A Héliosz csoport esetében sajnos az elmúlt hónapokhoz képest visszaesést tapasztalhattunk áprilisban, ami persze abból a szempontból kellemetlen, hogy nyerni mindig jobb mint stagnálni vagy veszteséget elérni, de ugyanakkor az is tény, hogy nem tudunk és nem is lehet minden hónapot profitban zárni. Túlzás nélkül – és kellő szerénység mellett – elmondhatjuk, hogy a világ legjobb tippadóival dolgozunk, de vannak ebben a szakmában örök érvényű szabályok. Ilyen például a találati arány kérdése is; hiszen egy profi tippadó 60% körüli találati arány mellett ér el rendszeres bevételt. Azaz ha egy nagyobb távot vizsgálunk, mondjuk 1e megfogadott tippet, akkor abból nagyjából 400 veszíteni fog, de a maradék 600 körüli tipp fedezi ezeket, és reális hozamot ér el. Szerencsére most sem arról van szó, hogy hatalmas veszteséget ért el a tippadó, hiszen a statisztikát nézve valamivel 2 tét alatti veszteséget ért el. Persze ez a gyakorlatban lehet több, hiszen volt olyan alkalom amikor nem tudtunk a kiküldött oddson fogadni, de túl nagy mértékben nem szabadna eltérnie ennek a számnak. [ alul látható a tipptörténet ]

Azok már akik az indulás óta követik a csoportot tudják, hogy nagyon komoly eredményeket hozott a partner. Mi is több blog cikket írtunk ezekről, hiszen tényleg nem akármilyen profitokat hozott össze ( Például: https://protipsters.eu/2020/01/03/37-tet-profit-egy-honap-alatt/ ) és amikor nézzük ezeket az időszakokat, olyan természetesnek tűnhet. Viszont ha visszagondolunk a fenti alapvetésre, miszerint egy tippadó hosszú távon 60%-os találati arányt ér el, akkor körvonalazódik, hogy a durván erős hónapoknál ez valamivel nagyobb, amikor pedig stagnál az eredmény vagy csökken, akkor valamivel kisebb. [ persze a tippmennyiség sem mindegy, ahogyan az átlagodds sem stb ] de nagyjából azért az kijelenthető, hogy két hónap között ennyi különbség volt, nem több. Ezt hívjuk varianciának, ami elkerülhetetlen, viszont ha körültekintően van megválasztva a tétméret, akkor abszolút elviselhető szinten lehet tartani.

A tippek követhetősége alapvetően jó volt, viszont a fociknál volt olyan amit ázsiai irodára küldött, ezeknél a Bet365-ös oddsok akár nagyobb mértékben is eltérhettek. Ehhez kézenfekvő lenne a megoldás, mindenki regisztráljon ázsiai irodába is, de mivel a legtöbbetek nem fogad sem akkora téttel sem olyan csoportot, aminél ez indokolt, így csak a Héliosz tippek miatt – és ugye ritkán előfordulókról van szó – nem igazán lenne értelme számát nyitni. A Bet365 teljesen megfelelő a követéshez, illetve ha valaki nyit 1Xbet számlát ( vagy klón irodát ) ő akkor ezeket hasonló oddson tudja tenni. Most pedig, hogy újra küldi az ügető tippeket, remélhetőleg egy igazán erős időszakot fog hozni májusban, amivel nem kevés anyagi hasznot termel majd.

