Nairobi fogadási segédlet

A Nairobi csoport tippjeinek értelmezése és fogadási segédlete!

A fogadóirodák idővel korrigálják az oddsokat, ezért az elsődleges célunk az, hogy a lehető leggyorsabban reagáljunk a tippekre, mivel minél közelebb tudunk fogadni a tipp ajánlott feltételeihez, annál több profitot érünk el! Az odds/line változást befolyásoló tényezők:

1. Milyen gyorsan tudunk reagálni a tippre?

2. Mekkora ligára illetve fogadási piacra érkezik a tipp?

3. Melyik irodára küldi a tippet a tippadó? (Irodánként az oddsok eltérnek!)

Ha egy adott tippnél túl sokat változna az odds, akkor abban az esetben érdemesebb minimális line/hendikep eltéréssel fogadni.

LabdarúgásnálÁzsiai hendikepnél és gólokra fogadásnál 0,25-ös eltéréssel fogadhatunk! Pl: Hazai -0,25Ah helyett -0,5Ah (azaz sima csapatgyőzelem), vagy +1Ah helyett +0,75Ah stb.. 4 gól felett helyett 4,25 gól felett, vagy 2,5 gól alatt helyett 2,25 gól alatt. Ha csapatgyőzelemre érkezik (aminek az alternatívája -0,5Ah) a tipp akkor -0,75AH is fogadható! Szöglet fogadásoknál maximum 1 lehet az eltérés akár alatt/felett, akár hendikepről legyen szó! A büntetőlapokra érkező tippeknél maximum 0,5 eltéréssel fogadhatunk! Azaz over 4 cards helyett over 4,5 cards, vagy under 3,5 helyett under 3 is fogadható, Card hendikepnél ugyancsak max. 0,5 lehet az eltérés, azaz home 0.0 card, helyett home -0,5 card. Fontos hogy mindig ellenőrizzük a fogadások alternatíváit, mivel az oddsok eltérnek és így tovább tudjuk növelni a profitunkat! Pl. A Draw No Bet fogadás alternatívája a 0 Ázsiai hendikep, a gólok alatt/felett alternatívája a goal line fogadás, csapatgyőzelem esetén pedig a -0,5 Ázsiai hendikep.

Kézilabdánál: leginkább 3 féle területre fogadunk: 1. Győztes, 2. Hendikep, 3. Pontszám. A Kézilabda tippeknél 1 pontos eltérés megengedett! Pl: 55,5 pont felett fogadható még 56,5 pont felett, vagy 60,5 alatt helyett 59,5, illetve -4.5 hendikep helyett, -5,5, vagy +3,5 helyett +2,5!

1.) Mérkőzés győztese (Money Line, ML, Winner),Ha a tippben az szerepel, hogy 1ML akkor a Hazai(Home) csapat győzelmére fogadunk ha pedig 2 ML akkor a Vendég(Away) csapat győzelemre fogadunk. Fogadhatunk Teljes játékidőre (Full Time röv. FT). Félidőre (Half Time röv. HT, 1st Half), 
2.) +/- Hendikep (Spread), 
Ha a tippben -/+ előjelű szám található akkor azt hendikeppel kell megfogadni! (Ha a szám mellett nincs +/- Jelölés akkor +os  hendikepről van szó) Ilyenkor a csapat nevét kiírják, vagy Home(hazai)/Away(Vendég)-ként jelölik, de előfordul az is hogy 1(Hazai) vagy 2(Vendég) jelölik. A Hendikep is vonatkozhat egy adott játékrészre is. (Félidőre, 1st Half, 2nd Half) Bizonyos tippeknél előfordul, hogy a hendikep (esetenként a 1st half, ha félidőre vonatkozik) a csapat neve mellé van írva, míg a tippnél csak annyi szerepel hogy 1 vagy 2., azaz hazai vagy vendég! Erre figyelj oda hiszen a tippet a csapatnév melletti hendikeppel kell megfogadni!
3.) Mérkőzés Pontok Alatt/Felett (Total O/U, Points Over/Under), Az elért pontszám vonatkozhat a Teljes játékidőre (Full Time röv. FT). Félidőre (Half Time röv. HT, 1st Half), vagy épp az egyik csapat pontszámára (Home/Away Team Totals, TTG Over/Under), 

TenisznélJátszmák(Games) alatt/felett esetén, maximum 2 pont lehet az eltérés, azaz 22,5 felett helyett 24,5 felett, vagy 20,5 alatt helyett 18,5 alatt. Game hendikepnél maximum 2 pont eltérés alkalmazható, azaz -4,5 helyett -6,5, vagy +3,5 helyett +1,5. Szett hendikepet ne fogadjuk line eltéréssel!. Ha sima játékos győzelmére érkezik a tipp, akkor 2 game hendikep eltéréssel fogadható a tipp, hazai nyer helyett, hazai -2.0.

