Kosár tippek fogadási segédlet

A kosárlabda csoportjainkba (Helsinki, Bogota, Lisszabon) szinte csak kosárlabda tippek érkeznek, amelyek értelmezése nagyon egyszerű!

Leginkább 3 féle területre fogadunk: 1. Győztes, 2. Hendikep, 3. Pontszám

Tippmagyarázat: Teljes játékidő (Full Time röv. FT). Félidő (Half Time röv. HT, 1. Half), Negyed (Quarter QT)
Mérkőzés győztese (Money Line, ML), +/- Hendikep (Spread), Mérkőzés Pontok Alatt/Felett (Total O/U, Points Over/Under), Adott csapat pontszáma (Team Totals, TTG Over/Under), 

Miért éri meg line (ponthatár), hendikep (spread) eltéréssel fogadni a tippeket?

A Helsinki csoport tippadójának tippjeit, több mint 4 éve követjük kiemelkedő eredményekkel, amelyet többnyire mindig 4 pontos eltéréssel fogadtunk! Tehát az elmúl évek eredményei egyértelműen bebizonyították, hogy ezekben a tippekben nagyon nagy érték van, ezért bőven megéri még eltéréssel is megfogadni azokat! Habár emiatt valamivel kevesebb profitot érünk el, mint maguk a tippadók, de úgy gondolom, hogy ilyen magas és rendszeres profit mellett nem lehet panaszunk! Kosárlabda csoportjainkban a legjobb sportelemzők küldik a tippeket, és nekünk csak annyi a dolgunk hogy mielőbb megfogadjuk azokat! 

Mi okozza az odds vagy a line (ponthatár) eltérést? 

1.) A tippeket a tippadók általában 3-4 különböző irodára küldik, és a különböző irodák, más-más oddsokat és lineokat határoznak meg. Így ha a tipp jön “A” irodára és mi “B” irodánál fogadunk, akkor már emiatt is eltérést fogunk tapasztalni. Tehát az odds, vagy a line igazából nem is változott, csak más irodára jött a tipp! Az hogy milyen arányban és melyik irodákra jönnek a tippek az csoportonként változó. Tehát ha egy adott hónapban pl nem jön tipp Bet365-re akkor 2-4 pontos eltéréssel fogunk tudni fogadni. De pl volt olyan hónap amikor a tippek 75%-a Bet365-re érkezett és akkor valóban csak a reagálási gyorsaságunktól függött, hogy ajánlott linehoz képes milyen eltéréssel fogadtunk! Ilyenkor 0-2 pont eltéréssel lehet megtenni a tippeket.

2.) Mivel többnyire kis ligás/piacos tippeket fogadunk, ráadásul olyan tippadóktól akiket a legjobbak között tartanak számon, ezért az oddsok és a lineok gyorsabban változnak. Ez a megállapítás egyébként minden jó tippadóra jellemző, hiszen azoknál a tippeknél ahol az irodák rossz esélyeket állapítottak meg, amint észreveszik, korrigálják annak érdekében, hogy a fogadók pénzt ne nagyon vigyenek el. Minél kisebb piacra fogadunk annál gyorsabb és annál nagyobb a változás. Tehát minél gyorsabban fogadod meg a tippeket annál nagyobb profitot fogsz elérni! 

Mennyi profitot lehet elérni a Helsinki/Bogota/Lisszabon csoporttal?

