A legnagyobb hibák, amiket elkövethetsz a sportfogadásban!

jún 18, 2018 | Alapismeretek, Stratégia, Fogadási alapismeretek

A sportfogadással nem könnyű rendszeresen pénzt nyerni(keresni) hosszú távon! Rengeteg hibát lehet elkövetni, még akkor is ha a legjobb tippeket fogadjuk! 

Ahhoz, hogy a buktatókat és a hibákat elkerüljük, stratégiára és profi hozzáállásra van szükség! Ebben van segítségedre a Fogadási útmutató, amely biztosítja számodra a megfelelő tudást, ami ahhoz kell hogy egy nyereséges sportfogadó váljon belőled! Most nézzük meg, melyek a leggyakrabban előforduló hibák, amelyeket el kell kerülni!

1.) Saját fejed után mész, a megérzéseidre hallgatsz, órákig elemzel egy mérkőzést, és te megad találod ki a tippet amit megfogadsz.

A sportfogadás olyan mint a foci.. Mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá! De belül tudjuk hogy ez nem igaz, hiszen az elmúlt évek eredményein láthatod, hogy bizony nem igen sikerült egy nagy tőkét felépítened. Ennek az az egyszerű oka, hogy nem értesz a tippek kiválasztásához. Így ha esetleg néha nyersz az leginkább a szerencsének lesz köszönhető. Másrészt ha valaki tényleg profi és eredményes tippadó akar lenni, ahhoz sok sok év tapasztalat kell és olyan tudás, amit nem egyszerű megszerezni, nem beszélve a privát infókról játékosoktól, edzőktől, bíróktól, és a legrészletesebb statisztikákról. Ehhez még jön a ráfordított napi 6-8 óra elemzés, a meccsek állandó követése, és még sok olyan dolog amiről nem is hallottál. Az hogy szereted a sportot, vagy hogy élvezed a sportfogadást, nem jelenti azt, hogy hosszútávon nagyobb mennyiségben eredményes tippeket tudsz produkálni. Ezt a részt nem is fejtegetném tovább hiszen egyértelmű hogy ha valaki ezt a tevékenységet folytatja, olyan erőfeszítéseket kell tennie több évig, amire a legtöbb ember nem képes. Ezért van az hogy nagyon nehéz jó tippadót találni, mivel 10.000 emberből talán egy lesz akiből profi tippadó válhat.

2.) Belépsz különböző közösségi csoportokba, különböző önjelölt tippadókat követsz vagy valamelyik tippküldő szolgáltatás ingyenes tippjeit.

Belépsz olyan fb csoportokba, ahol hozzád hasonlók vannak. Mit vársz ettől mégis? Amikor több száz, vagy több ezer hozzánemértő osztja meg a random megérzéseit, amit sok esetben már úgy posztol hogy „itt a mai bukó”, amit persze rengetegen lájkolnak.. Ráadásul ha valakinek nyer 3 tippje, utána már könyörögnek neki hogy adjon még tippet, aztán persze szép nagy bukó lesz a vége mindenkinek. Ingyenes tippek kokler szolgáltatásoktól: Tippet adni bárki tud! Sőt akár még egy pár hétig hónapig még eredményes is lehet, viszont ez után a lejtőn szépen visszatolod az összes profitot, majd a bankrollodat is. Nincsenek csodák, nincsen varázslat, csak a profi hozzáállás a megfelelő stratégia és a minőségi tippek hoznak kiemelkedő eredményt! Valljuk be nem sok esély van arra hogy ezeken a helyeken fogod megtalálni azokat a tippeket, amelyek sok százezer forintot fognak hozni számodra!

3.) Előfizetsz egy tippküldő csoportba vagy egy tippküldő szolgáltatáshoz, és hagyod magad átverni, vagy épp irreális elvárásokat támasztasz!

Na ez már jó döntés! Vagy mégsem??? Millió számra vannak tippadó szakik, akik megmondják neked a tutit, pár ezer, vagy pár tízezer forintért. Mint mondtam tippet adni bárki tud, de a kérdés hogy lehet e velük nyerni hosszú távon is?! Tehát van választás bőven, viszont egy dolgot érdemes tudni! Az ilyen szolgáltatások több mint 90%-a csalás, átverés, vagy épp a hozzánemértés miatt, komoly veszteségeket fognak neked okozni. De előfizetsz mert mohó vagy! Látsz egy általában photoshoppolt nagytétes szelvényt, vagy rengeteg nyertes szelvényt (Igaz a 2-3x annyi vesztes szelvény nincs posztolva) és izzadó tenyérrel gyorsan előfizetsz, várva hogy kb. holnapra már százezres profitokat utalgatsz ki. Szóval a legtöbb esetben bizony meg fognak vezetni! De igazából ez a TE hibád! Nem vagy már gyerek, nincs télapó, nincs húsvéti nyuszi, és nincsenek 80-90%-os nyerő tippek! Gondolkodj! És ellenőrizd le kihez fizetsz elő!

