Miért nem lehet minden hónapot profitban zárni?

febr 24, 2019 | Alapismeretek, Stratégia, Fogadási alapismeretek

Még a legprofibb sportfogadók is megtapasztalják időnként, hogy néha egy-egy hónapot veszteséggel zárnak!

De egy hónap, csak részeredményt mutat, mivel ők éves profitban gondolkodnak, ahol viszont mindig komoly nyereséget tudnak felmutatni! Tehát a teljes képet kell nézni, nem pedig kiragadni egy rövidebb gyengébb, vagy épp erősebb időszakot, hiszen így láthatjuk csak a reális eredményeket! Ha Profi Sportfogadásba kezdesz, tervezz hosszú távra, és csinálj mindent úgy, mint a profik és az eredmény nem marad el! Ehhez nyújt segítséget a ProTipsters.eu!

Minden alkalommal amikor egy csoport nem megfelelően teljesít (azaz nem hoz kimagasló profitot, vagy épp negatív eredménnyel zár) érkezik a kérdés, hogy mi a probléma? A fő probléma igazából az, hogy az emberek nem tudnak hosszútávon gondolkodni, ami a profi fogadás lényege! Sokan azt gondolják, hogy ha előfizetnek akkor dőlni fog a lé minden hónapban. A legtöbb esetben így is van, hiszen pl. a kis ligás csoportoknak nagyon ritkán van gyenge hónapja. De soha senki nem mondott olyat, hogy minden hónapban profitot lehet elérni, csak olyanról volt szó, hogy ez hosszabb távon fog biztosan megtörténni.(Természetesen itt csakis a ProTipsters szolgáltatásáról beszélünk, hiszen ha nem minőségi tippeket fogadsz, mindenféle stratégia nélkül akkor egy örökkévalóság is kevés megfelelő eredmény eléréséhez!) Igaz aki pont akkor kezdi a fogadást, amikor az adott csoport jó eredményeket hoz akár hónapokig, akkor ő elégedett lesz, aki pedig egy gyengébb hónappal indul az elégedetlen lesz. És hibát követ el! Vagy eltér a szabályoktól, nem tartja a tétméretet, nem fogadja meg az összes tippet, vagy abbahagyja a csoport követését stb. Persze ez akkor is megtörténhet amikor valaki úgy kezd hogy dől a profit! Tehát a lényeg, hogy bármi is történjen, ne térj el a stratégiától és mindig kövesd a Fogadási útmutatót!  

Nézzünk egy példát

Adott egy nagyon jó tippadó a Rio csoportban. Az elmúlt fél évben több mint 130 tét profitot hozott összességében. Hogy ez mennyire számít jónak? Hát csak annyira, hogy a jó tippadók, ugyanezeket az eredményeket, több év alatt érik el! És itt a valóban jó tippadókról beszélek… Azaz ez a teljesítmény nagyon nagyon durván kimagaslónak számít. Akik régóta követik a Rio csoportot szinte minden hónapban találkozhattak olyan kiírással hogy: “Mindenki tartsa be a bankrollmanagementet, mivel lesz olyan is, amikor gyengébb időszak jön, mivel a legjobb tippadóknál is van rossz széria! Illetve hogy a sportfogadás csakis hosszú távon működik, mivel időszakonként megjelenik a variancia, amely hullámvölgyeket okozhat a profitban.”

