Ha valaki figyelmesen elolvassa a weboldalt, beszél a supportunkkal, teszteli ingyenesen a szolgáltatásunkat, vagy épp előfizetőnk akkor látnia kell hogy egy olyan szolgáltatásról van szó ahol valóban minőséget kaphat amellyel reális profitot érhet el. Mindenki rendelkezésére áll egy villámgyors support amely minden nap kb reggeltől estig, minden kérdést nagyon részletesen megválaszol.

DE..

Sokan nincsenek tisztában azzal hogy milyen módon kell/érdemes viselkedni vagy épp beszélni a supporttal. Egy dolgot érdemes tisztázni, mint látható az eredményeinkből a visszajelzésekből nem egy kamu átverős történetről van szó. Tény hogy ha előfizetsz lehetnek bizonyos elvárásaid, de ne felejtsd el azt hogy nekünk köszönhetően az előfizetési díj sokszorosát nyered meg. Tehát nekünk is lehetnek elvárásaink feléd. Ha ezeknek nem tudsz megfelelni menj tovább, sok szerencsét! (Szükséged lesz rá) De ha maradsz, mert azt látod hogy velünk valóban értéket tudsz elérni, akkor légyszíves viselkedj megfelelően. Az alábbiakban leírnék pár fontosabb dolgot, amelyet szeretnénk ha mindenki betartana. Ha valaki nem a megfelelő stílusban illetve módon ír Zsoltnak, akkor ő a válasz emailben ennek a blognak a linkjét fogja küldeni. 

Írásjelek használata: Leginkább a felkiáltó és a kérdőjellel van probléma.. Ha ezeket használjuk elég 1 db.  Pl.: Miért kell 5db????? Elég 1db!

Köszönés: Adjuk meg egymásnak a tiszteletet, és nyugodtan írjátok oda az email elejére hogy Szia. Ne feledd azért írsz emailt hogy valamiben a segítségünket kérd.

NAGYBETŰK HASZNÁLATA: Ha így írsz nem lesz jobb vagy eredményesebb az emailed. Ez a kiabálásnak felel meg amúgy és úgy ne kérj semmit ha ilyen stílusban teszed.

Követelőzés: Amikor indult a protipsters.eu rengeteg kedvezményt, előnyt, plusz infót, csoport cserét ,ingyenes plusz napokat, stb adtunk ha valakinek gondja vagy problémája volt valamivel. Persze sokan visszaéltek ezekkel a lehetőségekkel és emiatt a legtöbb ilyen kedvezményt meg is szüntettük. Mindenkivel a legkorrektebben próbálunk eljárni és cserébe ezt várjuk el mi is. Ha normális vagy és megfelelő stílusban és módon kommunikálsz velünk akkor biztos lehetsz benne hogy mi is úgy fogunk hozzád állni.

Türelem: Kérlek vedd figyelembe hogy nem te vagy az egyetlen aki emailt ír, és nagyon ritka esetben nem pár percen belül érkezik a válasz, illetve nagy ritkán az is előfordulhat hogy az emailed elkeveredik. Ilyenkor normálisan és kedvesen rá lehet kérdezni hogy megkaptuk e az emailt, és biztos lehetsz benne hogy amint lehet küldjük is a választ.

Hibák, tévedések, számonkérés: Bizony mi is emberek vagyunk annak ellenére, hogy nagyon sokat dolgozunk egyszerre akár 4-5 feladaton is. Alkalmanként mi is hibázhatunk beszéljünk akár egy elírásról a blogban vagy egy rosszul beírt mérkőzésről a statisztikában. Megköszönjük ha visszajeleztek bármi problémával kapcsolatban de ezt normális módon tegyétek mivel ezeket nem szándékosan csináljuk vagy rosszindulattal. Amint információt kapunk ilyen esetről azonnal javítjuk és tájékoztatjuk az előfizetőket.

Szabályok, tanácsok: Ha segítségért fordultok a supporthoz akkor a válasz emailben leírt infókat 100%-ban kell követni, legyen szó csoportválasztásról, fogadóirodáról vagy Skrill használatról stb. Ugyanúgy a weboldalon lévő szabályokat is! Rendkívül bosszantó hogy a problémák legnagyobb része amiatt van mert nem tartják be a leírtakat, ami előbb vagy utóbb kiütközik. Aztán meg kapjuk a felháborodott emaileket amik nem megfelelő stílusban íródtak. És persze kiderül hogy nem követte a leírtakat, sőt még miután felhívjuk a figyelmét erre akkor is minket hibáztat.. Azért írtam le mindent ilyen részletesen a weboldalon és azért ad a Zsolt is részletes választ emailben hogy mindenki pontosan tudja és értse hogy mit kell csinálni. De ha nem olvasod el, nem tartod be akkor ez egész egyszerűen a te hibád. Ha az van leírva hogy skrill kell a fogadáshoz és a befizetéshez akkor azt kell használni nem mást, ha azt írom hogy kell a Revolut akkor azt is meg kell csinálni szó nélkül mivel ezek mind kellenek a profi fogadáshoz a problémamentes befizetéshez illetve a legoptimálisabb pénzkivételhez. Ha a Zsolt a paramétereid alapján megmondja hogy melyik csoportot válaszd akkor miért nem fogadod meg?

Korábban kaptunk egy emailt, amiről akartam is egy külön blogbejegyzést írni csak még nem volt időm. Egy leendő előfizető írta akit lebeszéltünk arról hogy előfizessen, mert úgy gondoltuk a kapott információkból hogy számára nem megfelelő a szolgáltatásunk. Igen ilyen szokott előfordulni, ha valakinek kevés a bankrollja vagy nem tudja teljesíteni a fogadáshoz szükséges feltételeket vagy épp nem megfelelő stílusban ír annak inkább azt javasoljuk hogy ne válasszon minket. Ő ezt nagyban sérelmezte és egy hosszú levélben kifejtette hogy bizony ez az üzletpolitika mennyire “rossz”. A célunk az hogy az előfizetők elégedettek legyenek és profitot tudjanak elérni, de ez nem csak tőlünk függ. Ha valakinél probléma van annak segítünk megkeresni azt. Viszont ha valaki nem megfelelő erre a tevékenységre és a közös munkára azt inkább eltanácsoljuk.

Tisztelet a kivételnek! Szerencsére a többség tényleg nagyon normális és örülünk hogy minket választottak és megfelelően kommunikálnak velünk sokszor segítve a munkánkat. De ez a blog szükséges volt mert sokszor olyan emaileket olvasok hogy egyszerűen nem hiszem el hogy ilyen van. Ezért Zsoltot megkérem hogy a mai naptól, ha valaki nem megfelelő stílusban veszi fel velünk a kapcsolatot az ennek a blognak a linkjét kapja csak meg mindenféle segítség nélkül.

És egy régi közmosással zárnék ami pont ide illik:

Amilyen az adjonisten, olyan a FOGADJisten.     /ha már sportfogadás a témakör/ 😉