Kosárlabdánál/Röplabdánálleginkább 3 féle területre fogadunk: 1. Győztes, 2. Hendikep, 3. Pontszám. Ha az irodád túl gyenge oddsot vagy eltérő pont/hendikep határt(line) kínál, mint ami a tippben szerepel akkor azt max 4 pont eltéréssel fogadhatjuk meg! Pl. Hazai +6 helyett Hazai +2 még fogadható, vagy Vendég -2,5 helyett a -6,5 még fogadható! Sima győzelemnél ha túl sokat csökkent az odds, ugyanúgy fogadhatunk max -4-es hendikepig!

Fontos: Röplabdánál amikor a mérkőzés összpontszámra fogadunk, akkor 4 pontos eltéréssel lehet fogadni maximum a tippet! Ha pedig set hendikepre fogadunk akkor 0,5 hendikep eltérés fér bele.

1.) Mérkőzés győztese (Money Line, ML, Winner), Ha a tippben az szerepel hogy 1ML akkor a Hazai(Home) csapat győzelmére fogadunk ha pedig 2 ML akkor a Vendég(Away) csapat győzelemre fogadunk.(Ebben az esetben a hosszabbítás is beleszámít!)  Fogadhatunk Teljes játékidőre (Full Time röv. FT). Félidőre (Half Time röv. HT, 1. Half), Negyedre (Quarter QT)
2.) +/- Hendikep (Spread), 
Ha a tippben -/+ előjelű szám található akkor azt hendikeppel kell megfogadni! (Ha nincs +/- Jelölés akkor +os  hendikepről van szó) Ilyenkor a csapat nevét kiírják, vagy Home(hazai)/Away(Vendég)-ként jelölik, de előfordul az is hogy 1 (Hazai) vagy 2 (Vendég) számmal jelölik. A Hendikep is vonatkozhat egy adott játékrészre is. (Félidőre, Negyedre) Bizonyos tippeknél előfordul hogy a hendikep a csapat neve mellé van írva, míg a tippnél csak annyi szerepel hogy 1 vagy 2., azaz hazai vagy vendég! Erre figyelj oda hiszen a tippet a csapatnév melletti hendikeppel kell megfogadni!
3.) Mérkőzés Pontok Alatt/Felett (Total O/U, Points Over/Under), Az elért pontszám vonatkozhat a Teljes játékidőre (Full Time röv. FT). Félidőre (Half Time röv. HT, 1. Half), Negyedre (Quarter QT), vagy épp az egyik csapat elért pontszámára (Home/Away Team Totals, TTG Over/Under),

Ha nem ismered a fenti jelöléseket mint pl Ah, kétesély stb. akkor nem olvastad el alaposan a fogadáshoz szükséges legfontosabb segédletet a fogadási útmutatót amely használata nélkül nem fogsz tudni megfelelő profitot elérni hosszútávon!

Miért éri meg line (ponthatár), hendikep (spread) eltéréssel fogadni a tippeket?

A Nairobi csoport tippjei olyan tippadóktól érkeznek, akik egy adott kisebb ország, valamely ligájára specializálódtak, így a fogadóirodáknak esélyük sincs, hiszen ők nem rendelkeznek olyan részletes statisztikákkal és információkkal ezekről a kisebb bajnokságokról, ezért nem tudják pontosan belőni az esélyeket. Tippadóink pedig pontosan ezt használják ki, és elküldik számunkra a legesélyesebb tippeket, amelyek mind komoly értéket hordoznak. Ezeknél a tippeknél az oddsok és a lineok valamivel gyorsabban változnak, mivel a fogadóiroda megpróbálja mielőbb pontosítani az esélyeket. Viszont a tippek még így is bőven profitképesek lesznek, éppen ezért még minimális eltéréssel is megfogadhatjuk meg azokat! A csoportba nagyobb piacokra/ligákra is érkeznek tippek, (mint pl a TOP ligás büntetőlapos tippek) amelyek jól követhetőek és jóval több időnk van ezeket megfogadni mielőtt módosulna a szorzó. A következőkben a bevállalható eltérésekről lesz szó, amivel még fogadhatóak a tippek.

