Milyen pénznemet válasszak? Mivel és hogyan vegyek le pénzt?

febr 25, 2019 | Alapismeretek, Fogadóirodák, Pénznem, Limitálás

Egy profi sportfogadónak nem csak minőségi tippeket kell fogadni helyes bankroll managementtel, hanem a pénzügyeit is tudatosan kell kezelnie!

Mi a legfontosabb egy sportfogadó számára a pénzügyeivel kapcsolatban?

A legfontosabb az, hogy biztonságban, könnyen hozzáférhetően és a lehető legkedvezőbb feltételek mellett lehessen mozgatni a pénzt. Az interneten nagyon sok alternatívát látunk, gondoljunk például a Paypal-ra. Viszont számunkra eléggé leszűkül a kör, hiszen csak olyan pénztárcában tárolhatjuk a pénzt, ami a lehető legkedvezőbb és amit elfogadnak a fogadóirodák. Itt érkeztünk el a következő ponthoz, hogy a számunkra fontos és az adott előfizetési csoportnak megfelelő ajánlott irodákban is lehessen mozgatni a pénzt vele. Jobban megvizsgálva csupán 2 online pénztárcára szűkül a kör, ez a Skrill és a Neteller. 

Skrill/Neteller

Érdemes inkább a Skrillt használni mindenki, a Neteller csak egy alternatíva. Természetesen mind a két helyen VIP ügyfelek lesznek azok a tagok, akik a mi linkünkről regisztrálnak. Ez magában foglalja azt az előnyt az egyszerű felhasználókkal szemben, hogy két pénznemű számla is lehet egy néven illetve online vip support jár, vagyis ha kérdésetek adódna akkor nem kell napokat várni a válaszra, hanem a cég kollégái segítenek azonnal. Ezért ha bármi kérdés merül fel első körben nekik írjatok hiszen mi csak nagy általánosságban tudunk infót mondani velük kapcsolatban, de ezt amúgy is megtaláljátok weboldalunkon illetve a regisztrációs linkre kattintva.

Milyen pénznemben fogadjak?

Ez egyre sűrűbben előforduló kérdés! Alapvetően a legfontosabb az, hogy az irodáknál is ugyanolyan pénznemű legyen a számla, mint amilyen a választott e-pénztárcánál. (Ha a választott irodánál nem elérhető e-wallet fizetési opció akkor azt a pénznemet válasszuk mint a bankkártyánk vagy bankszámlánk pénzneme hogy elkerüljük a konverziós díjakat!) Ezzel az egyszerű kis lépéssel minden felesleges konverziós díjat el lehet kerülni. Tehát ha teszem azt Forint-ban fogadnátok valamelyik 1xbet klón irodában, majd azt az összeget egy Euró pénznemű számlára szeretnétek kiutalni, akkor egy átváltáson esne keresztül, aminek köszönhetően különböző levonások történnek az egyenlegen. Míg ha Euróban van az iroda és a kiutaláshoz használt számla is, akkor azt az összeget kapjátok meg pontosan. Ne felejtse el senki hogy sem a Skrill sem a Neteller nem szeretetszolgálat azaz nem ingyen dolgozik, ahogy egyik pénzintézet sem. Az összes költséget természetesen elkerülni nem lehet, viszont ha ezt használjuk akkor gyorsan könnyedén és olcsón tudjuk mozgatni a bankrollunkat bármelyik fogadóirodába.

Ugye, hogy nem mindegy?

A Skrillnél és a Netellernél is lehet Forint pénznemű számlát nyitni viszont sajnálatos módon nem lehet Forint alapú bankkártyát igényelni. Ez természetesen nem jelent egy óriási különbözetet, de ha valakinek hosszabb távú céljai vannak a sportfogadással, akkor bizony ez nem egy elhanyagolandó tény. Ennek tudatában tehát azt javasoljuk, hogy mindenki Euró pénznemben fogadjon és minden számla ilyen pénznemben legyen a fogadóirodáknál. (A fogadóirodáknál ha írsz a supporntak, akkor meg tudják neked változtatni a pénznemedet ha korábban mást választottál) Illetve nagyon fontos az is, hogy sok irodánál nem lehet Forint alapú számlát nyitni. Ezért a legjobb ha minden euróban van. És ha pénzt akarunk levenni akkor vagy átugrunk valamelyik euros országba és ott használjuk az ATM-et vagy a legtöbb nagyobb magyar városban is van Eurós ATM, azt is lehet használni ilyenkor és nincs átváltási költség. Természetesen Forint ATM-nél is vehetünk le pénz minimális költséggel, de a kondíciós listát megtalálod a Skrill vagy a Neteller oldalán.

Hogyan tudok pénzt levenni?

Mint feljebb is olvasható, igényelhető bankkártya mind a két pénztárcához. Egy MasterCard-os kártyát kell elképzelni, amivel bárhol lehet online vásárolni és bármelyik hazai ( illetve bármelyik Európai ) ATM-ből lehet pénzt levenni.

A kártyák egészen pontosan így néznek ki:

Természetesen online fizetésekhez, boltban lévő vásárlásokhoz és minden ezzel párhuzamos tranzakciókhoz használhatóak. Ugyanakkor Forintot is lehet levenni természetesen a számláról, de ekkor átváltási díjat számolnak fel!