Mekkora problémát okoz az, ha mondjuk ezt a hónapot pl -10 tét veszteséggel zárna a Rio csoport? Akik hosszabb ideje vannak már a csoportban, azok szinte mindannyian kivétel nélkül komoly profitot értek el, azaz ha valaki mondjuk az elmúlt hónapokban elért 50 tét profitot, annak ezzel a veszteséggel összességében lesz 40 tét profit, ami ugyancsak szép teljesítmény, és biztos lehet abban hogy a tippadó hosszabb távon ugyanígy fog neki hozni még 40 tét profitot legalább. Tegyük fel hogy egy évet vizsgálunk. A 12 hónap alatt van 10 profitos hónap és két veszteséges. A profitos hónapokban nyertünk átlag 10 tétet. (direkt számolok jóval alacsonyabb átlagprofittal mivel így is szembetűnő lesz a különbség.) Ez 100 tét profit. A két veszteséges hónapnál pedig számoljuk azt hogy 20-20 tét ment el. (Ezeket a számokat pedig felül kalkuláltam) Ez összesen 40 tét veszteség. Így van 100 tét nyereség ill. 40 tét veszteség, azaz az évben 60 tét profitot értünk el! Ez 180%-os profit egy év alatt! Persze ez egy alulkalkulált adat, mivel az átlagprofit jóval magasabb, a néha előforduló veszteség pedig kisebb ennél a tippadónál, de a lényeg az, hogy bizony vannak negatív hónapok, de ez elkerülhetetlen és az a fontos hogy hosszútávon profitban zárjunk! Gondolj csak bele ha ebből az erős évből kiragadunk egy hónapot! Mondjuk pont azt ahol 20 tét veszteség volt. Mit gondolnál? Mit csinálnál? Gondolkodj úgy mint a profik és tervezz hosszú távra! Válassz okosan tétméretet és kövesd a tétkezelési stratégiát!

Volt egy előfizető aki a következőket írta: „Gyengék a tippek és rossz az irány, majd odaírta, hogy „tudom hosszútáv”. Ha valaki tudja, hogy hosszútáv, akkor miért állapítja meg pár hét után hogy rosszak a tippek? Amikor gyengébb a teljesítmény bizony senki sem elégedett, pedig ez része a fogadásnak, és nem a tippek „szarok” vagy rosszabb minőségűek, hiszen a tippadó ugyanazzal a tudással tapasztalattal és munkával dolgozik, de rövid távon összetorlódhat több olyan tipp, ami épp nem nyer, ezért felesleges bármiféle következtetést levonni egy ilyen rövid időszakból. Rengetegen írtátok, hogy a Rio csoporttal visszanyertétek egy két hónap alatt azokat az összegeket, amiket az korábbi években máshol elvesztettetek. Emlékezzetek vissza, hogy a ProTipsters előtt, 12 hónapból hány hónapot zártatok profitban! (Persze profit és profit között is van különbség, hiszen a Rió csoporttal elért havi profitokat nem nagyon lehet megközelíteni sem!) Sokan most hogy volt 5-6 hónap sorozatos nyerő hónap, azt gondolják hogy ez mindig így lesz, mivel könnyű megszokni a jót! Talán emlékeztek hogy hányszor kiírtam a csoportba, hogy nem lesz így, és hogy mindenki tartsa be a bankrollmanagementet és ne szálljon el a tétekkel. 

Nagyon sokszor írtam már arról hogy, vannak gyenge hónapok, igaz a kis ligás csoportokban ilyen nagyon ritkán fordul elő. De azért gondolkodjon mindenki egy kicsit reálisan. Egy olyan típusú „befektetésről” beszélünk ahol ingadozik a profit. Teljesen irreális dolog azt várni hogy minden hónapban lesz XFt nyereményem. Tudjátok hogy nincs ilyen, mégis ha előfordul a gyenge hónap, akkor sokan felháborodnak hogy ez mégis mi? Hát ez bizony a sportfogadás velejárója! Ezért kötelező hosszútávban gondolkodni, és csak hosszútávra számolni a profitot, és persze reális elvárásokat támasztani. Aki minden hónapban pénzt akar, menjen el dolgozni, vagy vigye be a bankba a pénzét és kösse le..  A Rio csoport ezt az évet is brutális nagy profitban fogja zárni, de ebben az évben is lesz egy-két gyengébb hónap. Természetesen mindig fájó, ha veszteséget érünk el egy adott hónapban, de nem lehet minden hónapot profitban zárni! Nekünk bőven elég 10 hónap profitja, a két vesztes hónap ellenében! Úgyanúgy mint amikor 60%-os találati aránnyal fogadunk 1.9-es átlagoddson. Igaz hogy a tippjeink 40%-a vesztes, ami majdnem a fele a tippeknek, viszont a maradék 60% szép profitot fog hozni összességében a megfelelő időtávon. De az a bizonyos 40%-a a tippeknek amikor összetorlódik, bizony okozhat gyenge hónapot, vagy épp ellenkezőleg, amikor a nyertes tippek torlódnak össze, akkor pedig kiemelkedő eredménnyel zárjuk az adott hónapot. 

