Kosár tippek fogadási segédlet

A Helsinki, Bogota, Lisszabon csoportjainkba érkező kosárlabda tippek értelmezése és megfogadása nagyon egyszerű!

 

Kosárlabdánál leginkább 3 féle területre fogadunk: 1. Győztes, 2. Hendikep, 3. Pontszám. Ha az irodád túl gyenge oddsot vagy eltérő pont/hendikep határt(line) kínál, mint ami a tippben szerepel akkor azt max 4 pont eltéréssel fogadhatjuk meg! Pl. Hazai +6 helyett Hazai +2 még fogadható, vagy Vendég -2,5 helyett a -6,5 még fogadható! Sima győzelemnél ha túl sokat csökkent az odds, ugyanúgy fogadhatunk max -4-es hendikepig!

1.) Mérkőzés győztese (Money Line, ML, Winner), Ha a tippben az szerepel hogy 1ML akkor a Hazai(Home) csapat győzelmére fogadunk ha pedig 2 ML akkor a Vendég(Away) csapat győzelemre fogadunk. Fogadhatunk Teljes játékidőre (Full Time röv. FT). Félidőre (Half Time röv. HT, 1. Half), Negyedre (Quarter QT)
2.) +/- Hendikep (Spread), 
Ha a tippben -/+ előjelű szám található akkor azt hendikeppel kell megfogadni! (Ha nincs +/- Jelölés akkor +os  hendikepről van szó) Ilyenkor a csapat nevét kiírják, vagy Home(hazai)/Away(Vendég)-ként jelölik, de előfordul az is hogy 1 (Hazai) vagy 2 (Vendég) számmal jelölik. A Hendikep is vonatkozhat egy adott játékrészre is. (Félidőre, Negyedre) Bizonyos tippeknél előfordul hogy a hendikep a csapat neve mellé van írva, míg a tippnél csak annyi szerepel hogy 1 vagy 2., azaz hazai vagy vendég! Erre figyelj oda hiszen a tippet a csapatnév melletti hendikeppel kell megfogadni!
3.) Mérkőzés Pontok Alatt/Felett (Total O/U, Points Over/Under), Az elért pontszám vonatkozhat a Teljes játékidőre (Full Time röv. FT). Félidőre (Half Time röv. HT, 1. Half), Negyedre (Quarter QT), vagy épp az egyik csapat elért pontszámára (Home/Away Team Totals, TTG Over/Under),

 

Miért éri meg line (ponthatár), hendikep (spread) eltéréssel fogadni a tippeket?

 

A Helsinki csoport tippadójának tippjeit, több mint 4 éve követjük kiemelkedő eredményekkel, amelyet többnyire mindig 4 pontos eltéréssel fogadtunk! Tehát az elmúl évek eredményei egyértelműen bebizonyították, hogy ezekben a tippekben nagyon nagy érték van, ezért bőven megéri még eltéréssel is megfogadni azokat! Habár emiatt valamivel kevesebb profitot érünk el, mint maguk a tippadók, de úgy gondolom, hogy ilyen magas és rendszeres profit mellett nem lehet okunk panaszra! Kosárlabda csoportjainkban a legjobb sportelemzők küldik a tippeket, és nekünk csak annyi a dolgunk, hogy mielőbb megfogadjuk azokat!

 

Mi okozza az odds vagy a line (ponthatár) eltérést?

 

1.) A tippeket a tippadók általában több irodára küldik, és a különböző irodák, más-más oddsokat és lineokat határoznak meg. Így ha a tipp jön “A” irodára és mi “B” irodánál fogadunk, akkor már emiatt is eltérést fogunk tapasztalni. Tehát az odds, vagy a line igazából nem is változott, csak más irodára jött a tipp! Az hogy milyen arányban és melyik irodákra jönnek a tippek az változó. Mindegyik csoportnál megjelöltük hogy melyik irodával követhető a legoptimálisabban, ezért a tippeket ott érdemes fogadni, hiszen úgy kapod a legjobb feltételeket és a legjobb kínálatot, ami nagyban befolyásolja a jövőben profitodat!

