LÉGY PROFI!

Teremtsd meg a legjobb feltételeket magadnak!

 

“A szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel” – Darrell Royal

 

Bármilyen hihetetlen, de a Profi sportfogadás a PÉNZ-ről szól! A cél az, hogy a lehető letgtöbb profitot érjük el hónapról hónapra. Ez pedig csak akkor megoldható, ha odafigyelünk a részletekre, és maximáliasan felkészülünk. Például amíg te a tippmixen nyersz a hónapban 10.000Ft-ot, én addig egy másik online fogadóirodánál ugyanazokkal a tippekkel nyerek 25.000Ft-ot, plusz kapok 30.000Forintot csak mert ott fogadok, néhány ingyen fogadást, 10-20%-al magasabb oddsokat és még sorolhatnám! És ez csak egy hónap!

A sportfogadás hosszú távról szól és ez az apróság hogy hol fogadsz százezreket vagy milliókat jelenthet neked a jövőben! Ezen a linken olvashatsz tőlem egy blogbejegyzést ahol egy egyszerű példában megmutatom, hogy egy minimális oddskülönbség, mekkora profitot jelenthet!

A következő információkat azért írom le mert szükségesek a professzionális sportfogadáshoz.

Ha túl lusta vagy, esetleg túl kényelmes ahhoz, hogy megcsinálj egy regisztrációt, vagy elolvass egy blogot és pár cikket, akkor szinte biztos hogy a rendszeres profit számodra egy álom marad! Itt van az a pillanat amikor eldöntheted hogy hajlandó vagy e mindent megtenni azért hogy sikeres és eredményes sportfogadó legyél!

A minimum összeg 50.000Ft amivel érdemes elkezdeni a profi sportfogadást és mondjuk előfizetni egy profi tippadóra. Ha ez az összeg nem áll rendelkezésedre akkor használd ki a különböző fogadóirodák bonuszait amivel gyorsan növelheted a tőkédet. Link

Ha 300.000Ft alatt van a bankrollod és kis ligás tippadó csoportot választasz akkor szükséged lesz 1xbet, vagy Bet365 irodára. (Az a legjobb ha mindkettőnél van fiókod hiszen néha az oddsok eltérnek illetve bizonyos meccsek korábban kerülnek ki némely fogadóirodához. A kis ligás tippadó csoportok tippjeit ezekben az irodákban 99%-ban meg lehet fogadni. (Ezek mellett lehet számlánk Unibetnél, Williamhillnél és más hasonló kisebb irodáknál, de azok kínálata jóval kisebb ezért annyira nem szükségesek)

Ha pedig nagy ligás csoportokat szeretnél követni regisztrálj egy Brókerirodát, amelyről részletes leírást találsz ezen a Linken. Itt egy platformon 12 iroda oddsait fogadhatod meg amivel drasztikusan megemelkedik az átlag oddsod és a profitod is. A minimális befizetés 250Euro. Fontos: A brókerirodákban csak a nagyligás tippadó csoportok tippjeit tudod megtenni, a kis ligás tippadók tippjei közül csak kb 25% elérhető!

Ha a bankrollod 300.000Ft felett van akkor kérlek írj a info@protipsters.eu email címre. Ebben az esetben lehetőséged van olyan helyen fogadni amit a nagytétes profik használnak, természtesen a legjobb oddsokon a legnagyobb kínálat mellett. Ez a fogadóiroda főként nagy ligás tippadó csoportokhoz van de sok esetben kisebb ligás tippek is elérhetőek de kis ligás tippadó csoportoknál a korábban említett irodák a lényegesek.

A leginkább használt fogadóirodák a kis ligás tippadó csoportokhoz: 1xbet, Bet365 Nagy ligás tippekhez pedig: Pinnacle illetve valamelyik brókeriroda melyekről részletes leírást találsz ezen a Linken.

Összegezve:

  • Ha kevés a fogadótőkéd, tudod növelni a fogadóirodák bonuszaival. Ez talált pénz! Regisztrálj, fogadj és ezért pénzt kapsz!
  • Ha a bankrollod már 100.000Ft felett van használd azokat az irodákat ahol a legjobb oddsokat kapod, és nem limitálják a nyerő fogadókat!