Mi okozza az odds vagy a line (ponthatár) eltérést? 

1.) Habár a Nairobi csoportban

a tippek többségében a Bet365 irodára érkeznek, előfordulhat hogy más irodára érkezik a tipp vagy épp mi használunk másik irodát, amelyek más-más oddsokat és lineokat határoznak meg. Így ha a tipp jön “A” irodára és mi “B” irodánál fogadunk, akkor már emiatt is eltérést fogunk tapasztalni. Tehát az odds, vagy a line igazából nem is változott, csak más irodára jött a tipp! Az hogy milyen arányban és melyik irodákra jönnek a tippek az változó. Mindegyik csoportnál megjelöltük hogy melyik irodával követhető a legoptimálisabban, ezért a tippeket ott érdemes fogadni, hiszen úgy kapod a legjobb feltételeket és a legjobb kínálatot, ami nagyban befolyásolja a jövőben profitodat!

2.) Mivel többnyire kis ligás/piacos tippeket fogadunk, ráadásul olyan tippadóktól akiket a legjobbak között tartanak számon, ezért az oddsok és a lineok gyorsabban változnak. Ez a megállapítás egyébként minden jó tippadóra jellemző, hiszen azoknál a tippeknél ahol az irodák rossz esélyeket állapítottak meg, amint észreveszik, korrigálják annak érdekében, hogy a fogadók pénzt ne nagyon vigyenek el. Minél kisebb piacra fogadunk annál gyorsabb és annál nagyobb a változás. Tehát minél gyorsabban fogadod meg a tippeket annál nagyobb profitot fogsz elérni!

Mennyi profitot lehet elérni a Nairobi csoporttal?

A ProTipsters VIP csoportjainak korábbi havi eredményeit a weboldalunkon található profittáblázatban találod! Minden tippadónk rendelkezik egy 3. fél által hitelesített statisztikával és tipptörténettel, amelyek pontosan megmutatják, hogy milyen eredményeket értek el a VIP csoportok tippadói az elmúlt hónapokban és években. Tehát a VIP csoportok profittáblázata azt mutatja meg hogy mit tudnak a tippadók! Én pedig megmutatom neked azt, hogy hogyan tudod elérni, illetve maximalizálni a legjobb profitot ezekkel a tippekkel! Viszont az, hogy te személy szerint milyen eredményeket érsz majd el, az leginkább a hozzáállásodon, és a fogadási paramétereiden fog múlni! Az elért profit mindenkinél más lesz, hiszen azt nagyban befolyásolja, hogy ki milyen fogadási paraméterekkel rendelkezik, és hogy a kiérkező tippek hány %-át fogadja meg!  Az elért profit mértéke több dologtól is függ! Először is attól, hogy ki milyen hosszú távon követi a csoportot! Tehát aki azt mondja, hogy “előfizetek megnézem mit tud” az szinte biztos, hogy nem megfelelő következtetéseket fog levonni, mivel egy tippadónak az eredményességét nem lehet megállapítani 1 hónap alatt! Mivel a profit folyamatosan ingadozik, ezért bizony előfordul olyan, hogy egy hónap gyengébben sikerül vagy épp jóval erősebbre. Tehát aki pont abban az egy gyengébb, vagy erősebb hónapban követi a csoportot, akkor tévesen megállapítja, hogy a tippek nem jók, vagy hogy épp mennyire jók. A csoportokkal reálisan elérhető havi átlagprofit 10-15 tét körül mozog. Ez a szám azt jelzi hogy, ha hosszabb távon követed ezt a csoportot, akkor reálisan (azaz a odds/line eltéréseket beleszámolva) ezt az átlagprofitot fogod elérni, ha az általunk javasolt módon és helyen fogadod meg a tippeket. Átlagprofitról beszélünk, azaz nem minden hónapot 10-15 profittal fogsz zárni hanem lesz olyan ami magasabb és lesz olyan ami alacsonyabb profitot hoz, és ennek az átlaga lesz 10-15 tét profit körüli. Pl.: Január 22 tét, Február -5 tét, Március 15 tét, Április 10 tét, Május 18 tét, azaz 60 tét profit osztva 5 (hónapok száma) akkor az átlagprofitunk 12 tét. És mi van akkor, ha te a tippekre lassabban tudsz reagálni? Az átlagprofitod kisebb lesz és a profit ingadozás pedig valamivel nagyobb! Azaz még így is megéri a tippeket megfogadni, de a profit elvárásokat a saját fogadási paraméterekhez kell igazítani! (Az elérhető átlagprofitot valamivel alul kalkuláltuk, de láthattátok az elmúlt félévben, hogy több olyan hónap volt ahol 20-30 tét profitokat is el lehetett hozni azoknak, akik gyorsabban reagáltak és megfelelő fogadóirodát használták.