A kérdőív kiértékelése

A  kérdőívből az derült ki, hogy a többségetek 90-100%-ban tudta fogadni a tippeket és akik “legrosszabbul” tudták, ők is 80%-ot jelöltek, ami nagyon jónak mondható. Szinte mindenki csak Bet365-ön fogad, míg vannak akik csak 1Xbetet jelöltek meg. Ő nekik azt tanácsoljuk, hogy nyissanak egy Bet365 számlát mert a lóverseny tippeket nem tudják máshol megtenni. Ha pedig csak 1Xbeten tudnak fogadni, akkor már inkább a Zeusz vagy például Gaia vagy Kronosz csoportok lennének az ideálisak. A kitöltők 93%-a 5 maximum 5 perces reagálást jelölt be, ami abszolút megfelelő, míg a maradék 7% 30 percet. Az viszont már sok, van hogy addigra már elkezdődik a verseny stb Nekik inkább a Kronosz csoport lenne az ideális, azokat a tippeket bőven lehet még fogadni az esetek többségében, nagyon ritkán változnak. Persze ha valaki mégis úgy érzi hogy tudta követni a tippeket ilyen reagálás mellett is, akkor nem kell váltani, de azért az sejthető hogy ilyen reakcióval nehezebb dolguk van.  kitöltők 73%-a szerint szinte mindig a kiküldöttön lehetett fogadni, néha fordult elő kisebb eltérés [ ezek valószínű leginkább a foci tippek miatt lehettek, amiket fentebb írtunk ]  Kisebb arányban igaz, de közel 7% azt jelölte meg hogy mindig a kiküldöttön tudott fogadni és a legkisebb halmaz  szerint nagyon sokszor fordult elő csökkenés. Nekik azt tudjuk javasolni hogy próbáljanak gyorsabban reagálni és megfelelő irodában fogadni. Ha az emberek jelentős többsége tudta fogadni a kiküldött oddsokat- vagy azok körül – akkor lehetett tenni őket, már csak azért is, mert mindenki ugyanakkor kapja a tippeket, ugyanazon az alkalmazáson keresztül. Egyéni eltérés nincs az ügyfeleknél, így ugyanakkora esélye van mindenkinek, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a tippekből.

A veszteséget mindenki másképp jelölte. Voltak akik nem sokkal tértek el a tippadó által elérttől, de voltak akik jelentős mértékben. Az ő esetükben mindenképp azt tanácsoljuk, hogy az itt leírtak szerint [ https://protipsters.eu/2019/12/07/hogyan-ne-fogadj-gyakori-hibak-tarhaza/ ] vessék össze a saját fogadásaikat, mert valamilyen probléma lehetett. Általában mi szokta eredményezni a nagyon nagy különbséget?

a; lassú reagálási idő

b; helytelen irodahasználat

c; sok kimaradt tipp

d; helytelen tétkezelés

// Vagy ezeknek a kombinációja

Az a baj, hogy sokan nagyon nagy profitot étek el a közelmúltban és a “lassan járj tovább érsz” szemlélet helyett mindaddig növelték a téteket, amíg nem jött egy negatív időszak. Azt persze most is kihangsúlyoznánk, hogy nem a “világvége” történt a tippadó eredményeit tekintve, de nagy valószínűséggel vannak olyanok, akik a hónap közepéig  – amikor volt pár nap nagyobb zuhanás – teljes téttel tették a tippeket, majd utána vagy drasztikusan lecsökkentették mert ugye akkora mértékben változott, vagy teljesen abbahagyták a követést és csak a hónap végén kezdték el újra rakni. Ha ez – vagy hasonló – eset  történt valakivel, akkor “semmi baj”, tanuljon belőle és ha elért egy megfelelő szintre, és ha feltornázta a tőkéjét akkor inkább mérsékelten növelje a tétjeit, vagy fogadjon állandókkal és akkor nem lehet baj egy ilyen időszak sem. A varianciát nem tudjuk befolyásolni és nem látjuk előre, hogy a következő x napban drasztikus felfelé ívelés következik vagy stagnálás vagy csökkenés. – Ha ezt tudnánk, akkor nagyon egyszerű dolgunk lenne és csak a nyerőket tennénk meg 🙂 de az biztos, hogy a tippadók a variancia ellenére megfelelő találati arányt hoznak. Csak ha a vesztes tippek torlódnak fel az extra rövid távot vizsgálva, akkor a hosszú távú gondolkodást sokan elfelejtik és állandónak veszik hogy “innen már  csak lefelé vezet az út” vagy ha durván profitos az időszak akkor pedig azt gondolják, hogy a tippadó valóban látnoki képességekkel rendelkezik és mindegyik tippje be fog jönni,  vagy ha véletlen pár el is menne akkor az nem nagy dolog, ellensúlyozva lesz a sok nyertessel. – Na igen, csak ez sajnos nem így működik. Szigorú szabályok vannak ami mentén lehet menni és jó eredményeket elérni, de aki erről letér, az garantáltan szerencsejátékos lesz.

Ha ezeket még nem olvastad, akkor feltétlen szán rájuk időt, nagyon fontosak!