Ezekre a kérdésekre összefoglalóan találtok válaszokat ebben a cikkben.

Ha esetleg valamit nem értesz az nagy valószínűséggel azért van mert nem olvastad el korábban figyelmesen a “Légy Profi” és “Blog” menüpontokat weboldalunkon. Sok minden az ott leírtakra épül. Ezt a cikket azoknak javaslom elsősorban akik már nagyobb tőkével (300Eur felett) rendelkeznek, és ismerik a fogadással kapcsolatos főbb szabályokat és fogadási típusokat.

A profi sportfogadók profi eszközöket használnak, ami segítséget nyújt abban hogy minél több profitot érjünk el. A brókerirodák pont ebben vannak a segítségünkre hiszen általuk jobb oddsot nagyobb kínálatot és nagyobb profitot érünk el, kényelmesen egy helyről.

1.) Európai és Ázsiai fogadóirodák

Alapvetően a sportfogadó oldalakat két csoportra bontjuk. Vannak az úgynevezett “Európai” és vannak az “Ázsiai” típusú irodák. Hogy pontosan mi a különbség a kettő között, azt a fenti menüpontokban találjátok, de nagy vonalakban leírva, a legelsőnél széles kínálat mellett érhetünk el kiemelkedő profitot (főleg a legalacsonyabb ligákban) viszont egy idő után limitálnak ha nyerők vagytok, míg az utóbbinál “szinte” bármekkora összeggel fogadhatunk és nem limitálják a nyerő fogadókat. ( A limitálás alatt azt értjük, hogy ellehetetlenítik a fogadószámlánkat, korlátozzák a max tétünket vagy drasztikusan csökkentik az oddsokat) Az ázsiai irodáknál a kis ligás csoportok tippjeinek csak egy nagyon minimális százaléka érhető el, ezért ezekben főként a közepes és a nagyobb ligás csoportokat (tippadókat) követjük. Igaz valamivel kisebb profitot tudunk elérni, mivel minél nagyobb ligáról van szó annál több infóval rendelkeznek a fogadóirodák és annál pontosabban belövik az esélyeket. Cserébe viszont ezeknél az tippeknél az oddsok később változnak mivel nagyobb fogadási piacokról van szó, azaz könnyebb követni a tippeket, illetve nem kell azon aggódnunk hogy a fogadóiroda korlátozni fogja a fogadásainkat egy idő után, emiatt magasabb tétmérettel is fogadhatunk.

2.) Kis és Nagy ligás csoportok (tippek)

Mit értünk kis ligás tippek alatt?
Alsóbb osztályú sport eseményeket, amelyek főként CSAK Európai irodákban fogadhatóak. (Illetve van néhány kivétel, amiket a cikk alján olvashatsz)

Mit értünk nagy (közepes) ligás tippek alatt?
Magasabb osztályú csapatok  sport eseményeit. Itt már nehezebb dolguk van a tippadóknak profitot elérni, hiszen jobban belövik az esélyeket az irodák.  Ezek a tippek már fogadhatóak bróker irodában.

A gyakorlatban mi a különbség a kettő csoport követése között?
A tippek mennyisége… egységekben számított profit…. reagálási idő….

Kis ligásoknál gyorsabban kell reagálni és általában a tippszám is magasabb, viszont ha időtávot nézünk, akkor jóval nagyobb profit érhető el egységnyi idő alatt velük, mint a nagy ligásokkal. A nagy ligásoknál nem kell olyan gyorsan reagálni feltétlen ( ez ugye előny ) és a tippek mennyisége is jóval kevesebb. Egységekben nézve itt kevesebb a profit. Persze ez is érthető hiszen ha fele vagy negyed annyi tipp érkezik, akkor nem szabad ugyanazt a profitot elvárni mint a kisligás tippeknél! Európai irodákban maximum 30 Euró téttel lehet fogadni ( bár a legoptimálisabb olyan 20 Euró körül inkább, hogy minél később korlátozzanak ) míg bróker irodában  voltaképp bármennyivel lehet.