Azok akik nem olyan régóta követik valamelyik VIP csoportunkat, vagy épp most kezdik el, számukra a következőt tanácsolom!

Mivel ti még nem tapasztaltátok a Rio, Helsinki, Nairobi, Berlin csoportokkal elérhető óriási profitokat, ezért itt írhatok bármit, mivel csak egy dolog van a szemetek előtt, hogy a csoport már az első hónapban érjen el komolyabb profitot. Habár a profi sportfogadás hosszútávról szól, és a gyengébb hónap ugyanúgy része a történetnek, mint a kiemelkedő profittal záródóak, nagyon nehéz úgy tovább követni a tippeket, hogy esetleg egy adott hónapban gyengébb eredményt produkált a csoport, hiszen nálatok még nincs meg annyira a kialakult bizalom, és féltek hogy elveszítitek a bankrollotokat, vagy hogy már nem lehet ezzel a csoporttal profitot elérni a jövőben.

A következő dolgokat tudod tenni:

A) Nem követed tovább az adott csoport tippjeit és nem fizetsz elő többet. (És abbahagyod a sportfogadást örökre, mivel nem tudsz hosszú távon tervezni, ami pedig az alapja az egésznek, így bárhol folytatnád tovább, mindenképpen vesztésre vagy ítélve.)  

B) Elfogadod, hogy a profit ingadozik, és tovább követed a csoportot! Átolvasod újra a weboldalt az elejétől a végéig, és szigorúan betartod a Fogadási útmutatót. És csatlakozol azon elégedett követőink táborába, akik eredményes én profi módon fogadva több milliós bankrollt építenek fel!

Hogyan kezeljük a tétméretünket nagyobb ingadozás esetén?

Korábban írtam egy blogbejegyzést arról, hogy milyen hibákat lehet elkövetni, és két alkalmat emeltem ki amikor is a legtöbb hiba születik. (Olvastad?) Ha túl jól hasít a csoport, illetve ha épp lejtmenet van. Ha folyamatosan nyerünk, akkor a legtöbben számos alkalommal növelik a tétméretet, akár egy hónapon belül is, pl kezdenek 1000Ft téttel és a második hónap végén már 10.000Ft-al fogadnak. Aztán amikor majd jön egy rosszabb időszak akkor abba a legmagasabb téttel mennek bele, amivel aztán gyorsan lefaragják az addig elért profitot. Ha pedig gyenge időszak van akkor sokan már nem teszik meg az összes tippet, válogatnak és kombinálnak, több tétméretet használnak stb.

A tétkezelési stratégiát (bankrollmanagement) mindig okosan kell alkalmazni! (Fogadási útmutató) Ennek segítségével tudjuk az elérhető profitot maximalizálni és a veszteségeket minimalizálni, de csak akkor ha jól csináljuk! Ellenkező esetben visszafelé sülhet el, mint ahogy a fenti példában leírtam. 

ProTipsters.eu

Legnépszerűbb blog bejegyzéseink

Így profitálunk az Artemisz kosár tippekkel!

Az Artemisz csoportról azt érdemes tudni, hogy már 6 éve folyamatosan hozza a jobbnál jobb kosaras tippeket, ezáltal a szinte rendszeres havi profitot is! Az elmúlt 33 hónapból 33-at profittal zárt, és nagyon úgy néz ki hogy a 34.-et is, mivel máris 20 tét profitnál...

A megújult a TippmixPRO-val bármelyik VIP csoportunkat követheted!

A tippmix-el mindig is nagy ellenségek voltunk, hiszen a gyatra kínálatával, és a gyenge oddsaival, bizony csak arra volt alkalmas, hogy minden pénzünket otthagyjuk. Éppen ezért próbáltam mindig mindenkit arra buzdítani, hogy olyan fogadóirodánál fogadjon, amely...

Bankkártyás be- és kifizetési korlátozások július 1-től

Melyik fogadóirodánál érdemes fogadod? A Tippmix illetve a TippmixPro egyértelműen nem lehet opció, mivel az általa elérhető oddsok és kínálat annyira gyenge hogy emiatt nem alkalmas a profitábilis sportfogadásra. Hobbi fogadóknak, akiknek nem számít a pénz,...