Nagyon fontos részét képezi a szolgálatatásunknak az ügyfélszolgálat. Törekszünk a gyors, pontos és ügyfélközpontú hozzáálláshoz minden előfizetővel és érdeklődővel szemben. Számunkra a közös hang rendkívül fontos, szeretjük ha elégedettek az emberek és szeretnénk jó munkát végezni.  Azonban sokan talán nem gondolják, de ez nem mindig könnyű. Akik régóta követnek minket tudhatják, hogy nagyon sok dologban történt változás. Rendkívül sok fejlesztésen dolgozunk most is ami egyrészt sokkal komfortosabbá teszi a fogadást mindenki számára, másrészt még eredményesebbek lehetünk a jövőben, ez pedig mindenki érdeke.

Sajnos azonban azzal szembesülünk, hogy nagyon sok levél kvázi ismétlődik, annak ellenére hogy pár perc kereséssel megtalálható lenne a weboldalon a válasz. Nagyjából 10-ből 7 megkeresés abból áll, hogy válaszként belinkeljük az adott témára fókuszáló cikkeket vagy csoport leírásokat. Természetesen szívesen segítünk de sokkal jobb lenne, ha olyan helyzetekben kérnék a segítségünk ami valóban indokolt és nem pedig maximum pár perc  kereséssel helyettesíthető lenne. Az így felszabaduló időt pedig továbbra is a szolgáltatás fejlesztésére tudnánk fordítani, ami természetesen közös érdek.

Viszont ez csupán az egyik része a jelenségnek, van több is. Például sokan nem vezetnek statisztikát a saját fogadásaikról és ha kérdés merül fel ezzel kapcsolatban, akkor azt az irreális elvárást támasztják felénk, hogy mondjuk meg mi a probléma. Ez természetesen nem így működik és nem is kivitelezhető. Egyelőre még nincs jós gömbünk és olyan különleges képességekkel sem rendelkezünk, aminek köszönhetően  három sor alapján tűpontos választ tudnánk adni. Például ha az adott hónapban az elérhető profit 12 tét volt mondjuk, és a visszajelzések alapján a többség ezt el is érte vagy ennek a közelében zárt, akkor az egy viszonyítási alap. Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor ezt minden ügyfélnek el kell érnie, hiszen ha valaki lassabban reagál vagy csak egy irodában fogad, akkor az elérhető profitja is kisebb lesz jó eséllyel. De ha valaki jóval alatta végzett, akkor azért valamilyen probléma mégis csak lehet amit nem árt megvizsgálni. Ilyenkor mit kell csinálni?

1. Összeírni a vizsgált időszak összes megfogadott mérkőzését. (Több csoport esetén, mindegyiket külön táblázatba értelemszerűen)

2. Összehasonlítani a kiküldött tippekkel a táblázatot.

3. Ha ezek után sem derül fény a problémára, akkor írni nekünk és mellékelni(!) a táblázatot.

Az összes csoport esetében, minden hónap végén kiküldünk egy összesítőt, amiben leírjuk az adott hónapra vonatkozó információkat ( előnyök/hátrányok, tippek követési lehetőségei, jótanácsok stb.) és mellékeljük kép formában, vízjelekkel ellátva a statisztikát napi lebontásban. Formailag ugyanígy kell kinéznie az ügyfelek tipptörténetének is. Nem kell túl bonyolult dologra gondolni, csupán szerepeljen a dátum, mérkőzés, megfogadott tipp, odds, tét és nyereség, ennyi az egész.

Szívesen segítünk de mások helyett nem fogunk tudni dolgozni, így hiába küldtök a fogadásaitokról képeket, nem nekünk kell megcsinálni egyénre szabottan a táblázatokat, ahogyan több órát sem tudunk azzal tölteni, hogy kibogarásszuk a beküldött statisztikából az információkat, így tehát mindenki ugyanolyan formában készítse el, mint ahogyan mi is.

Vagyis így:

Minden aktív tagsággal rendelkező előfizetési csoport esetén visszanézhetőek napi lebontásban a tippek a https://protipsters.eu/fiokom/members-area/ oldalon. Így tehát ha elő vagy fizetve valemelyik csoport(ok)ra, akkor innen célszerű visszanézni a tippeket és pár perc alatt összedobni egy táblázatot, amiben minden(!!) tipp kell hogy szerepeljen. Azok is, amiket nem tudtál megtenni, csak nyilván üres lesz a megfogadott odds és nyereség oszlopa. Ez azért fontos, mert könnyen össze lehet hasonlítani, hogy hány fogadás maradt ki és hogy azok mennyire változtattak volna az elért profitodon.

Természetesen a fentieket ugyanígy leszoktuk írni e-mailben is, amire endszerint az alábbi válasz jön: “Nekem erre nincs időm”

Válasz: Semmi gond, ha nincs időd táblázatba írni a tippeket, akkor bizony túlvállaltad magad és csökkenteni kell a követett csoportokat. Azért azt ne felejtsük el, ha napi 10-15 perc sem áll rendelkezésre ahhoz, hogy valaki leüljön a monitor elé és összeírja ezeket, akkor a fogadásában hogyan lehet elvárni a pontosságot? És itt nem csak arról van szó, hogy nem fogja tudni egészen pontosan az eredményeit, hanem nagy esély van arra, hogy sok tippet meg se tud fogadni vagy nem az elérhető értékeken.

A sportfogadásra elmondható az, hogy bárki csinálhatja legyen szó egy egyetemi hallgatóról vagy vállalkozóról, beosztottról, teljesen mindegy hogy kinek mi a fő tevékenysége; egy a lényeg: A tippekre a csoportra szabott reagálási időn belül legyen reagálva a megadott irodákban. Ha valaki napi 15 percet sem fordít a saját eredményei könyvelésére és naprakészen tartására, akkor milyen elvárást lehet támasztani az eredmények felé?