Vegyük pl. a ProTipsters szolgáltatását: Látsz egy hirdetést, vagy kidobja a google, vagy valamelyik barátod ajánlja. Amikor weboldalra érsz, már látni fogod, hogy ez bizony minőségi munka, amely mögött olyan háttér áll, amit csak rengeteg munkával és befektetéssel csak hosszú idő alatt lehetett felépíteni. Majd átolvasod az oldalt ahol olyan információkat és tudásanyagot találsz, amiket korábban még sehol nem láttál és nem hallottál. Látod, hogy itt tartalom és szaktudás is van, nem csak annyi hogy fizess elő és majd nagyon jó lesz! Majd elérkezel a véleményekhez amelyeket az előfizetőink írtak. Rengeteg vélemény, rengeteg történet, rengeteg elégedett előfizető. Kezd kialakulni a bizalom! Majd látod hogy 1 hónapig ingyenesen kipróbálhatod a szolgáltatást és meggyőződhetsz a tippek minőségéről az eredményességről és a szakértelemről. Mindemellett egy 5 csillagos support segíti a fejlődésedet, hogy a lehető legtöbb profitot tudd elérni a jövőben és mindezért csak annyit kell tenned hogy követed a szabályainkat és hallgatsz ránk!

Én mint profi fogadó, így képzelek el egy minőségi és profi szolgáltatást, te se add lejjebb!

És ez még csak az út eleje! Ha ránk találtál a minőségi tipp keresést levesszük a válladról és már csak egy dologra kell koncentrálnod, hogy hallgatsz ránk profikra és vakon követed azokat a szabályokat és javaslatokat amelyeket leírtunk.

Természetesen mindenki azért fizet elő hogy nyerjen, viszont azt kevesen értik meg hogy a profi sportfogadás a hosszútávról szól, ennek pedig az az oka hogy van egy úgynevezett variancia, aminek az a lényege hogy nyertes és vesztes tippek, tippsorozatok váltakoznak. És ha pl. egy héten jön 10 tipp abból mondjuk 7 veszít akkor azt érezzük hogy milyen gyenge a tippadó, ha pedig 7 nyer akkor örülünk hogy milyen jó tippadót találtunk. De tudnunk kell hogy a 10db nem számít reálisan mérhető statisztikai mennyiségnek, azaz nem lehet pontos következtetést levonni hogy az adott tippadóval valóban profitot tudunk e elérni hosszú távon.

Nézzünk egy példát: Adott mondjuk egy apró termetű játékos, nevezzük Messiásnak. Előfordulhat e, hogy 10 mérkőzésből 7-en nem tud gólt lőni? Természetesen! Épp nem megy neki, az ellenfél kapusai pont mindig kivédi a lövéseit, vagy a bíró lesnek ítéli a góljait stb. (persze ilyen ritkán fordul elő, de a lényeg hogy megértse mindenki a példát) Ugye értelemszerűen ettől még nem fogjuk azt mondani szegényre, hogy ő „szar” és hogy a megyeiben a helye?! Ha viszont 100 vagy 1000 mérkőzést nézünk akkor abból bizony már pontosan meg tudjuk mondani hogy a kis Messiás jó játékos e! Pedig ebben a mennyiségben benne van az is mikor több sorozata is volt mikor nem rúgott gólt! Ezért is fontos az, hogy a sportfogadásban megtanuljunk hosszú távban gondolkodni, hiszen minél rövidebb távot nézünk, annál jobban ingadozhat a profit, beszéljünk akár veszteségről akár nyereségről. Tegyük fel, hogy egy évig követed az egyik V.I.P. csoportunkat, ahol a 12 hónap alatt volt 2db veszteséges, 3db 0 körüli profit és 7db profitos hónap. Ez egy kis ligás/piacos csoportnál azt jelenti hogy minimum 2x-3x-ozod a bankrollodat! Tegyük fel hogy ugyanezt a csoportot csak 1-2 hónapig követed mondjuk amikor egyik hónap 0 körüli profitban volt a másik meg veszteségben. És megállapítod hogy ez a csoport mégsem annyira jó! A második esetben figyelmen kívül hagytad a hosszútáv jelentőségét, illetve azt hogy a profit ingadozik, és realizálod a veszteséget, annak ellenére, hogy kis idő múlva már szép profitban lennél!