Miért fontos hogy nagy ligás/piacos tippeket is megfogadjunk?

A Nairobi, Bogota, Helsinki csoportokba többségében kisebb ligás/piacos tippek érkeznek amelyekkel nagyon jól lehet profitálni, hiszen az irodák kevésbé határozzák meg jól az esélyeket, így az ezekre a területekre specializálódott profit sportelemzők tippjeivel hatalmas profitokat érhetünk el. Az irodák természetesen ezt nem nézik jó szemmel, ezért gyorsan próbálják korrigálni az esélyeket, illetve próbálják mielőbb kiszűrni azokat a tudatos fogadókat, akik nem csak a játék élvezete miatt fogadnak. Amikor pedig ránk találnak, akkor bekorlátozzák a tétméretünket egy minimális összegre amivel már nem éri meg fogadni, vagy bizonyos irodák gyengébb oddsokat kínálnak számunkra. Tehát a mi dolgunk az, hogy radar alatt maradjunk, és próbáljunk olyan fogadási mintát mutatni, amivel nem tűnünk ki a tömegből, így ezek a korlátozások akár hosszabb időre is elkerülhetőek! Ennek az egyik fontos pontja az, hogy ne csak a legkisebb piacokra fogadjunk hanem kövessünk nagyobb ligás tippeket is! Persze itt is csak olyan tippeket szabad fogadni, amelyek ugyancsak profit sportelemzőktől származnak, mint például a Lisszabon vagy a Berlin csoport tippjei. Ebben az esetben ezekkel a tippekkel nem a profit gyártás az elsődleges célunk, hanem az hogy minél jobban elkerüljük a korlátozásokat és minél több profitot hozhassunk el a kisligás tippekkel. A többség persze ezzel nem foglalkozik, de amikor rájön hogy limitálták akkor már késő lesz tenni bármit is! Gondolkodj előre és ne légy mohó!  Persze ne gondold azt ha követed mindhárom kisligás csoportot, ahol összesen jön havonta átlagosan 500 db tipp akkor egy nagyligás csoport (150 db tipp) követésével megoldottad a dolgot! Figyelni kell az arányokra is! Hogyan kerülik el a profi fogadók az irodák korlátozásait? Erről bővebben ezen a linken olvashatsz!

Hogyan fogadd meg a legprofitábilisabban a tippeket?

Gyorsaság

A csoportban a világ legjobb sportelemzőinek tippjeit fogadhatjuk, amelyekben komoly érték van! fogadóiroda idővel korrigálja az oddsokat és a ponthatárokat (lineokat), illetve hendikepeket, azaz fogadd meg a tippeket a lehető leggyorsabban! Minél gyorsabban fogadod meg a tippet, annál közelebb tudod azt megtenni az ajánlott line/odds-hoz képest és annál nagyobb lesz a profitod is!!

Fogadóiroda

A tippeket a tippadók szinte minden esetben a Bet365 fogadóirodára küldik. (A tippek kb. 5-10%-a érkezhet más irodákra is, de ezek a legtöbb esetben fogadhatóak Bet365 irodával.)

Ha csak a Bet365 irodát szeretnéd használni, akkor kövesd a Bogota vagy Nairobi csoportokat, amelyek kiemelkedő eredményeket szállítanak, és a tippek szinte mindegyike fogadható Bet365 irodával! Persze csak emiatt nem érdemes lemaradni az Helsinki tippekről, ezért érdemes egy alternatív irodát regisztrálni pluszban és részesülni az ott elérhető folyamatos profitból is!

22bet (vagy valamelyik 1x klón iroda) használatával, szinte az összes tippet meg tudjuk fogadni! Tehát a csoportot akár csak ezzel az egy irodával is megfelelően fogod tudni követni! Részletes infót az 1x klón irodákról ITT olvashatsz!