Ha a fent leírtakat megfogadod, akkor megtetted az első lépéseket, hogy profi fogadóvá válj! Ha nem, akkor jobb ha úgy gondolsz a sportfogadásra, mint egy költséges hobbira.. 

Határozd meg a kezdőtőkédet

Fogadó tőke​ (Bankroll) az a pénzösszeg amit a fogadásra fel tudsz használni, illetve rendelkezésedre áll!

Szóval az a pénz ami egy honap múlva lesz a tiéd azt ne számold bele, csakis azt amit ténylegesen azonnal fel tudsz használni! Természetesen ha később tudod növelni a bankrollodat akkor csak egyszerűen hozzáadod a meglévő tőkéhez.

A legtöbben (nevezzük őket mixelőknek) csak gondolnak egyet és épp az adott  pénzügyi helyzetüknek megfelelően feltesznek egy szelvényre pár száz vagy pár ezer forintot. Ezzel nincs is semmi gond amig hobbi szinten tekintünk a sportfogadásra! Viszont ez a hozzáállás messze van a profizmustól.

Ha nem tudjuk a pontos bankrollunkat akkor bizony nem tudjuk meghatározni a tétkezelési stratégiánkat (bankrollmanagement) ami a legfontosabb alapköve ennek a tevékenységnek! Legoptimálisabb ha ez az összeg elkülönítve szerepel a Skrill számlátokon amit az előző részben leírtak szerint előkészítettél és használatba vettél. Miért kell elkülöníteni? Mert elköltöd könnyedén másra! Új cipő, új ruha, mozi, buli stb. ezekre mindig kell pénz, és könnyű azt mondani hogy majd később visszateszem.. NEM! Ez a pénz munkaeszköz nem nyulkálsz hozzá! Mekkora tőke kell az induláshoz? Sokszor megkapom ezt a kérdést. A bankroll nagysága befolyásolja a profitodat, szóval ez az igényeidtől, és természetesen a lehetőségeidtől függ! Én azt mondanám hogy 50.000Ft mindenképp kell hogy legyen minimum. Egyrészt mert ennél kisebb összegnél túl alacsony lesz a profit és ugy érzed majd hogy ezért nem éri meg “dolgozni” és eltérsz a startégiától vagy nagyobb kockázatot vállalsz ami biztos veszteséghez vezet. Másrészt ha követsz egy vagy több jo és profi tippadót akkor az pénzbe fog kerülni és annak a díját le kell vonni a profitból, és itt nem az a cél hogy azért fogadj hogy más jol járjon!

Ismerd meg a bankroll management fogalmát!

Gyakran felteszik azt a kérdést, hogy mennyivel kell megfogadni egy tippet, illetve hogy én mennyivel teszek egy adott meccset. /UPDATE: Nemrégiben frissítettük a bankrollmanagement stratégiát amelyek ezen a linken találsz: Link /

Ha “flat stake”-ről beszélünk azaz hogy minden tippet azonos téttel teszünk akkor a bankrollunk 1-5%-val fogadjunk! Azt hogy az 1-hez vagy az 5-höz válasszunk közelebb befolyásolja hogy kinek mekkora a kockázattűrő képessége, illetve az hogy mennyi tippadót követünk. Minél több tipster annál kisebb legyen a tét.

Miért fontos a megfelelő tétkezelés?

Ez védi meg a bankrollunkat abban az esetben amikor épp rossz széria van és több tipp elmegy. Mint tudjuk a sportfogadás nem úgy működik hogy egy tipp nyer egy veszit, hanem jöhet több nyertes vagy több vesztes tipp is egymás után. Illetve még a legjobb tippadóknak is lehet gyengébb honapja amikor bizony nem profitot hanem veszteséget érnek el. De nincs ezzel semmi gond mivel a sportfogadás nem sprint, hanem marathon. Azaz éves szinten bármikor előfordulhat hogy egy tipsternek egy két minuszos honapja is van, de viszont összességében szép profitot érünk el az évben.

A megfelelő tétkezelés biztosítja azt hogy a bankrollunk biztonságban legyen, és ne veszítsük el azt.

Ha már volt olyan hogy lenulláztad a bankrollodat akkor ez nagy valószínűséggel annak köszönhető hogy nem tartottad be a bankrollmanagementet!