2.) Mivel többnyire kis ligás/piacos tippeket fogadunk, ráadásul olyan tippadóktól akiket a legjobbak között tartanak számon, ezért az oddsok és a lineok gyorsabban változnak. Ez a megállapítás egyébként minden jó tippadóra jellemző, hiszen azoknál a tippeknél ahol az irodák rossz esélyeket állapítottak meg, amint észreveszik, korrigálják annak érdekében, hogy a fogadók pénzt ne nagyon vigyenek el. Minél kisebb piacra fogadunk annál gyorsabb és annál nagyobb a változás. Tehát minél gyorsabban fogadod meg a tippeket annál nagyobb profitot fogsz elérni! 

 

 

Mennyi profitot lehet elérni az Helsinki/Bogota/Lisszabon csoporttal?

 

A ProTipsters VIP csoportjainak korábbi havi eredményeit a weboldalunkon található profittáblázatban találod! Minden tippadónk rendelkezik egy 3. fél által hitelesített statisztikával és tipptörténettel, amelyek pontosan megmutatják, hogy milyen eredményeket értek el a VIP csoportok tippadói az elmúlt hónapokban és években. Tehát a VIP csoportok profittáblázata azt mutatja meg hogy mit tudnak a tippadók! Én pedig megmutatom neked azt, hogy hogyan tudod elérni, illetve maximalizálni a legjobb profitot ezekkel a tippekkel! Viszont az, hogy te személy szerint milyen eredményeket érsz majd el, az leginkább a hozzáállásodon, és a fogadási paramétereiden fog múlni! Az elért profit mindenkinél más lesz, hiszen azt nagyban befolyásolja, hogy ki milyen fogadási paraméterekkel rendelkezik, és hogy a kiérkező tippek hány %-át fogadja meg!  Az elért profit mértéke több dologtól is függ! Először is attól, hogy ki milyen hosszú távon követi a csoportot! Tehát aki azt mondja, hogy “előfizetek megnézem mit tud” az szinte biztos, hogy nem megfelelő következtetéseket fog levonni, mivel egy tippadónak az eredményességét nem lehet megállapítani 1 hónap alatt! Mivel a profit folyamatosan ingadozik, ezért bizony előfordul olyan, hogy egy hónap gyengébben sikerül vagy épp jóval erősebbre. Tehát aki pont abban az egy gyengébb, vagy erősebb hónapban követi a csoportot, akkor tévesen megállapítja, hogy a tippek nem jók, vagy hogy épp mennyire jók. A csoporttal reálisan elérhető havi átlagprofit 10-15 tét körül mozog. Ez a szám azt jelzi hogy, ha hosszabb távon követed ezt a csoportot, akkor reálisan (azaz a odds/line eltéréseket beleszámolva) ezt az átlagprofitot fogod elérni, ha az általunk javasolt módon és helyen fogadod meg a tippeket. Átlagprofitról beszélünk, azaz nem minden hónapot 10-15 profittal fogsz zárni hanem lesz olyan ami magasabb és lesz olyan ami alacsonyabb profitot hoz, és ennek az átlaga lesz 10-15 tét profit körüli. Pl.: Január 22 tét, Február -5 tét, Március 15 tét, Április 10 tét, Május 18 tét, azaz 60 tét profit osztva 5 (hónapok száma) akkor az átlagprofitunk 12 tét. És mi van akkor, ha te a tippekre lassabban tudsz reagálni? Az átlagprofitod kisebb lesz és a profit ingadozás pedig valamivel nagyobb! Azaz még így is megéri a tippeket megfogadni, de a profit elvárásokat a saját fogadási paraméterekhez kell igazítani! (Az elérhető átlagprofitot valamivel alul kalkuláltuk, de láthattátok az elmúlt félévben, hogy több olyan hónap volt ahol 20-30 tét profitokat is el lehetett hozni azoknak, akik gyorsabban reagáltak és megfelelő fogadóirodát használták.

 

Hogyan fogadd meg a legprofitábilisabban a tippeket?

 

Gyorsaság

A csoportban a világ legjobb kosárlabda elemzőinek tippjeit fogadhatjuk, amelyekben komoly érték van! Az iroda idővel korrigálja a ponthatárokat (lineokat) azaz fogadd meg a tippeket a lehető leggyorsabban! Minél gyorsabban fogadod meg a tippet, annál közelebb tudod azt megtenni az ajánlott line/odds-hoz képest és annál nagyobb lesz a profitod is!!