Mindenki legyen szíves megérteni, hogy komoly eredmények csak akkor lesznek, ha komolyan is álltok hozzá, és összhangba kell hozni az elvárásokat ezekkel az apró dolgokkal, amiken sok dolog múlik.

A jövőben legyetek szívesek csak akkor írni a fenti témával kapcsolatban, ha rendelkezésre áll a fogadási történet a fenti módon, máskülönben nem fogunk tudni segíteni és ennek a blognak a linkjét küldjük el. Azt még egyszer kihangsúlyoznánk, hogy nem közömbösség vagy érdektelenség részünkről, csupán a segítség kérésnek ez a feltétele.

A másik fontos jelenség – ami kéz a kézben jár a fentivel – pedig az, hogy egyesek próbálják átvenni a tippadó szerepet. Nagyon fontos, hogy csak olyan partnerekkel dolgozunk, akik már bizonyítottak és az elmúlt évek(!) alatt letettek valamit az asztalra. Hosszas kiválasztási folyamat (elemzés, tesztelés, követhetőség és profitabilitás ellenőrzés) megy végbe mielőtt valakit úgy ítélünk meg hogy bekerülhet a V.I.P. csoportok valamelyikébe. A szolgáltatás arról szól, hogy profi fogadóként sok éves tapasztalattal a háttérben, kiválasztjuk leellenőrizzük, leteszteljük azokat a tippadókat akikkel valóban profitot lehet elérni és a legkisebb kockázatot jelentik a legmagasabb profit mellett, mindehhez biztosítunk egy stratégiát illetve minden olyan információt ami ahhoz szükséges hogy az előfizetőink hosszú távon reális és magas profitot érjenek el. Ez a profi sportfogadás legnehezebb része amibőlpersze a követők csak azt veszik észre, hogy kimennek a tippek és jönnek az eredmények, ami természetesen nem baj, hiszen mint egy gyár esetében is, a végtermék jut el a fogyasztóhoz. De abba a hibába senki se essen, hogy felülírja ezeket, vagy “megajánl” magának egy olyan szakmai hátteret és több évnyi(évtizednyi!) tapasztalatot, amivel nem rendelkezik. Mert ha valaki mégis így tesz, akkor borítékolhatóan más “csapatban” fog játszani, és a szerencsejátékosok népes táborába kerül, ami nem túl kifizetődő hosszú távon. Mindenkinek csupán annyit kell tennie, hogy a rendszeresen publikált cikkeket elolvassa, a kiküldött tippeket minél hamarabb megfogadja a megfelelő irodában és élvezi a profitot. Le kell másolni, amit csinálunk, felesleges és veszélyes plusz köröket futni vagy felülírni azokat.

Például a Héra csoportban volt egy időszak, amikor a szokásosnál több kosárlabda mérkőzésre is érkezett meglátás, amelyek az adott extra rövid távot vizsgálva vagy 0 körüli profitot hoztak vagy minimális növekedést. Volt olyan levélíró, aki kifogásolta ezt és valahogy úgy fogalmazott, hogy miért kell ezt “erőltetni”. Mindezt úgy hogy korábban kitettünk egy bejegyzést arról hogy mennyire fontos követni minden tippet mivel számunkra a profiton kívűl más tényezők is fontosak.

Pár szó a Héra csoportról azoknak, akik esetleg nem ismerik: “Pénznyomda.”  Mindenféle túlzás nélkül kijelenthető ez, hiszen minimum havi 15 tét feletti profitokat érnek el átlagban a követők de nem ritka a 20-30 tét körüli eredmény sem. Ezek olyan számok, amik durván kiemelkedőnek számítanak és ezt csak az tudja értékelni igazán, aki nem az elmúlt pár hónapban vagy pár évben ismerkedett meg ezzel a szakmával. Olyan fokú tudás és ismeret szükséges tippadó részről ehhez, hogy szinte már nincs is olyan skála, ahol mérni lehetne. Ha azt mondjuk valamire, hogy 10/10-es teljesítmény, akkor akarva-akaratlan elértéktelenedik egy bizonyos idő után, hozzászokunk. De ha egy hónapban gyengébb a teljesítmény és még itt nem is arról beszélünk hogy veszteség lenne, akkor bizony sokan egyből keresztre feszítenék a tippadót! (pedig csak a természetes variancia miatt ingadozik a profit és a tippek ugyanolyan értékesek) A Héra esetében is erről van szó ( de lehetne akár az Ártemisz csoportot is említeni, ahol szintén hasonló eset játszódott le ) de mindenkit óva intünk attól, hogy ezeket természetesnek vegye és úgy érezze, hogy a tippadó szakmaisága nagyjából egy szinten van a sajátjával.

A Héra csoport esetében ez különösen jól szemléltethető, hiszen a “megszólt” kosárlabda tippek arányosan viszonyítva magasabb találati aránnyal rendelkeznek mint a többi sportág.

Vagyis annyira félrevezető egy extra rövid táv vizsgálata, hogy a magsabb találati aránnyal rendelkező sportágat sikerült a valóságtól elrugaszkodott állítással illetni.

Így tehát mindenkinek a figyelmét felhívnánk ezekre és minden tisztelet mellett megkérjük a csoporttagokat, hogy ezeket tartsák be és fogadják el, mert ezek alapvetések a sportfogadásban.

( Ha pedig írtok nekünk, akkor legyetek szívesek e-mailen megtenni ezt, ne Facebookon vagy Instagramon, mert azok nem erre valóak, az ügyfélkezelés nem ezeknél történik )