Tehát 1-5% lehet a tétünk maximum amit egy tippre feltehetünk. A félreértések elkerülése végett nem 1% és 5% között váltogatjuk a tétméretet hanem pl 3%-os tétméret mellett döntünk akkor minden tippet a bankrollunk 3%-ával fogadjuk meg.

Két lehetőségünk van ilyenkor:

1.) Kiválasztjuk a tétméret %-ot és kezdő bankrollunknak kiszámoljuk mennyi a fix tétünk és ezen nem módosítunk később sem. Ebben az esetben kisebb tétméretet javaslok (1-2%)  Pl.: 100.000Ft a bankrollunk, de nem akarjuk időszakonként újraszámolni a tétméretet (mivel a bankrollunk nagysága folyamatosan változik) ezért egy kisebb tétméretet választok, és csak azzal a fix téttel fogadok. 1%-os tétméretnél minden tippet 1000Ft-al kell megtenni.

2.) Kiválasztjuk a tétméret %ot, és a kezdő bankrollunknak kiszámoljuk mennyi lesz a tétünk amivel megtesszük a tippeket. Mivel a bankrollunk nagysága folyamatosan változik, ezért bizonyos időszakonként, illetve bizonyos mértékű csökkenés vagy növekedés esetén, újraszámoljuk a tétméretet. (Az újraszámolás lehet 1-2 havonta is, illetve 15% körüli növekedésnél vagy csökkenésnél.

Bizonyos tippadók 5-ös vagy 10-es skálán különböző erősséget adnak a tippjeiknek.

Mint pl. 8/10. Ilyen esetben ha mondjuk ha 5%-os tétméretet választunk a következőképpen számoljuk ki a tétméretet:

A tétméretünket ami 5% elosztjuk 10(vagy 5) részre, így megkapjuk hogy 1 “rész” (legtöbb helyen ezt unitnak(egység) nevezik) 0,5%. Azaz 8 rész szorozva 0,5= Tehát a tétméretünk 4% ebben az esetben.

FONTOS: Minden tippadó csoportunk részletes leírásánál megtalálod az ajánlott tétméretet!

Részletesebb leírást a bankrollmanagementről ebben a blogbejegyzésben találsz: Link

Ha nem tudod a bankrollod méretét és nem használod a megfelelő bankrollmanagementet, ebben az esetben jobb ha nem szövögetsz szép reményeket a nagy profitról!

Légy tisztában a fogadási típusokkal I.

Kérlek alaposan olvasd el ezeket a blogbejegyzéseket: FogadástípusokÁzsiai hendikepGólokra fogadásTippek értelmezése 

Asian Handicap (Ázsiai hendikep) röviden Ah. Talán az Europai hendikepről már hallottatok korábban, aminek a lényege hogy az egyik csapatnak/versenyzőnek gól/pont előnyt vagy hátrányt adunk. Ázsiai hendikep tulajdonképpen ugyanez csak még több fogadási lehetőséget biztosít. A jobb tipsterek világszerte leginkább ezt a fogadási formát részesítik előnyben jópár éve. Sajnos aki tippmixen fogad annak nincs lehetősége ázsiai hendikepre fogadni mivel a tippmix nem csak a gyenge odssok hanem a gyenge fogadási kínálat miatt is alkalmatlan normális profit elérésére. A lenti táblázatban feltüntettem az adott ázsiai hendikpnél az alternatív fogadási formát is amivel helyettesíthető esetlegesen egy ázsiai hendikep fogadás! Bet356-nél másképp van feltüntetve a hendikep szám ezt bionyos tippeknél zárójelben láthatjátok.

Légy tisztában a fogadási típusokkal II.​

Gólok alatt/felett (Összesített gólok) vs. Gólok száma (Goal line)

A Gólok alatt/felett opciói (0.5, 1.5, 2.5, 3.5, stb.) ugyanúgy megtalálhatóak bizonyos irodákban mint a Gólok száma (Goal line) piac, viszont az oddsok eltérhetnek. Ott fogadjuk meg ahol a legjobb oddsot kapjuk! (Ez leginkább a Bet365-re jellemző, más irodák nem veszik külön ezt a két piacot mivel teljesen felesleges mert a jelentésük ugyanaz, pl, a tipp az hogy 2,5 gol felett lesz a mérkőzésen, ekkor pl megnézzük a bet365-nél hogy a Gólok felett piacnál mekkora az odds erre a tippre, majd megnézzük hogy a Gólok száma piacnál ugyanezt a tippet és ahol jobb az odds ott fogadunk mivel a két tipp ugyanazt jelenti) A Gólok száma (Goal line) piacnál vannak félnyertes/félvesztes illetve pénz visszajár kimenetelek is. A lenti táblázatban ezt részletesen bemutatjuk!