Hogyan éri meg legjobban pénzt levenni?

Az ország nagyon sok Euró ATM-mel rendelkezik, vagyis anonim (név nélkül) illetve mindenféle felesleges konverziós díjak nélkül, le lehet venni az összeget eredeti – a számla alap – pénznemében, ami az esetünkben Euró. Ezután ezt bárhol át lehet váltani, kedvező feltételek mellett. Eurós ATM-ek lelőhelyeinek megtalálásában segít a google.

Vannak -e költségei az irodákból való kiutalásnak?

Alapvetően nincsenek, bár nyilván ezt a vizsgált fogadóiroda határozza meg. A legtöbb Európai irodáknál díj nélküli a befizetés és a kifizetés. Ázsiai irodákban, Bróker irodákban ( ahol limitálás nélkül lehet  fogadni nagy ligás tippeket például) szokott lenni a tranzakcióknak egy minimális díja. Ezekről az adott iroda weboldalán tájékozódhatsz! Bővebb információ az ilyen irodákkal kapcsolatban: Hol fogadj?

A legtöbb helyen pedig 1-3% között szokott mozogni ez a díj. Van ahol csak a kiutalás után kell, van ahol a befizetés után is. Minden esetben az adott irodánál kell tájékozódni.

Természetesen az e-pénztárcák között is lehet utalni, melyeknek egy hazai bankhoz képest jóval gyorsabb és barátibb feltételei vannak, de fogadjuk el hogy ingyen senki sem dolgozik, így esetlegesen felmerülő kisebb költségekkel számolnunk kell. Ezeket ugyancsak elérhetjük a szolgáltatók weboldalán!

Ez azért fontos nagyon, mert az Európai irodák nem annyira szeretik a nyerő fogadókat és a tapasztalataink alapján 1-5e€ profitnál korlátozzák a számlákat. Ez azt jelenti, hogy maximalizálják a tétméretet vagy drasztikusan csökkentik az oddsot. Természetesen erre is van megoldás, hiszen családtag / barát nevére lehet regisztrálni pár alapvető szabályt betartva. Ilyenkor csak regisztrálni kell egy új e-pénztárcát a már említett jó barát vagy rokon nevére, majd a saját pl. Skrill számlánkról átküldjük a bankrollt az ő Skrilljére és onnan fizetjük be a fogadóirodába a bankrollunkat.

Erről bővebben itt tájékozódhattok:

#1 Miért limitálnak a fogadóirodák és hogyan lehet elkerülni?

#2 Hogyan regisztráljunk új Bet365 számlát, ha limitáltak?

#3 Hogyan hozzuk ki a legtöbb profitot a Bet365 fogadóirodából!

Át lehet e állítani a pénznemet az irodáknál?

Minden esetben az adott iroda ügyfélszolgálatát kell megkérdezni chaten vagy emailben. A Bet365 / 1xBet klón stb. irodáknál gond nélkül átállítják, csupán kérni kell.

Hogyan lehet kifizetést indítani e-pénztárcára?

Fontos: A Bet365 már nem támogatja az e-wallet (Skrill, Neteller, stb.) használatát!

Minden irodánál a kifizetés menüpontnál lehet kiválasztani a kívánt kifizetési módot. Minden esetben csak olyan számlára lehet kiutalni, amiről korábban a  befizetés történt, illetve a számlatulajdonos neve megegyezik az irodában szereplővel.

Ha pedig több helyről történt a beutalás, akkor arányosan lehet kiutalni a kiválasztott – és már befizetéshez használt – kifizetési módra. Kiutalni a legtöbb irodában csak azután lehet, ha verifikáltuk azaz hitelesítettük a fogadószámlánkat, okmányokkal illetve dokumentumokkal amit kér az adott fogadóiroda. Ezért minden első kiutalás előtt vegyétek fel a kapcsolatot a fogadóirodával és kérdezzetek rá a hitelesítés menetére!

 

Legnépszerűbb blog bejegyzéseink

Így profitálunk az Artemisz kosár tippekkel!

Az Artemisz csoportról azt érdemes tudni, hogy már 6 éve folyamatosan hozza a jobbnál jobb kosaras tippeket, ezáltal a szinte rendszeres havi profitot is! Az elmúlt 33 hónapból 33-at profittal zárt, és nagyon úgy néz ki hogy a 34.-et is, mivel máris 20 tét profitnál...

A megújult a TippmixPRO-val bármelyik VIP csoportunkat követheted!

A tippmix-el mindig is nagy ellenségek voltunk, hiszen a gyatra kínálatával, és a gyenge oddsaival, bizony csak arra volt alkalmas, hogy minden pénzünket otthagyjuk. Éppen ezért próbáltam mindig mindenkit arra buzdítani, hogy olyan fogadóirodánál fogadjon, amely...

Bankkártyás be- és kifizetési korlátozások július 1-től

Melyik fogadóirodánál érdemes fogadod? A Tippmix illetve a TippmixPro egyértelműen nem lehet opció, mivel az általa elérhető oddsok és kínálat annyira gyenge hogy emiatt nem alkalmas a profitábilis sportfogadásra. Hobbi fogadóknak, akiknek nem számít a pénz,...