Miért limitálnak a fogadóirodák és hogyan lehet elkerülni?

szept 11, 2018 | Alapismeretek, Fogadóirodák, Pénznem, Limitálás

Fogadj úgy, mint a profik, avagy hogyan hozd el a legtöbb pénzt az irodától?!

A fogadóirodák azokat a hobbi fogadókat szeretik, akik rendszeresen veszítenek! Őket talán hívhatjuk szerencsejátékosoknak is, hiszen az ő eredményeiket többnyire a szerencse befolyásolja. Viszont azokat a tudatos sportfogadókat próbálják elkerülni, akik profi stratégiával minőségi tippeket fogadnak.

A fogadóirodák elsődleges célja hogy profitot termeljenek, na nem neked, hanem saját maguknak! Ennek érdekében mindent meg is tesznek, mivel a szolgáltatásuk lényege, hogy a pénzedért kapj egy kis izgalmat és szórakozást. Persze ez a fajta hobbi elég drágának számít, hiszen sok embernél komoly függőséget okoz, amely akár életeket is tehet tönkre, de nekik természetesen csak a profit számít!

Aki pedig tudatosan fogad minőségi nagy értékkel rendelkező tippeket, azt megpróbálják kiszűrni a felhasználók közül és limitálják a fogadható tétméretet vagy gyengébb oddsokat tesznek elérhetővé számára. A tétméret limitálás a Bet365-re jellemző, 1xbet klón irodáinál (22Bet) pedig az odds csökkentést és a tétméret korlátozását vegyesen alkalmazzák. Persze nem csak a fent említett irodák limitálnak, hanem az összes Európai típusú iroda!

Kétféle fogadóiroda típust különböztetünk meg!

 1. Európai fogadóirodák: Ilyen pl. a Bet365, 22bet, és a további alternatív irodák. Ezeknél az irodáknál nagy kínálat van szinte minden sportágra, még a legalacsonyabb ligákból is, ahol könnyebb magas profitot elérni. Ezeknél a kis ligáknál a fogadóirodák nem rendelkeznek megfelelő információkkal, ami alapján pontosan meg tudnák határozni a esélyeket, mint például a Bundesligában a Premier vagy a La ligában. Emiatt azok a tippadók, akik ilyen kis ligákra specializálódtak, hatalmas profitokat tudnak elérni, akárcsak a követőik. Az irodák pedig, ha látják, hogy egy fogadó folyamatosan nyer és folyamatosan növeli a tétméretet, akkor előbb utóbb korlátozni fogja a fogadható tétméretet, vagy gyengébb oddsokat ad annak érdekében, hogy ne érje meg tovább ott fogadni.
 2. Ázsiai fogadóirodák: Pinnacle, SBObet, Dafabet, 188bet, Brókerirodák stb. Ezek az irodák jóval kevesebb kis ligás mérkőzést kínálnak és jóval gyorsabban reagálnak a piac mozgására, így ezekben a fogadóirodában sokkal nehezebb profitot elérni. Azok a tippadók akik ezekben az irodákban rendszeres profitot érnek el, nagyon jónak számítanak. Ezek az irodák viszont nem limitálják a nyerő fogadókat és sok esetben a nagyobb ligás mérkőzésekre jobb oddsokat kínálnak mint az európai irodák. Míg az “Európai” irodákat a kezdő/haladó fogadóknak, addig az “Ázsiait” profi fogadóknak ajánlott használni. Több ismeretre és tapasztalatra van szükség az Ázsiai irodánál, mivel ott gyakrabban fordul elő profit ingadozás, illetve kevesebb az elérhető profit nagysága is amit magasabb bankrollal lehet csak kompenzálni.

Mi történik pontosan limitáláskor?

Bet365 limitáláskor egy emailt vagy üzenetet küld arról hogy a számládat korlátozták és onnantól csak pár euróban engednek fogadni a kisebb piacokra.(Bizonyos esetekben, a fogadást is letiltják és megkérnek hogy utald ki a pénzed.) Nem fogják megmondani hogy pontosan mi az oka, és nem fogják feloldani azt a későbbiekben sem. 1xbet és klón irodáinál pedig még csak jelzést sem kapsz róla hogy limitáltak! Egyszer csak azt veszed észre hogy bizonyos mérkőzésekre csak nagyon minimális összeget lehet feltenni, illetve hogy jóval gyengébb oddsokat kapsz. Tipp: Úgy tudod ellenőrizni hogy limitálják ez az oddsokat, hogy megnyitod az irodát, és megnézed az egyik mérkőzés oddsát. Ezután bejelentkezel és rákattintasz ugyanarra az oddsra, hogy az megjelenjen a betslipben és ha eltérés lesz a két odds között akkor biztos lehetsz benne hogy már nem látnak annyira szívesen. Igaz egy ideig még lehet használni az irodát, mivel a korlátozás mértékét idővel növelik, mindaddig amíg el nem jutsz arra a szintre, hogy már nem éri meg ott fogadnod.