Ez több dologtól függ: Először is attól, hogy ki milyen hosszú távon követi a csoportot! Tehát aki azt mondja, hogy “előfizetek megnézem mit tud” az szinte biztos hogy nem megfelelő következtetéseket fog levonni, mivel egy tippadónak az eredményességét nem lehet megállapítani 1 hónap alatt! Mivel a profit folyamatosan ingadozik, ezért bizony előfordul olyan hogy egy hónap gyengébben sikerül vagy épp jóval erősebbre. Tehát aki pont abban az egy gyengébb, vagy erősebb hónapban követi a csoportot, akkor tévesen megállapítja, hogy a tippek nem jók, vagy hogy épp mennyire jók. A csoportokkal reálisan elérhető átlagprofit 10-15 tét körül mozog. Ez a szám már azt jelzi hogy, ha hosszabb távon követed ezt a csoportot, akkor reálisan (azaz a line eltéréseket beleszámolva) ezt az átlagprofitot fogod elérni. Átlagprofitról beszélünk azaz nem minden hónapot 10-15 profittal fogsz zárni hanem lesz olyan ami magasabb és lesz olyan ami alacsonyabb profitot hoz, és ennek az átlaga lesz 10-15 tét profit körüli. Pl.: Január 22 tét, Február -5 tét, Március 15 tét, Április 10 tét, Május 18 tét, azaz 60 tét profit osztva 5 (hónapok száma) akkor az átlagprofitunk 12 tét. És mi van akkor ha te a tippekre lassabban tudsz reagálni? Az átlagprofitod kisebb lesz és a profit ingadozás pedig nagyobb! Azaz még így is megéri a tippeket megfogadni, de a profit elvárásokat is ehhez kell igazítani! (Az elérhető átlagprofitot valamivel alul kalkuláltuk, de láthattátok az elmúlt félévben hogy több olyan hónap volt ahol 20-30 tét profitokat is el lehetett hozni azoknak akik gyorsabban reagáltak és az 1xklón, Bet365 irodapárost használták.

Hogyan fogadd meg a legprofitábilisabban a tippeket?

Gyorsaság

A csoportban a világ legjobb kosárlabda elemzőinek tippjeit fogadhatjuk, amelyekben komoly érték van! Az iroda idővel korrigálja a ponthatárokat (lineokat) azaz fogadd meg a tippeket a lehető leggyorsabban! Minél gyorsabban fogadod meg a tippet, annál közelebb tudod azt megtenni az ajánlott line/odds-hoz képest és annál nagyobb lesz a profitod is!! 

Fogadóiroda

Helsinki csoportnál a tippeket a tippadók többnyire 3-4 fogadóirodára küldik, de ezek legnagyobb része fogadható külön Bet365 irodával, vagy külön valamelyik 1xbet klón irodával. Ezekkel már megfelelő profitot érhetünk el, de ha maximalizálni szeretnéd a tippekkel elérhető profitodat, akkor érdemes használni a Bet365 iroda mellett valamelyik 1xbet klón irodát is! (22Bet,Astekbet,Betwinner,Melbet, teljes lista itt…) A tippek többsége Bwin, GG.bet, Malinasport, Bsensation és Cbet irodákban is megfogadhatóak! Bogota csoportnál a tippek szinte mindig Bet365 irodára érkeznek. (Ritkán GG.Bet) Lisszabon csoportnál a tippek ázsiai irodákra érkeznek, de követhetőek 1xklón irodákkal is! Az ajánlott iroda a Brokeriroda hiszen ott nem korlátozzák a tétméretünket és az oddsainkat.

Tipp keresés

Ha tipp érkezik és nem találjuk az irodánál a következőket kell tenni: 

  1. Ha a kereső nem találja akkor keressünk rá a másik csapat nevére is! (Előfordulhat az is hogy rosszul gépeljük be a csapatnevet vagy felcseréljük a betűket!)
  2. Ha magyar nyelven használjuk az irodát, akkor néhány csapatnév másképpen szerepelhet mint angolul így a kereső ennek megfelelően ad majd találatot is!
  3. Ha a kereső nem dobja be a meccset akkor keressük meg manuálisan, azaz kattintsunk a sportoknál a kosárlabdára, majd keressük meg az adott ligát, és azon belül a mérkőzést!
  4. Előfordulhat, hogy a tippet ideiglenesen levették, vagy csak később kerül ki az irodához. Ebben az esetben rá kell keresni a későbbiekben! 
  5. Ritkább esetben előfordul hogy a tipp nem érhető el az általunk használt irodánál, aminek az oka lehet az, hogy a tipp speciálisan csak néhány kisebb, vagy helyi(local) irodánál fogadható. Illetve az is előfordulhat, hogy azért nem érhető el egy tipp mert pl a Bet365 bizonyos országoknak és régióknak nem tesz elérhetővé bizonyos ligákat és mérkőzéseket. Ha egy tippet nem találunk és később sem kerül ki akkor hagyjuk ki nyugodtan mert lesz bőven tipp!

