A profi sportfogadás alapvető kelléke a pénz. A pénz itt munkaeszköz és úgy is kell rá tekinteni. Megfelelő eszközök megléte híján eredményesen nem lehet dolgozni és megfelelő profitot elérni, mivel ez az egyetlen célunk ezzel a tevékenységgel. Ezért a legfontosabb dolog hogy előteremtsük az induláshoz szükséges feltételeket. Ha nincs meg a megfelelő tőke az induláshoz, abban az esetben inkább azt javaslom hogy várj. Nem kell kapkodni, nem azon a pár héten vagy egy két hónapon fog múlni. Addíg képezd magad olvass el mindent amit találsz, és emellett tegyél meg mindent, hogy előteremtsd a szükséges tőkét. 

Persze tisztában vagyok vele hogy sokaknak ez nem könnyű feladat, de mint látjátok itt nem arról van szó, hogy ha van egy ezres a tárcádban akkor beballagsz a lottózóba és felteszed valami tuti szelvényre, ha pedig 5 ezred van akkor meg valami kis oddsos 110%-os nyerő meccsre. Vagy épp csinálsz valami giga kombót 2561-es oddson és megfogadod kemény 200Ft-tal.

Mi tervszerűen fogadunk meghatározott stratégia és szabályok mentén, a világ legprofibb tippadóinak tippjei alapján. Ezáltal a kockázatot lecsökkentjük szinte nullára, és már csak az időtávtól és a varianciától függ hogy milyen gyorsan és mekkorára növekszik a bankrollunk. 

Ahogy befeketetni sem szoktak pénz nélkül, úgy fogadni sem lehet anélkül. Persze meg lehet csinálni hogy egy nagyon minimális tőkéből (ami mondjuk pár 10.000Ft), bónuszok segítségével és az ingyenes tippekkel felépítünk egy kezdő bankrollt, de ehhez általában hosszabb idő kell amit a többség nem fog türelmesen végigülni és elkövet minden hibát ami lehetséges és emiatt sohasem lesz meg a szükséges kezdő bankroll. Ezért inkább okosabb várni átolvasni a weboldalon lévő összes infót amivel a későbbiekben minden hibát el lehet kerülni, és addig szépen lassan össze lehet spórolni egy induló bankrollt. Ha pedig megvan, akkor már mindent tudni fogsz mi hogyan működik illetve hogy mire számíthatsz és egy profi szemlélettel hibák nélkül el tudod kezdeni építeni a bankrollodat. Ha túl kicsi a bankrollod akkor értelem szerűen a tétméreted és az azzal elérhető profit is kisebb lesz. Hiába éred el arányaiban ugyanazt a profitot mint az aki nagy bankrollal rendelkezik, elégedetlen leszel hiszen maga a pénzösszeg nem lesz túl sok mindenre elég. 

A weboldalon olvashatjátok hogy 50.000Ft bankroll minimum kell az induláshoz. De azért ez az összeg nagyon messze van az optimálistól. 

Fontos megérteni azt hogy ha nem az optimális tétméretet, vagy a megfelelő bankrollt használjuk akkor ezekkel mindig a kockázatot növeljük. Holott a legfontosabb hogy a profi sportfogadásnál, mint befektetési formánál a lehető legkisebbre csökkentsük a kockázatot.

Persze vannak még más kockázat növelő tényezők de egyenlőre maradjunk ennél a kettőnél. 

Tehát ha mondjuk van 50.000Ft-od, nem kell azonnal rohanni hogy induljon a fogadás. Pl tegyük fel hogy nekikezdesz mégis. Ennél a tökénél a 3%-os tétméret 1500Ft. Ha mondjuk lesz 10 tét profitod akkor 15.000Ft-ot nyersz. Abból lejön az előfizetési díj, mondjuk marad 10.000Ft. Így a bankrollod 60.000Ft lesz. A következő hónapban nem változtatsz a tétméreten amikor is 5 tét profitot érsz el. 7500Ft nyereségből marad 2500Ft profitod. A bankrollod így 62.500Ft. Kezdesz türelmetlen lenni és ezért inkább 3000Ft tétmérettel fogadsz hogy most már legyen valami látszatja, hiszen két hónap már eltelt és alig van valami profit. Persze azt sokan hajlamosak elfelejteni hogy korábban mikor saját tippet fogadott vagy más szolgáltatást követett akkor általában 0-án vagy veszteséggel zártak, illetve azt hogy 5 tét profit is nagyon jó eredménynek számít hosszabb távon átlagosan. De ugye ha tul kis téttel fogadsz ebből nem fogsz látni semmit.. 