Válassz magadnak egy szakértő tippadót!

Talán a sportfogadásnak ez a legnehezebb része!
Mit sem ér az előzetes felkészülés​, a bankroll management és a fogadási típusok ismerete ha olyan tippeket teszünk meg amivel nem lehet profitot elérni..
Saját tippek:
Ha annyira ügyesen és profin választanád ki a tippeket hogy azzal havi rendszerességgel szép profitot érj el akkor most nem ezt az oldalt böngésznéd hanem a meccskínálatot és a statisztikákat. Őszintén szólva én senkinek sem ajánlom a saját tippek megtételét!
Miért?
Azért mert ha valaki rendszeres profitot akar elérni a saját tippjeivel, akkor az rendszeres munka és elemzés nélkül nem megvalósítható. Persze ideig óráig úgy tűnhet hogy te épp egy született tipadó zseni vagy mert egymás után nyernek a tippjeid de ez az esetek 99%-ában csak egyszerű szerencse, és a megszerzett profitot a követekző hetekben, hónapokban duplán visszaadod, amikor már nem leszel a fortuna kegyeltje! A rendszeres munka alatt azt értem hogy napi szinten több órát kell foglalkozni a megfelelő tipp kiválasztásával elemzésévels stb. Ami az eléjén még izgalmasnak tűnhet de nagyon hamar bele lehet fásulni, és ha jön a lejtmenet akkor a legtöbben összeroppannak mint egy száraz fa ág! Még sok mindent írhatnék a saját tippek alattomosságáról de ennyi indok bőven elég kell legyen.
Mások tippjei:
Mivel valószínűleg a többiek sem szánják rá a megfelelő időt, munkát, szakértelmet a tippválasztásra, ezért minden esetben mikor megteszed valakinek a tippjét akár egy facebook csoportból, weboldalrol vagy akár egy ismerősét stb akkor szerencsejátékot követsz el amit az élet előbb utóbb egy szép nagy bukóval büntet!

Mi az elvárása egy profi fogadónak?

Olyan tippeket akar megfogadni amelyek nagy eséllyel nyernek (mivel nincs olyan hogy minden tipp nyer, de ha mindig az esélyesebb tippet tesszük meg hosszú távon biztos profitot fogunk elkönyvelni), és mögötte egy szakértői elemzés áll, azaz egy profi szakember, aki ezzel foglalkozik a legmagasabb szinten, leellenőrizhető hitelesített (csalás mentes) legalább 6 hónapos statisztikával rendelkezik és természetesen szép havi átlagprofitot ért el!
 
És pénzt kér a tippjeiért, munkájáért!
 
Sosem követném olyan ember tippjeit, 1.) akinek nincs hitelesített statisztikája, 2.) igynen dolgozik (Aki ingyen adja a tippjeit valószínűleg azért mert nincs értéke a tippeknek) 3.) a tippadás mellett még dolgozik máshol is!​ Sorry de ha a mekiben vagy az árkádban dolgozol, inkább nem bíznám a tippjeidre a pénzemet és a jövőbeni profitomat, gondolom érthető hogy miért!
 
Átverés, Csalás, Megtévesztés.
 
Jelenleg gomba mód szaporodnak a tippadó szolgáltatások, ezerszám vannak tippadó facebook csoportok stb, mivel mindenki ki akarja használni a hozzánemértő, naív vagy éppen mohó embertársait! Jobb ha tudod hogy ezeknek a szolgáltatásoknak a 95%-a!!! átverés csalás, vagy éppen annyira gyenge szolgáltatás hogy sosem fogsz profitot elérni vele. Nagy valószínűséggel már futottál bele ilyenekbe, de ha nem fogadod meg a tanácsaimat akkor biztosan újra megjárod velük! Ne dőlj be az óriási ígéreteknek, a marketing dumáknak! Gondolkodj, mielőtt lájkolsz, megosztasz, vagy előfizetsz bármire! 300 lájk egy képre ahol az asztalon egy halom pénz van felette egy szöveg: “Ezt a rengeteg pénzt elmult hetekben nyertem ha te is szeretnél nyerni csatlakozz!” És kommentben könyörögnek az emberek hogy bekerüljenek! Az arcomat lekaparom mikor ezt látom! NE DŐLJ BE A MARKETINGNEK! Ami túl jól hangzik szinte biztsoan átverés!