Ponthatár(Line)/Odds eltérés

Az első és legfontosabb dolog az, hogy 1.7 odds alatt semmiképp se fogadjuk meg a tippeket! Bet365-nél leginkább a ponthatár fog változni, ahol maximum 4 pontos eltéréssel fogadhatjuk meg a tippeket! 22Betnél (1x klón irodáknál) Cbetnél, és minden olyan irodánál, ahol több ponthatár opció is van, azt válasszuk amely a legközelebb van az ajánlott ponthatárhoz, de már 1.7 vagy ez felett van odds! (Pl. a tipp 147,5 felett 1.83 ért. Fogadási lehetőségek: 1.48,5 felett 1.65 vagy 149,5 felett 1.7 vagy 150,5 felett 1.75 vagy 151,5 felett 1.8, ebben az esetben 149,5 felett 1.7 tippet válaszd mert itt már elérte az 1.7 es oddsot ami nekünk már profitot termelI Tehát a lényeg: Arra törekedjünk, hogy a lehető legkisebb ponteltéréssel fogadjuk a tippeket (Ez max 4 pont lehet)! Ha már a tipp oddsa 1.7 vagy felette van akkor az már fogadható, és nincs szükség a ponthatár eltérés további növelésére! A tippeket maximum 4 pontos eltéréssel fogadhatjuk meg! De ez nem azt jelenti hogy ráérünk fogadni, mivel minél lassabban reagálsz, annál nagyobb lesz az eltérés! Tehát a tippekkel elért profit nagysága rajtad múlik! A line és az odds eltérés adódhat abból, hogy nem arra az irodára jött a tipp ahol te fogadsz és az irodád más feltételeket ad. Odds eltérés adódhat abból is, hogy az iroda már korlátozza/limitálja az oddsaidat, mert látja hogy minőségi tippeket fogadsz tudatosan. (Ez az 1xbet klón irodáknál fordulhat elő) Tipp: Ha már 4 pontnál nagyobb volt az eltérés, akkor megpróbálhatod élőben megfogadni ha visszaállt a ponthatár. A pont hendikep (Spread) tippeknél is maximum 4 pontos eltérés a megengedett, de itt is a minimális hendikep eltéréssel kell fogadni, ahol az odds már elérte legalább az 1.7-et! (Pl.: +5,5 Hendikep 1.83 odds helyett megfogadjuk a max 4 ponton belül legalább 1.7-es oddsot. Hazai/Vendég győzelem esetén ha az odds beesik 1.7 alá, akkor megkeressük azt a mínuszos hendikepet (max 4 pontos eltéréssel) ahol az odds már eléri legalább az 1.7-et)

Nyerő és vesztő sorozatok

A tippadók nagyon magas, 60% feletti találati aránnyal rendelkeznek, de ez nem azt jelenti hogy nem fordulhatnak elő erősebb vagy gyengébb sorozatok! Pl.: 65%-os találati aránynál 1000 db tippnél lesz 650 db nyertes tippünk, de lesz 350 db vesztes tippünk is. Előfordulhat az hogy ebből a 350 db vesztes tippből 5-6 egymás után következik? Simán! Ugyanúgy a nyertes tippeknél is előfordul hosszabb rövidebb sorozat. Ennek köszönhető az, hogy a profit ingadozik a sportfogadásban, amit csak megfelelő bankrollmenedzsmenttel lehet kezelni! Bővebben erről ITT olvashatsz!