Alternatív fogadóirodák: Habár a fent említett két iroda rendelkezik a legnagyobb kínálattal a piacon, ezeken kívűl még rengeteg más alternatív iroda van, ahol profitábilisan fogadhatjuk ezeket a minőségi tippeket! 2 irodával szinte ugyanúgy az egész kínálatot le lehet fedni. Ebben az esetben a tippek 75%-át egy főirodában, a maradék 25%-ot pedig egy kiegészítő irodában fogadjuk meg. Tehát túl nagy extra munkát nem jelent, viszont annál több pénzt hoz! Hogy kinek melyik fogadóirodát érdemes használnia itt megtudhatod!

Ha pl. csak Tippmix, Unibet, Bwin, vagy hasonló irodával fogadsz, amelyeknél gyengébb a meccskínálat, illetve kevesebb fogadástípus elérhető, akkor a tippek csak egy kisebb részét fogod tudni fogadni. Ha viszont több profitot szeretnél elérni, azaz minél több tippet szeretnél megfogadni, akkor kezdj el végre olyan fogadóirodát használni, ahol nagyobb kínálatot érsz el, magasabb oddsokat kapsz, és még esetleg egy “kis” ingyen pénzzel is megdobnak valamilyen bónusz formájában. Egy ilyen döntés több százezer Forint extra profitot is jelenthet a számodra!

Ne feledd, arra kell törekedni hogy maximalizáld az elérhető profitot és ehhez neked kell biztosítanod a szükséges feltételeket, mint pl. a gyors reagálás, a szabályok betartása, a megfelelő fogadóiroda használata, vagy szükséges bankroll előteremtése.

Ha segítségre van szükséged a fogadóiroda választásnál, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot: Link

A célunk a profit maximalizálása, ezért ha van „kedvenc” irodád és inkább ott fogadsz akkor jobb, ha tudomásul veszed, hogy emiatt jóval kisebb profitot fogsz tudni elérni, illetve a tippek csak egy kisebb részét tudod megfogadni! 

Az oddsok irodánként eltérnek, illetve bizonyos mérkőzéseket és fogadási típusokat csak a megjelölt irodáknál lehet elérni. 

Tipp keresés

Ha tipp érkezik és nem találjuk az irodánál a következőket kell tenni:

  1. Ha a kereső nem találja akkor keressünk rá a másik csapat nevére is! (Előfordulhat az is hogy rosszul gépeljük be a csapatnevet vagy felcseréljük a betűket!)
  2. Ha magyar nyelven használjuk az irodát, akkor néhány csapatnév másképpen szerepelhet mint angolul így a kereső ennek megfelelően ad majd találatot is!
  3. Ha a kereső nem dobja be a meccset akkor keressük meg manuálisan, azaz kattintsunk az adott sportágra (pl. a kosárlabdára vagy kézilabdára), majd keressük meg az adott ligát, és azon belül a mérkőzést!
  4. Előfordulhat, hogy a tippet ideiglenesen levették, vagy csak később kerül ki az irodához. Ebben az esetben rá kell keresni a későbbiekben! Tipp: állítsd be magadnak értesítőt a telefonodra!
  5. Ritkább esetben előfordul hogy a tipp nem érhető el az általunk használt irodánál, aminek az oka lehet az, hogy a tipp speciálisan csak néhány kisebb, vagy helyi(local) irodánál fogadható. Illetve az is előfordulhat, hogy azért nem érhető el egy tipp, mert pl a Bet365 bizonyos országoknak és régióknak nem tesz elérhetővé bizonyos ligákat és mérkőzéseket. Ha egy tippet nem találunk és később sem kerül ki akkor hagyjuk ki nyugodtan mert lesz bőven tipp! Persze az a legjobb megoldást, ha rendelkezünk alternatív irodával is, hiszen ha egy másik hasonlóan nagy kínálattal rendelkező irodát is használunk, akkor nem nagyon lesz olyan tipp amit nem tudunk megfogadni! A legjobb fogadóirodák listáját itt találod: Link

Nyerő és vesztő sorozatok

A tippadók nagyon magas, 60% feletti találati aránnyal rendelkeznek, de ez nem azt jelenti hogy nem fordulhatnak elő erősebb vagy gyengébb sorozatok! Pl.: 65%-os találati aránynál 1000 db tippnél lesz 650 db nyertes tippünk, de lesz 350 db vesztes tippünk is. Előfordulhat az hogy ebből a 350 db vesztes tippből 5-6 egymás után következik? Simán! Ugyanúgy a nyertes tippeknél is előfordul hosszabb rövidebb sorozat. Ennek köszönhető az, hogy a profit ingadozik a sportfogadásban, amit csak megfelelő bankrollmenedzsmenttel lehet kezelni! Bővebben erről ITT olvashatsz!