Fogadóiroda

A tippeket a tippadók több fogadóirodára küldik, legnagyobb részt Maratonbetre, amely sajnos nem fogad Magyarokat. Éppen ezért más irodánál fogadjuk meg őket! Habár ez okoz minimális odds/line eltérést, de mivel a tippekben óriási érték van, ezért ezeket bátran fogadhatjuk minimális eltérést bevállalva (max 4 pont). Emiatt ugyan nem tudjuk pontosan ugyanazt a profitot elérni mint a csoport, de úgy gondolom az elmúlt 5 év bőven bebizonyította hogy milyen brutális eredményeket tudunk még így is elérni, hiszen több alkalommal is előfordult már hogy a követők egy hónapon belül duplázták a bankrolljukat ezekkel a tippekkel. Ha esetleg még nem olvastad a “Kiképzés” című blogsorozatot mindenképp ajánlom figyelmedbe hiszen szinte lépésről lépésre bemutatja hogyan lehet felépíteni több ezer eurós bankrollt néhány hónap alatt!

22bet (vagy valamelyik 1x klón iroda) használatával, szinte az összes tippet meg tudjuk fogadni! Tehát a csoportot akár csak ezzel az egy irodával is megfelelően fogod tudni követni! Részletes infót az 1x klón irodákról ITT olvashatsz!

Bet365-nél egy ideje később nyitják meg a kosárlabda piacokat, ami miatt ehhez a csoporthoz csak kiegészítő irodának javasolt. Ha csak a Bet365 irodát szeretnéd használni, akkor kövesd a Bogota vagy Nairobi csoportokat, amelyek ugyancsak kiemelkedő eredményeket szállítanak, és a tippek szinte mindegyike fogadható Bet365 irodával! Persze csak emiatt nem érdemes lemaradni a Helsinki tippekről, ezért érdemes egy alternatív irodával közösen használni és részesülni az itt elérhető folyamatos profitból!

Alternatív fogadóirodák: Habár a fent említett két iroda a legnagyobb kínálattal rendelkezik a piacon, ezeken kívűl még rengeteg más alternatív iroda van, ahol profitábilisan fogadhatjuk ezeket a minőségi kosárlabda tippeket! 2 irodával szinte ugyanúgy az egész kínálatot le lehet fedni. Ebben az esetben a tippek 75%-át egy főirodában, a maradék 25%-ot pedig egy kiegészítő irodában fogadjuk meg. Tehát túl nagy extra munkát nem jelent, viszont annál több pénzt hoz! Hogy kinek melyik fogadóirodát érdemes használnia itt megtudhatod!

Tipp keresés

Ha tipp érkezik és nem találjuk az irodánál a következőket kell tenni:

  1. Ha a kereső nem találja akkor keressünk rá a másik csapat nevére is! (Előfordulhat az is hogy rosszul gépeljük be a csapatnevet vagy felcseréljük a betűket!)
  2. Ha magyar nyelven használjuk az irodát, akkor néhány csapatnév másképpen szerepelhet mint angolul így a kereső ennek megfelelően ad majd találatot is!
  3. Ha a kereső nem dobja be a meccset akkor keressük meg manuálisan, azaz kattintsunk a sportoknál a kosárlabdára, majd keressük meg az adott ligát, és azon belül a mérkőzést!
  4. Előfordulhat, hogy a tippet ideiglenesen levették, vagy csak később kerül ki az irodához. Ebben az esetben rá kell keresni a későbbiekben! 
  5. Ritkább esetben előfordul hogy a tipp nem érhető el az általunk használt irodánál, aminek az oka lehet az, hogy a tipp speciálisan csak néhány kisebb, vagy helyi(local) irodánál fogadható. Illetve az is előfordulhat, hogy azért nem érhető el egy tipp mert pl a Bet365 bizonyos országoknak és régióknak nem tesz elérhetővé bizonyos ligákat és mérkőzéseket. Ha egy tippet nem találunk és később sem kerül ki akkor hagyjuk ki nyugodtan mert lesz bőven tipp!