Visszatérve a példához, mondjuk a 3. hónap 5 tét veszteséget hoz 3000Ft tétméretnél ami -15.000Ft, de ehhez jön még az előfizetési díj így -20.000Ft-al kevesebb a bankroll azaz 40.2500Ft. Annak ellenére hogy a 3 hónap alatt 10 tét profiban vagy mégis veszteséget termeltél. Ennek pedig az okat a tul kis bankroll és a rossz tétkezelés.

Nem azt mondom hogy nem lehet akár 50.000Ft bankrollból elindulni, hiszen a vélemények között https://protipsters.eu/velemenyek/ is olvashattok jópár olyan visszajelzést ahol írják hogy 50-60.000Ft-ból 3-400.000Ft-os bankrollt értek el. De ez sokkal nehezebb és valamennyire kisebb szerencse is kell hozzá. Hiszen ha valaki pont olyan periódusban kezd el fogadni az adott csoportnál amikor folyamatosan nyernek a tippek, és megállás nélkül növekszik a bankroll, akkor a tétkezelést sem lehet elrontani, hiszen nem igen van lejtmenet, és a későbbi ingadozást már könnyen fogja kezelni mivel már szép bankrollal rendelkezik. De ha valaki mondjuk két stagnáló hónappal kezd, akkor simán tud magának veszteséget generálni egy rossz tétkezeléssel. Hiába beszélünk ugyanarrol a tippadó csoportról, az egyik fogadó bankrollja több százezresre növekszik a másiké pedig csökken és még talán a fogadást is abbahagyta. Az ok a túl kicsi bankroll, a rossz tétkezelés, illetve az hogy megértsük hogy a profi sportfogadás hosszútávról szól mert a profit ingadozik. Egyszerű filmes példa: Biztosan sokan ismerik a Totál szívás (Breaking Bad) című sorozatot. Volt egy rész ahol az egész arról szólt hogy egy legyet kergettek a laborban.. Hát az a legtöbb ember számára egy nagyon unalmas rész volt, és semmi érdekes nem történt benne. Ha csak ezt a részt láttad akkor megállapítottad hogy mekkora hülyeség ez a sorozat. De ha megnézted az egészet akkor szinte mindenki azt mondta hogy ez a sorozat valóban ott van az elmúlt 30 év top sorozatai között. Tehát ha valaki nem tud hosszabb távban gondolkodni és irreális elvárásokkal azt akarja hogy gyorsan minden hónapban hatalmas profitok legyenek egy minimális tőkéből, akkor neki nem való a profi fogadás hiszen ez nem egy profi hozzáállás ezért pont az ellenkezőjét fogja elérni annak amit szeretne. Az ő eredményét leginkább a szerencse fogja befolyásolni, ami mint tudjuk előbb utóbb elpártol és aztán jön a fekete leves. 

Semmiképp sem azt mondom hogy akinek kevés a tőkéje az kérjen kölcsönt vagy vegyen fel hitelt és hasonlók. De ha nem veszed meg mindig a legújabb cuccokat, nem iszod el a pénzt minden hétvégén, nem fogadsz saját tippeket és még sorolhatnánk a végtelenségig, akkor hamar össze lehet tenni egy megfelelő induló tökét. Ne felejtsük el hogy ez a pénz az elején arra lesz hogy folyamatosan növeljük, és elérjünk egy olyan összeget amiből aztán szépen elkezdhetünk kivenni. 

Ha már az elején elkezded “fejni” a bankrollod akkor szinte biztos hogy soha nem fogsz nagy profitokat elérni mert elaprózod a befeketetésedet. Ez egy hosszú távú befektetés ami durván jó profitokat hoz annak aki megérti a hosszútáv fogalmát, és betartja a szabályokat, és nem utalgat ki folyton, hiszen mindig vannak olyan időszakok amikor is nincs a megszokott “fix” profit.

Tehát ha csak kis bankrollod van el lehet ugyan kezdeni, de csak abban az esetben ha tisztában vagy az ebben és a korábbi bejegyzésekben leírtakkal. Természetesen a tőkét időközben is lehet növelni, amivel arányosan lehet emelni a tétméretet is. A kis bankrollosoknak mindenképp valamelyik kis ligás csoportunkat érdemes választani https://protipsters.eu/vip-tippadok/ mivel ott sokkal kisebb ingadozással jóval nagyobb profit érhető el. De például az Élő tippek csoport az ahol a legbiztosabb profitot tudják hozni igaz ott valamivel gyorsabban kell reagálni az érkező tippekre.