Tehát ha lehetőségetek van Európai irodákban fogadni és tudtok követni kis ligás tippeket, akkor azokkal kell sikereket elérni és kialakítani egy tekintélyes tőkét, amivel aztán bróker irodában nagy ligás csoportokat követve is szépen lehet profitálni. Sokkal könnyebben felépíthető egy komoly tőke kis ligás csoportokat követve a kezdetektől fogva, hiszen nem idegen akár havi 15-20 vagy akár 30 egységnyi profit. Ez a szám a nagy ligás csoportok esetén olyan 5-8 egység profit(De vegyük figyelembe hogy ezt a profitot joval kevesebb tippből érjük el). Persze az 5-8 egység is “bitang” jó ( főleg hogy nincs tétkorlát ) viszont egységnyi idő alatt kezdésnek értelemszerűen a kis ligás tippekkel lehet legjobban profitálni. Tehát aki egyből csak  brókeren akar fogadni csak nagy ligás tippeket, az olyan, mintha elkezdenénk számolni és az egyes szám után egyből a hármassal folytatnánk a sort. Teljesen értelmetlen lemondani a “gyors” profitról ( ugyebár a sportfogadás nem sprint hanem maraton, így a gyors jelzőt kezelje mindenki a helyén ) Mint korábban említettem ha valakinek olyan az élethelyzete hogy lassabban tud reagálni a tippekre akkor számára optimálisabb lehet egy nagy ligás csoport és a broker iroda, vagy épp olyannak akinek már nincs lehetősége europai irodában fogadni. Fontos még megemlíteni hogy a kis és nagyligás cosportok közötti egyik különbséget, mégpedig a varianciát. Nagy ligás csoportoknál valamivel nagyobb az ingadozása a profitnak, és többször előfordulhat veszteséges hónap is. Ami teljesen normális hiszen hozzátartozik a fogadáshoz ez is, de az elérhető 5-8 tétes átlagprofitnál hosszabb távot vizsgálunk ami tartalmazza a gyengébb honapokat is.

3.) Melyik a legjobb brókeriroda?

A brókerirodák közül a legjobb a SportMarket (Link) ami az Ázsiai irodák közé tartozik, bár nem kimondottan egy sportfogadó irodáról beszélünk, hanem egy sportfogadói platformról(felületről). Ezen a sportfogadó platformon  jelen van 12 ázsiai iroda ajánlata. Ezek között az irodák között van néhány exchange iroda is mint pl. a Betfair, Bdaq, Mbook, melyeknek köszönhetően durván növekszik az átlagoddsunk és a fogadási kínálat is. Vagyis nem kell minden egyes ázsiai irodához regisztrálnunk és nem kell figyelni az oddsokat egyenként, hanem a már említett platformon összegyűjtik őket  és pillanatok alatt elhelyezhetjük a fogadásunkat a legjobb feltétel mellett annál az irodánlál amelyiknél a legjobb ajánlatot találjuk. A legjobb feltétel mellett természetesen az oddsot értjük, hiszen MINDIG a legjobb oddson fogadunk úgy, hogy nem kell tartani a limitálástól. 

Felmerülhet a kérdés hogy mennyire biztonságos egy ilyen broker iroda. Természetesen ha a SportMarket által ajánlott fogadóirodák nem tartanák azt megbízhatónak akkor  nem szerződnének le velük és nem engedélyeznék a rajtuk keresztüli fogadásokat. Én már jópár éve használok broker irodákat és csak akkor váltok ha jobbat találok, jobb feltételekkel, nagyobb kínálattat, jobb supporttal, gyorsabb szoftverrel stb. Természetesen előtte mindegyiket alaposan ellenőriztem, teszteltem hogy megfelel e azoknak az igényeknek és elvárásoknak amelyeket én támasztok, és ha úgy találom alkalmas profi fogadásra akkor használom. A SportMarketet amugy 2004-ben alapították tehát 15 éves múltra tekint vissza ami mindenképp meggyőző. A biztonság kérdését tovább nem is elemezném, hiszen csak olyan dolgot ajánlok és javaslok amelyet én magam is használok és tudom hogy tökéletesen megbízható.

4.) Kinek ajánlott a SportMarket használata? Mire lehet fogadni itt?

Alapvetően mindenkinek, viszont nagy valószínűséggel a legtöbbeteknek felcsillant a szeme és egyből ott akarjátok hagyni teljesen az Európai irodákat ( pl Bet365 stb. ) és átmennétek ide. Viszont azért egy kis körültekintésre óvunk mindenkit.