Kövesd a Profikat!

Az elmúlt években több száz tippadó szolgáltatást átnéztem, elemeztem, sokat ki is próbáltam, és állíthatom hogy nagyon nehéz találni olyan tipstert akivel komolyan együtt lehet dolgozni hosszú távon, illetve aki ténylegesen megbízható és profi! Ezért létrehoztam egy olyan tippküldő szolgáltatást amely minden szinten megfelel egy profi sportfogadó elvárásainak. Úgy gondolom hogy ha azt a tudást felhasználjátok amit elértek itt a weboldalon, és kombináljátok a legprofibb tippadók munkájával, végre renszeres bevételhez juthattok egy tudatos profi sprotfogadás által!

Légy készenlétben, fogadj és ne hibázz!

Talán sokan tudjátok, hogy az oddsok változnak, ezért amint megkapod a tippet célszerű azonnal megfogadni, mert ahogy csökken az odds úgy csökken a profitod is. Ritkábban előfordul odds emelkedés is de azért ez nem számottevő mert ha jo tippadóról beszélünk és valóban esélyes az a tipp akkor ez az info egyre több emberhez eljut, sokan elkezdenek fogadni rá, emiatt pedig a fogadóiroda elkezdi csökkenteni az oddsokat. Minél kisebb ligáról/piacról beszélünk annál gyorsabban mozognak az oddsok. Célszerű a fogadóirodák belépési kódjait elmenteni hogy aztán a böngésző automatikusan bedobja és akkor a belépés csak minimális időbe kerül. A korábbi részeknél irtam arról hogy légy tisztában a fogadási típusokkal. Ez azért fontos mert mert ha tudod mit kell keresned azonnal megtalálod, nem kell gondolkodni, másokat megkérdezni stb. Kétszer csekkold le hogy jo tippet teszel e meg, mivel nagyon könnyű hibázni, figyelj a beírt összegre is mive lplusz egy nulla beírása elég sok problémát okozhat. Ha hibáztál, tudsz kérni pénzfelvételt, vagy tudsz tenni ellenfogadást így bebiztosítod hogy minimális legyen a veszteség. Midig vadászd a legjobb oddsokat! Ha több online irodánál vagy akkor mindig ott tedd meg a tippet ahol a legmagasabb az odds. Erre használd az oddsportal.com-ot ahova ha beirod a csapat nevet kidobja hogy melyik irodánál mekkora az odds. Plusz a fogadási típusoknál több trükköt írtam hogy mivel növelhető az odds egy adott tippnél!

Tanulj önuralmat, kerüld a mohóságot, türelmetlenséget!

A sportfogadás egy hullámvasút és bizony sok embernek nem bírja a gyomra​ a lejtőket és emelkedőket!

Először is a szabályok amiket leírtam azért vannak hogy betartsátok őket! Ha csak félig meddig tartod be akkor egy süllyedő hajóval próbálsz meg átkelni az óceánon.

Volt már olyan hogy sorozatban jópár tipp nyert amit megfogadtál? És azt gondoltad hogy semmi nem állíthat meg? Kivéve az a büdös nagy pofon amibe egy két nap mulva beleszaladsz! Főleg mert a nagy nyerések közepette azt gondoltad hogy emelni kéne a téten hogy még többet nyerj! Már biztosan hallottál a bankrollmanagementről ugye? Vagy volt már úgy hogy találtál egy jo tippadót és úgy gondoltad hogy ha még találsz kettőt ötöt vagy tízet akkor tízszer annyit fogsz nyerni? Említettem már hogy ne légy mohó? Minél több tippadót követsz annál több munkád lesz, egész nap jönnek a tippek nem lesz egy perc nyugtod, sem neked sem a családodnak. Minél több tippet teszel meg annál nagyobb a hibalehetőség. Szóval legyél ésszerű és reális! Itt a mennyiség legtöbbször a minőség rovására megy.