Ponthatár(Line)/Odds eltérés

Mivel az elemzők tippjeit, többnyire más irodákban fogadjuk mint az ajánlott, ezért az oddsok, ponthatárok (line-ok) a legtöbb esetben eltérőek lesznek. A reagálási gyorsaságunk ugyancsak befolyásolja, hogy milyen oddsokat/lineokat kapunk, hiszen az irodák idővel korrigálják az általuk rosszul megadott esélyeket, így ez is meghatározza, hogy milyen feltételekkel fogadhatunk. (A megfelelő irodáról, illetve a lehető leggyorsabb reagálásról neked kell gondoskodni!) A tippeket maximum 4 pontos eltéréssel fogadhatjuk meg! De ez nem azt jelenti hogy ráérünk fogadni, mivel minél lassabban reagálsz, annál nagyobb lesz az eltérés! Tehát a tippekkel elért profit nagysága rajtad múlik! Odds eltérés adódhat abból is, hogy az iroda már korlátozza/limitálja az oddsaidat, mert látja hogy minőségi tippeket fogadsz mindezt tudatosan. (Ellenőrizd! Ez a 22betnél illetve az 1xbet klón irodáknál fordulhat elő általában. Nézd meg egy tipp oddsát úgy, hogy nem vagy belépve, majd nézd meg úgy hogy belépsz és hasonlítsd össze a kettőt!) Tipp: Ha már 4 pontnál nagyobb volt az eltérés, akkor megpróbálhatod élőben megfogadni, amikor már visszaállt a ponthatár. A pont hendikep (Spread) tippeknél is maximum 4 pontos eltérés a megengedett, de itt is a lehető legkisebb hendikep eltéréssel kell fogadni! A fogadás során a legfontosabb az, hogy törekedj arra, hogy minél közelebb legyen a megfogadott odds és line az ajánlott feltételekhez, hiszen így érheted el a legmagasabb profitot. 1-2 pontos eltérés szinte minden esetben gondolkodás nélkül bevállalható, de ez azt is kell jelentse hogy a megfogadott tipp oddsa közelítsen az ajánlotthoz. (Igen, lesz olyan hogy a tippünk pont emiatt a minimális line eltérés miatt fog veszíteni, de ez többnyire ritkán fog előfordulni, illetve ettől függetlenül az így megfogadott tippek összességében ugyanúgy profitot termelnek mint a tippadónak, csak valamivel kevesebbet.) Tehát a cél az hogy minél, közelebbi oddson fogadjunk az ajánlott oddshoz képest, de mindezt úgy hogy a lehető legkisebb ponthatár (line) eltéréssel fogadjunk! A ponthatár vagy a hendikep eltérés maximum határa 4 pont, de törekedj arra, hogy azok a tippek amelyek a közepes vagy nagy piacos meccsekre érkeznek, (pl Német 1-2 liga) akkor inkább csak 1-2 pontos eltérést engedjünk meg, kutyaütő csapatnál (Kis országok, alsóbb ligák, női vagy amatőr csapatok stb.) pedig bátran lehet bevállalni a 3-4 pontos eltérést is! Sokan megfogadnak nagyon gyenge oddsokat is, amiben már semmi érték nincsen, és ezekkel a tippekkel így hosszútávon veszteséget generálnak! Tehát a 2.0-ás odds alatti tippeknél max 0,1 es eltérést engedhetünk meg azaz pl. 1.95 helyett 1.85 még belefér, de ha ennél többet változott, akkor inkább vállaljunk be 1-2 pontos line eltérést, így javítva az oddson.(Én pl. ha 0,06-0,1 körül eltérés van az ajánlott oddssnál, szinte mindig bevállalok 0,5-1 pontos line eltérést)  Minél nagyobb odds érkezik annál nagyobb eltérés vállalható be, illetve minél kisebb az odds annál kisebb lehet az eltérés, de a tippek többsége leginkább 1.9 körüli oddsal érkezik. Ha már túl sokat változott az odds és a line és nem fogadható a fent leírtak szerint, akkor egyszerűen HAGYD KI A TIPPET, vagy próbáld megfogadni élőben!

Nyerő és vesztő sorozatok

A tippadók nagyon magas, 60% feletti találati aránnyal rendelkeznek, de ez nem azt jelenti hogy nem fordulhatnak elő erősebb vagy gyengébb sorozatok! Pl.: 65%-os találati aránynál 1000 db tippnél lesz 650 db nyertes tippünk, de lesz 350 db vesztes tippünk is. Előfordulhat az hogy ebből a 350 db vesztes tippből 5-6 egymás után következik? Simán! Ugyanúgy a nyertes tippeknél is előfordul hosszabb rövidebb sorozat. Ennek köszönhető az, hogy a profit ingadozik a sportfogadásban, amit csak megfelelő bankrollmenedzsmenttel lehet kezelni! Bővebben erről ITT olvashatsz!