Tehát nincs megígért profit!
Példa: Vegyünk egy nagyon jó tippadót akinek több év után 60%-os találati aránya van 1.9-es átlagoddsal. Ez számunkra durván jó profitot hoz még úgy is, hogy bizony esetenként lesz veszteséges hónap is. 1000db tippnél 600db nyertes lesz 400db pedig vesztes. Amit fontos tudni hogy nyertes és vesztes tippek illetve tippsorozatok fognak váltakozni aránytalanul. Amikor a vesztes tippek torlódnak össze, akkor bizony ez könnyedén okozhat gyengébb, illetve veszteséges hónapot, de ennek az ellenkezője is megtörténik, amikor többségében nyertes tippek torlódnak össze és kiemelkedő profitban zárunk. De mivel a nyertes tippek összességében többségben vannak (megfelelő átlagodds mellett) ezért ez számunkra komoly profitot jelent és szép tőkét tudunk felépíteni

Általában 2 esetben szoktak hibázni az emberek, ha gyengén megy a tippadónak, illetve ha nagyon jól megy. Mindkét esetben a többség, hajlamos eltérni a meghatározott stratégiától, változtatni a tétméreten, vagy a tippeken, kihagy kevésbé szimpatikus tippeket, vagy összekombinálja mással, duplázza a tétet, csak hogy kevesebb legyen a bukója, vagy több legyen a nyeresége. Ha egy tippadónak épp gyenge szériája van hajlamosak sokan elkönyvelni hogy a tippadó rossz, holott a negatív széria teljesen normális minden tippadónál (értelem szerint csakis a jó és profi tippadókról van szó, ha gyenge tippadót követsz akkor az szinte csak veszteséget fog termelni számodra), de ez csak hosszú távon nem probléma, mivel a következő pozitív szériában újra profitba kerül.

Viszont ha úgy látják minden tipp jön, akkor könnyű elhinni, hogy ez mindig így lesz és elkezdik növelni a tétméretet a végtelenségig, hogy még több és több legyen a profit. Aminek ugye az a következménye ha valamikor majd jön a gyenge széria, akkor a legnagyobb téttel szaladunk bele amivel pillanatok alatt elégethetjük az addig kisebb tétmérettel megszerzett profitunkat, aztán persze elkezdjük hibáztatni a tippadót, hogy milyen gyenge, pedig ha betartjuk a bankrollmanagementet akkor még a gyenge időszak után is szép profitban lennénk.

Tehát a legfontosabb a megfelelő tétméret kiválasztása! Olyan tétméretet válasszunk amihez egy rossz széria esetén sem kell hozzányúlnunk, mert esetleg frusztráló hogy túl nagy rész hiányzik a bankrollból! Illetve akkora tétet válasszunk, amivel olyan profitot tudunk elérni, ami megfelelő/elfogadható a befektetett „munka” arányában, mivel havi pár ezer Ft profitnál könnyen úgy érezheti bárki, hogy nem éri meg ezzel foglalkozni. Ezek bizony mind evidens dolgoknak tűnhetnek de sajnos a tapasztalat azt mutatja hogy a mohóság, és a veszteségtől való félelem, könnyen eltéríti az embereket a megfelelő stratégiától, és ez minden esetben veszteséget eredményez. Tehát hiába jó a tippadó, még így is könnyen előfordulhat, hogy a fogadó a saját hibái miatt bukni fog! Rengeteg ilyen példát láttam, pedig a szabályok és a stratégia pontosan le van írva a Fogadási útmutatóban, amit ugye nem csak elolvasni hanem betartani is kötelező!

A legfontosabb hogy tartsuk be a stratégiát és a szabályokat, és jó tippadót kövessünk. Az első rész a ti dolgotok, a második részt pedig mi biztosítjuk!

Legnépszerűbb blog bejegyzéseink

Így profitálunk az Artemisz kosár tippekkel!

Az Artemisz csoportról azt érdemes tudni, hogy már 6 éve folyamatosan hozza a jobbnál jobb kosaras tippeket, ezáltal a szinte rendszeres havi profitot is! Az elmúlt 33 hónapból 33-at profittal zárt, és nagyon úgy néz ki hogy a 34.-et is, mivel máris 20 tét profitnál...

A megújult a TippmixPRO-val bármelyik VIP csoportunkat követheted!

A tippmix-el mindig is nagy ellenségek voltunk, hiszen a gyatra kínálatával, és a gyenge oddsaival, bizony csak arra volt alkalmas, hogy minden pénzünket otthagyjuk. Éppen ezért próbáltam mindig mindenkit arra buzdítani, hogy olyan fogadóirodánál fogadjon, amely...

Bankkártyás be- és kifizetési korlátozások július 1-től

Melyik fogadóirodánál érdemes fogadod? A Tippmix illetve a TippmixPro egyértelműen nem lehet opció, mivel az általa elérhető oddsok és kínálat annyira gyenge hogy emiatt nem alkalmas a profitábilis sportfogadásra. Hobbi fogadóknak, akiknek nem számít a pénz,...