket akkor hosszabb távon és több profitot fogsz elérni. (Persze érdemes a kis ligás tippek mellett nagy ligás tippeket is megfogadni hiszen azzal megint csökkentjük az esélyét, hogy felfigyeljenek ránk.)

Tehát hiába nőtt 1.000.000Ft-ra a bankrollod, a kis ligás tippeknél a maximum tétméreted nem haladhatja meg a 8000Ft-ot. Ne légy mohó! Ha magasabb szinten jársz 3-4-5 csoportot követsz akkor bizony a táblázatban meghatározott tétméretet arányosan kell csökkentened. Légy türelmes!


Ezeket is olvasd el!
(Ezekben a bejegyzésekben legtöbb esetben 3%-os tétméretről van szó, amit felülírt a jelenlegi blogbejegyzés, de a többi információ ugyanúgy hasznos és fontos!)