Lényegében azoknak javasoljuk azt, hogy TELJESEN áttérjenek a SportMarketre akik már nem tudnak fogadni Európai irodákban, vagy épp csak jóval lassabban tudnak reagálni az érkező tippekre. (Természetesen akik már tapasztaltabbak és könnyen tudnak kezelni több fogadóirodát is, ráadásul több csoportot is követnek azok is használhatják nyugodtan.) Állandóan találkozunk olyan esetekkel, amikor megrögzötten tart az ügyfél attól, hogy limitálva lesz (ami jogos is hiszen, hiába írom le a maximum tétméretet vagy épp a fogadási stratégiát nagyon kevesen tartják be és ennek következménye sokszor a gyors limitálás)  és már át akar menni bróker irodára azelőtt, hogy kihozott volna bármit is a nagy választékkal rendelkező Európai irodákból.

Ez azonban egy teljesen felesleges döntés, elhamarkodott és pénzügyileg sem a legkifizetődőbb, hiszen az európai irodákban sokkal gyorsabban lehet növelni a bankrollt, és szép tőkét lehet felépíteni amivel aztán bátran megindulhatunk a nagyobb ligás tippek felé a brokerirodához.. 

Sportágakat tekintve megtalálhatóak a következők: Foci, Tenisz, Kosár, Amerikai foci, Baseball, Hoki, Kirkett, Rugby, Box és MMA

Fogadási opciók tekintetében pedig a szokásosak találhatóak meg, amiket a “Légy Profi” menüpontban olvashattok.

Az összes nagy ligás csoportunk követhető SportMarketen.

5.) SportMarket regisztráció, használat

Az oldal angol nyelvű, azonban könnyen kezelhető azok számára is, akik nem ismerik a nyelvet. (Amúgy sem kell tudni angolul hiszen a google fordítója segít ha szükséges: https://translate.google.com/)
Első lépésként kattints erre a linkre (Link) majd a “Register” gombra.

Ezután a személyes adatokat kell megadni, majd ismételten a ‘Register” gombra kattintani.

Ezután jobb felül a “Login” (Bejelentkezés) fülre kell navigálni  illetve a fentebb látható részekbe beírni a felhasználónevet és jelszót amit az előbb a regisztrációkor adtunk meg.

Következő lépésként befizetést  kell indítani a számlára. Ehhez a “My Account” menüpontot kell megnyitni, majd a “Deposit” fülre menni.

Bal oldalt ki kell választani a befizetési lehetőséget. Akinek komoly tervei vannak a sportfogadással, annak ajánljuk a Skrill vagy Neteller használatát, mivel a profi sportfogadás elengedhetetlen  része az internetes pénztárca. ( erről szintén a “Légy Profi menüpontban olvashatok” ) A nyilaknak illetve a szöveges magyarázatnak megfelelően meg kell adni a szükséges adatokat és a “Next” gombra bökni. Lehet választani banki utalást is, de mivel profi sportfogadásról beszélünk ezért csinálj egy Skrill számlát ha még nincs! Link 

Jelenleg a pénzünk az úgynevezett “Main” azaz a fő számlánkra került. Ezt át kell mozgatnunk a “Pro” számlánkra, mert ott fogunk fogadni. Tehát a “PRO” számla van összekapcsolva az ázsiai irodákkal, ha oda mozgatjuk a pénzünk, akkor igénybe vehetjük a fogadási szolgáltatást. Ha pedig pénzt akarunk majd kivenni, akkor értelemszerűen a “PRO” számláról kell átmozgatni a kívánt összeget a “Main”-re. ( Kifizetésnél a “Withdraw’ opcióra kell menni és ugyanúgy, mint a befizetésnél, ki kell választani az e-pénztárcánkat és megadni a szükséges adatokat.. )

Elérkeztünk a legizgalmasabb részhez, ugyanis már minden feltétel adott ahhoz, hogy végre fogadjunk. Mint már fentebb érintettük a témát, a PRO számlánkra kell navigálnunk. Ezt legegyszerűbben úgy lehet megtenni, ha a weboldal “url” sorába beírjuk a “sportmarket.com” elé a “pro” kifejezést. Link: https://pro.sportmarket.com Ezt követpen egy egyszerű panel ugrik be, ahol meg kell adnunk a felhasználót és a jelszót, majd a belépésre kattintani. ( Érdemes elmenteni a jelszót, hogy minél könnyebben és gyorsabban lehessen fogadni )

Eddig számítógépről mutattuk be a lépéseket, azonban a konkrét fogadásokat inkább a mobilra optimalizált weboldalról fogjuk tenni. Sokkal gyorsabb és gördülékenyebb mobilról fogadni a SportMarketen, mint bármely más normál fogadóirodában. Nagy, európai irodákat megszégyenítő keresővel rendelkezik a SportMarket, amely pontos és nagyon átlátható. Minden túlzás nélkül elmondható, hogy élvezet rajta a fogadás.