Elkerülhető e teljesen a fogadószámlánk limitálása és korlátozása?

Természetesen nem, mivel az irodák folyamatosan azon dolgoznak hogy megtaláljanak bennünket profi fogadókat! De nagyon nem mindegy hogy mikor találnak ránk és hogy addig mennyi profitot tudunk elhozni tőlük! Ezért a célunk az, hogy ezt az időtartamot minél jobban elnyújtsuk! Persze ha amatőr vagy hobbi fogadók vagyunk, mindenféle stratégia és minőségi tippek nélkül, akkor nem kell félni a limitálástól!

Mekkora profitnál korlátoznak, meddig engednek elmenni?

Mivel pontosan nem tudni melyek azok a paraméterek, amelyek alapján limitet kaphatunk, ezért konkrét összegeket is nehéz mondani, hiszen ez akár személyenként több tényezőtől is függhet. Ha a lenti felsorolásban lévő tanácsokat megfogadjuk akkor pl. egy Bet365 számlával átlagosan 1 és 3 millió Forint profitot érhetünk el, ami miatt igazán megéri a profi szemléletmódot és stratégiát választani! És hogy mennyi idő alatt lehet ezt az összeget teljesíteni? Ez több mindentől is függ, mint például hogy mennyire fogtunk ki jó időszakot, mekkora téttel fogadunk, mennyi csoportot/tippet követünk stb. A személyes rekordom 60.000Ft befizetésével, közel 1 hónap alatt, 1.85-ös átlagoddsal, 10.000Ft átlagtéttel 2,7MFt profit. Tehát mint látható nem szükségesek a nagy tétméretek a magas profit eléréséhez, fontosabb a tudatos fogadás minőségi tippekkel! 

 


Mire kell tenned ahhoz hogy minél később limitálják a számládat?

  • Figyelj a tétméretre! Minél nagyobb összeggel fogadsz annál előbb fel fognak rád figyelni! Azt gondolhatod, hogy minél nagyobb a tét, annál többet nyerhetsz.. De jelen esetben ez nem igaz, mivel az optimális tétmérettel jóval magasabb profitot lehet elérni, mivel a túl nagy tétméret esetén jóval gyorsabban limitálni fognak! Próbáld meg a tétméretedet 10.000Ft alatt tartani! (kisebb európai irodáknál max 5000Ft!) Ne légy mohó, ezekkel a tétméretekkel is nagy profitot fogsz elérni, de jóval hosszabb ideig hozhatod el a pénzt, azaz összességében több profitot realizálsz!

   

  • A tétméreted kerek egész szám legyen! fogadási útmutatóban, illetve a “kötelező bankrollmenedzsment”  blogbejegyzésben pontosan meg van adva hogy milyen tétmérettel kell fogadod, amelyen csak akkor változtathatsz, ha felértél vagy visszaestél egy adott szintre! Ha euróban fogadsz ugyancsak kerekítsd egész számra a tétméretet! Az irodák üldözik az arbitrage fogadókat, akiknek az egyik jellemzője hogy más-más tétméretet használnak!

   

  • Ne fizess be túl nagy összeget! Amikor már nagyobb bankrollal rendelkezel nem szükséges az egészet befizetned, hiszen ezzel felhívod magadra a figyelmet! Ha pedig szükséges utántölteni akkor azt pár másodperc alatt úgyis meg tudod csinálni.

   

  • Ne emelj a tétméreteden túl gyakran illetve túl nagy mértékben! Egy-egy jó szériánál, vagy nagyobb bankroll emelkedés esetén, gyorsan jön az ötlet hogy emelni kell a tétméreten. De ezekkel ugyancsak felhívod magadra a figyelmet! Tudom hogy nehéz megállni, de magad alatt vágod a fát, ha ész nélkül tolod, és inkább haladj lassabban, még akkor is ha a bankrollod már engedné a nagyobb tétméretet! Havonta egy tétemelés bőven elég!

   

  • Csak akkor kérj kifizetést az irodától ha már limitáltak! Vagy legalább törekedj arra, hogy ne túl gyakran tedd ezt meg! Ne hívd fel magadra ezzel a figyelmet, a pénzed biztonságban van a fogadó számládon!

   

  • Fogadj Top ligás mérkőzésekre is! Minél kisebb ligára illetve piacra fogadunk annál több profitot tudunk elérni, de ezzel ugyancsak jelezzük, hogy mi a profit miatt vagyunk itt! Ha vegyesen fogadsz kis és nagy ligákat kevésbé leszel feltűnő. De ez nem azt jelenti természetesen, hogy saját ötletből származó nagyligás tippeket fogadj, mert azzal csak elégeted a kis ligás tippek profitját! Emiatt mindenképp érdemes követni a Berlin vagy a Lisszabon nagyligás csoportunkat is, a választott kis ligás csoport mellett!