És olyan előfordult már hogy sorozatban buktak a tippek?

Gondolom ez már sűrűbben.. Ha valóban jó és megbízható a tipster, akkor semmi gond, csak tartsd be a bankrollmanagementet és jönni fog az emelkedő és újra profitba kerülsz! Nem kell ugrálni, és változtatni a tétméretet, vagy variálni a küldött tippeket! Csak tartsd be a szabályokat! Ne türelmetlenkedj, az sosem használ, nem egyiknapról a másikra leszel profi sportfogadó, és nem jövő héttől fogsz megélni a fogadásból! Ezt fogadd el, ha türelmetlen vagy hibákat fogsz elkövetni és emiatt a célod csak egyre távolabb és távolabb kerül!

Irreális elvárások és azok következményei.

 A legtöbb embernél azt látom hogy olyan elvárásokat támaszt a tippadók vagy a sportfogadás felé amik kicsit sem reálisak.

Először is tisztázzunk pár dolgot: Ha a sportfogadásból olyan könnyű lenne megélni akkor mindenki ebből élne! Szóval kezeld a helyén a dolgot!

Szeretnél gyorsan sokat nyerni? Akár millokat egy hét alatt? Akkor jobb ha felébredsz mert bilibe lóg a kezed! A profi sportfogadásra úgy kell tekintenünk mint egy befektetésre melynek az értéke hónapról hónapra növekszik, de ez a növekedés nem egyenletes hanem ingadozó akár egy jó részvény árfolyama.

20-as 50-es 100-as oddsok? Igen ezt hívják szerencsejátéknak.. Felejtsd el hogy ezzel normális pénzt keress! Fix vagy bunda meccsek?! Igen vannak ilyenek valóban! És gondolod hogy a facebookon árulják ezeket a tippeket?!  Ennek pont az a lényege hogy ne derüljön ki a nagyközönség számára.. Plusz azért mert te úgy gondolod hogy valami bunda meccs volt az azért még nem biztos hogy úgy van!

Óriási profit?!

Ha 50.000Ft a bankrollod irreális elvárás hogy havonta 150.000Ft profitot érjél el.

Minél nagyobb a bankrollod annál nagyobb lesz a profit is mivel nagyobb téttel fogsz fogadni. Természetesen ha nagyobb a bankrollod a bankrollmanagementet ugyanúgy be kell tartani mivel az független a bankroll méretétől!

Sokan mondják hogy nem fizetnének a tippekért, mert 10-20 perc alatt ők is ki tudják választani a jó tippeket! És akkor felmerül a kérdés: Te miért nem ebből élsz barátom? Erre a válasz az szokott lenni hogy nekem ez csak hobbi, meg hogy elég a fizetéskiegészítés és hasonló kamu dumák..

Bizony a profi tipsterkedés komoly meló, rengeteg tapasztalat, kapcsolatok, privát adatbázisok, és még sorolhatnám hogy mennyi minden kell hozzá. Mondjuk adott egy jo tipster, jobb ha tudjuk hogy neki bizony nem fog minden tippje nyerni! Ha pl. 1.9-es átlag oddson fogad akkor a találati aránya egy nagyobb mintán 55-60% lesz! Azaz 100 tipbből bizony 40-45 bukni fog! És mint minden tipsternek neki is lesz olyan hónapja amikor bizony veszteséget ér el. Mivel már beszéltünk arról hogy a sportfogadás hosszú távról szól ezért tudjuk hogy egy havi eredmény nem oszt nem szoroz, ezért ha legközelebb láttok valakit aki nagyon reklámozza magát mondjuk a facebookon az egy hónapos excel eredményeivel akkor jusson eszetekben hogy mit sem ér egy havi teljesítmény hiszen lehet épp csak szerencséje van plusz te sem egy hónapra tervezed a sportfogadást! És a reális elvárás hogy egy félév vagy egy év alatt az adott tipster egy szép havi átlagprofitot érjen el a számodra! Átlagprofit: fogod a havi eredményeidet összeadod és elosztod a hónapok számával. Így megkapod hogy egy hónap alatt mekkora átlagprofitot értél el.