Előzmény: Teljesen átálltunk egy új üzenetküldő alkalmazásra! Az ingyenes és a VIP tippek is ezen keresztül kerülnek kiküldésre.

Fontos információk / észrevételek / gyakran ismételt kérdések az új push appal kapcsolatban. Legyen szíves mindenki olvassa el ezt a rövid bejegyzést, hiszen szinte biztos, hogy a felmerült kérdésre itt megtalálható a válasz.

1. Üzenetek törlése

A régi applikációban törölhetők voltak az üzenetek, azaz ha valamelyik tippet nem tudtad megfogadni, akkor kitörölted azokat amiket igen és ami maradt, azt kellett figyelni. Az új appnnál erre csak az androidos telefonoknál van lehetőség. Így ha valamelyik tippet nem tudtad tenni, akkor célszerű értesítést beállítani magadnak.


2. Tippek menüpont a weboldalon

A jövőben eltűnik a “Tippek” menüpont, vagyis az értesítéseket csak az új appon keresztül lehet megnézni amit egy telefonon lehet használni.


3. Hány készüléken használható az alkalmazás?

Egy készülékkel és csak azzal a telefonszámmal működik, ami a weboldalon meg lett adva. Ha új számod lett, akkor nincs más dolgod, mint frissíteni az újra a weboldalon és elvégezni a cikk alján lévő beállításokat.


4. Teszt üzenet küldése

Nem fogunk teszt üzenetet küldeni, hiszen az minden előfizetőnek kimegy és ez zavarná atöbbséget. Arra kérünk, hogy kövesd a leírtakat pontról-pontra és ha eljutottál és ha az appot megnyitva az alábbi kép fogad:  Akkor minden rendben, és ha a telefonszámod jól adtad meg, akkor értesülni fogsz a tippekről.


5. Jól adtam meg a telefonszámom?

Ha a cikk legalján belinkelt útmutatók szerint adtad meg, akkor minden rendben. Ezt könnyedén ellenőrizheted is, hiszen ha az alábbi formátumot mutatja a weboldal a telefonszám elmentése után, akkor minden rendben:


6. Nem kaptam SMS kódot

Ne felejtsd el kérlek, hogy sok telefon automatikus kiolvassa és megadja a telefonszámot ha ez be van állítva. Továbbá az is fontos, hogy az applikáció háttere fehér színű és ha az üzenetet jelzés színe is fehér, akkor elkerülheti a figyelmed. A lényeg cuspán az, hogy megfelelő internetkapcsolattal és térerővel rendelkezz, mert akkor biztosan működik.

Légy szíves kövesd az alábbi videót pontról-pontra:

https://youtu.be/xs9l0lXwc5E

Ha az alábbi képet adja be az app, akkor minden rendben:


7. Látom az üzenetet, de nem kaptam hangjelzést

Ebben az esetben légy szíves ellenőrizd a telefonod értesítési beállításait, valószínű nem megfelelően van beállítva.


8. Nem kaptam még tippet az új appra

Tippet visszamenőleg nem fog mutatni a rendszer, csak a csatlakozástól számítva. Azaz ha éppen most töltötted le az alkalmazást és végezted el a szükséges feladatokat, akkor természetes, hogy ürességet fogsz látni. Ha mindent a leírásnak megfelelően követtél, akkor jelezni fog az alkalmazás az új tippek esetén, légy egy kicsit türelemmel kérlek.


9. “Connecting” felirat szerepel felül és folyamatosan tölt

Az androidos mobilokat használó ügyfeleink közül jött pár hasonló probléma. Ilyen esetben az alábbiakat tudjuk tanácsolni:

“0”. Mi a megoldás? – A megoldásra az egyik ügyfelünk hívta fel a figyelmet, amit ezúton is köszönünk. A fejlesztők jelezték, hogy ellenőrizni kell az akkumulátorhasználatnál az alkalmazást, hogy futhasson a háttérben is. Erre azért van szükség, mert ha energiatakarékoson van, akkor hajlamos blokkolni azt.

Így a megoldás:

Beállítások -> Akkumulátor – > Alkalmazásindítás.

Ki kell keresni a Catapusht és az automatikus kezelést kikapcsolni, viszont a háttérben futást engedélyezni kell.

Kép:

1. Bizonyosodj meg arról, hogy az internetkapcsolatod megfelelő. Nem dobál le a wifiről, nem szakad meg a mobilinternet stb.

2. Ha ez megtörtént, akkor ellenőrizd le, hogy valamilyen applikáció vagy beállítás nem korlátozza-e az applikáció megfelelő internetelérését.

3. Telepítsd újra az appot.

4. Frissítsd a készüléked operációs rendszerét a legújabb verzióra.

5.Indítsd újra a telefonkészüléked.

6.Próbáld ki mobilnettel.

Ha a fentiek sem segítenek, akkor arra kérünk, hogy az applikáció fejleszőinek írj a GooglePlay áruházban, angol nyelven. Ebben tüntesd fel a készüléked pontos típusát és szoftverét. ( például android 4.4.1 KitKat, Samsung A5)


10. Ma érkezett-e tipp a csoportba? A csatlakozásom óta érkezett-e?

Válasz: Amennyiben mindent a leírtak szerint csináltál, úgy érkezni fognak a tippek, szíves türelmed kérnénk


11. Nem jelez az okosórám/okoskarkötőm

Mi Apple-ös telefonkészülékkel használjuk az appot, Xiaomi MiBand4/AppleWatch eszközöket használva és megfelelően működnek. Ha androidos mobilt használsz és nem kapsz értesítést, akkor célszerű ellenőrizni a beállításokat, illetve felkeresni a gyártó webhelyét. Ha ezek sem segítenek, akkor írj kérlek egy véleményt – szintén angol nyelven – a Catapush fejlesztőinek a GooglePlay áruházban.

A MiBand típusú okoskarkötők esetén például:

https://help.mibandtools.com/knowledge_base/topics/notifications-are-not-working

Az appot pedig engedélyezni kell az itt bemutatott módon:


12. Telefonszám csere

A telefonszám cserét a weboldalon lehet elvégezni és kapsz egy push értesítést arról, hogy sikeres volt. Ha a push megjött, akkor további teendőre nincs szükség.


—– AZ ÚJ APPLIKÁCIÓ BEÁLLÍTÁSA ——

1. Add meg a telefonszámod a weboldalon:

https://www.youtube.com/watch?v=fACqc3ZLx2g

2. Töltsd le az alkalmazást és lépj be a telefonszámoddal

(Android) https://www.youtube.com/watch?v=xs9l0lXwc5E

(iPhone) https://www.youtube.com/watch?v=nx15_KUwens

3. Ha az alábbi képet mutatja az app ha belépsz akkor minden rendben:

Természetesen ha küldünk ki tippet, akkor az itt megjelenik. A belépést követően még mindenkinek üres a felület.

Részletes leírások:

https://protipsters.eu/2020/02/29/uj-tippkuldo-alkalmazas-gyorsabb-atlathatobb-jobb-es-ingyenes/

https://protipsters.eu/2020/03/06/protipsters-eu-telegram-teszt-csoport-valtozasok/