   

  • Felejtsd el a Cashout (fogadás kifizetése) gombot! Ezt csak akkor használd ha valamit rosszul tettél meg vagy a tippadó jelezte hogy ki kell venni a tippet. Bármiben is gondolkodsz egy mérkőzés közbeni cashouttal, hosszútávon szinte biztos hogy nem fogsz profithoz jutni vele, ezért ne piszkáld!

   

  • Ne fogadj nagy odds-os tippeket! A nagy oddsos tippek rendszeres fogadása nem csak a varianciát növeli de alacsony találati aránnyal is párosul, nem beszélve arról hogy a kis ligás nagy oddsos minőségi tippeknél, nagyon gyors és nagymértékű változás következik be, és akár pár ilyen nyertes tipp is meghozhatja a bajt.

   

  • Ne használj VPN-t az irodák megnyitásánál! Ugyan van iroda, amit csak így lehet elérni, de azt mindig azzal nyitod meg értelemszerűen és nem lesz probléma. Viszont ügyelj arra hogy azokat az irodákat, amelyeknél nem szükséges ne használd, illetve ne feledkezz meg róla hogy be van kapcsolva! A legtöbb iroda ezt kiszúrja és gyanús leszel neki, hogy miért használod, ha gond nélkül elérhető az országodban!

   

  • Ha már volt limitált számlánk és nyitunk egy újat valaki más nevére. A fogadóiroda figyeli azt hogy egy adott gépen/telefonon volt e már regisztrálva számla vagy felismeri az ip címet stb. Persze vannak trükkök amivel ezt ki lehet kerülni de erről a következő blogbejegyzésben fogok írni.

  A gyors limitálásnak a fő oka a mohóság és a türelmetlenség illetve az hogy a profi fogadás szabályait nem tartjuk be!! 

 

Mit tehetsz akkor ha limitálták a számládat?

Ez technikailag általában csak annyit jelent hogy az oddsokat csökkentik és korlátozzák a tétméretedet azaz kb ellehetetlenítik az eredményes profi sportfogadást. Ebben az esetben nem tudsz mást tenni csak annyit, hogy kiutalod a pénzedet és keresel egy másik fogadóirodát. (Van lehetőség arra is, hogy ujra ugyanannál az irodánál fogadjuk, de ez a következő blogbejegyzés témája lesz!)

Amikor az új fogadóirodát keresed akkor a következő lehetőségeket érdemes számba venni:

1. Új Bet365 számla regisztrálása egy ismerős, barát, rokon nevén (Érdemes akár %-ot felajánlani a profitból, hiszen egy Bet365 számlának nagyon nagy értéke van és több ezer eurós profitot is jelenthet számodra minden egyes új számla!)

2. Ha már nincs lehetőséged Bet365 számlát regisztrálni akkor jöhet valamelyik 1xbet klón iroda pl: 22bet. Ezek tulajdonképpen egy cég, de több brand néven jelenik meg elkülönítve egymástól. Az oddsok és a kínálat szinte egy az egyben ugyanaz. Részletes leírást az irodák listájáról és a főbb jellemzőkről ezen a LINK-en találsz!

3. Ha már elfogytak az Európai típusú fogadóirodák amelyek jellemzője hogy limitálják a nyerő sportfogadókat, akkor célszerű az Ázsiai típusú fogadóirodákat célba venni. Itt már hosszú távon korlátozások nélkül fogadhatunk a fogadási szabályok szigorú betartása mellet. Legokosabb választás a Brokeriroda ahol 12db iroda oddsait fogadhatjuk egy platformon így mindig a legmagasabb oddson fogadhatunk aminek köszönhetően az elért átlagprofitunk is nagy mértékben emelkedik!

Tehát a limitálás nem a végállomás, csak egy akadály amit el kell kerülni!

Legnépszerűbb blog bejegyzéseink

Így profitálunk az Artemisz kosár tippekkel!

Az Artemisz csoportról azt érdemes tudni, hogy már 6 éve folyamatosan hozza a jobbnál jobb kosaras tippeket, ezáltal a szinte rendszeres havi profitot is! Az elmúlt 33 hónapból 33-at profittal zárt, és nagyon úgy néz ki hogy a 34.-et is, mivel máris 20 tét profitnál...

A megújult a TippmixPRO-val bármelyik VIP csoportunkat követheted!

A tippmix-el mindig is nagy ellenségek voltunk, hiszen a gyatra kínálatával, és a gyenge oddsaival, bizony csak arra volt alkalmas, hogy minden pénzünket otthagyjuk. Éppen ezért próbáltam mindig mindenkit arra buzdítani, hogy olyan fogadóirodánál fogadjon, amely...

Bankkártyás be- és kifizetési korlátozások július 1-től

Melyik fogadóirodánál érdemes fogadod? A Tippmix illetve a TippmixPro egyértelműen nem lehet opció, mivel az általa elérhető oddsok és kínálat annyira gyenge hogy emiatt nem alkalmas a profitábilis sportfogadásra. Hobbi fogadóknak, akiknek nem számít a pénz,...