Az első képen látható az alap felület, amely fogad minket. Alul láthatjátok az éppen futó, online mérkőzéseket. Felül ( ami sárgával van kitakarva ) olvasható az egyenlegetek, illetve jobb felül található a kereső, amire ha rámentek, akkor második képen találjátok magatok. Tételezzük fel, hogy az Eibar – Barcelona párharcára érkezett egy tipp, amely a Barcelona győzelmét vetíti elő. Nos, ilyenkor egyszerűen csak be kell írni a csapat nevét, majd rábökni a megfelelő mérkőzésre. (A mérkőzések mellett bal oldalt olvasható a dátum, amit érdemes ellenőrizni mindig, hogy jó meccset néztek -e) A harmadik képen behozza az összecsapás fogadási lehetőségeit. Elég széles a skála, viszont az egyszerű Barcelona győzelem egyből kiszúrható felülről. Kéken jelzi a fogadások oddsait. Ezek az oddsok az elérhető ázsiai irodák legjobb oddsai, csupán rá kell menni.

Rögtön ezt követően elérkezünk ahhoz a felülethez, amely felület felsorolja az összes ázsiai irodát és a hozzájuk tartozó oddsot. Nekünk nincs más dolgunk, mint az “avg” (átlag) oddsra rákattintani és megfogadni a tippet a tét beírása után a “Peace Order” gombra bökve. (A képen most nem látszik, de alapvetően alul behoz a fogadás leadása után egy panelt, ahol mutatja, hogy sikerült -e megfogadni a tippet, ezt mindig ellenőrizzétek le. Illetve azért kell az átlag oddsot megfogadni mert ha pl nagyobb téttel fogadsz és a legjobb oddsra mondjuk kisebb a limit mit a téted akkor nem tudja megfogadni a teljes téted. Viszont ha átlagot ütsz be akkor az elérhető legnagyobb téteken fogja megtenni! ) A fogadás többek között ellenőrizhető ha bal felső sarokban ha rámentek a függőleges pontokra és az előjövő menüből kiválasztjátok  az “orders” menüpontot. Ezután láthatjátok a megfogadott tippet.

6.) Ügyfél azonosítás (KYC)

Természetesen mint minden fogadóirodánál itt is szükséges beazonosítani magunkat.

Ez lényegében annyit tesz hogy el kell küldenünk a [email protected] emailcimre a következőket:

  1. Személyi igazolvány fotoját mindkét oldalról vagy jogsítvány fotoját ugyanígy vagy útlevé fotoját arrol a részről ahol a kép van.
  2. Egy 3 hónapnál nem régebbi közüzemi számlát amelyen olvasható a regisztrált név és cím. (Ha ez nincs bankszámla kivonatot is elfogadnak, illetve érdemes írni a supportnak ha ezek nincsenek mit lehet helyette küldeni)

FONTOS hogy a képek élesek legyenek és minden sarkuk látszodjon!

7.) Egyéb hasznos infók

Alapvetően ennyi lenne a pénz feltöltése és használata a SportMarketnek. Láthatóan könnyű, tiszta, bárki számára könnyen megérthető és használható.

A ki és befizetésnél a SportMarketnek egy minimális díja van, amely 1% levonást jelent(min.10Eur). Vagyis ha fizettek be pénzt, akkor a befizetés 1%-át levonja a rendszer, ha pedig kértek ki pénzt, akkor szintén 1%-ot von le kezelési költség gyanánt.  (1000 Euró alatt azonos díjjal kell kalkulálni, amely 10 eurót jelent) Mivel a SportMarket a fogadoirodáktól kap jutalékot ezért más költség nincsen. Az exchange irodáknál van bizonyos %-os költség de automatikusan ugy adják meg az oddsot hogy azzal csőkkentik. (Ennek igazából nagy jelentősége nincsnen hiszen ha jobb az odds akkor ott tesszük meg)

Korrekt, jó és gyors ügyfélszolgálattal rendelkezik, akik valóban értenek hozzá. Sajnos a legtöbb fogadóirodánál olyan support csapat tevékenykedik, akik nagyon nincsenek a helyzet magaslatán és fogalmuk sincs a sportfogadásról a gyakorlatban. A SportMarket azonban ennek a gyakorlatnak a teljes ellentéte. Bármikor problémám vagy kérdésem volt, akkor egyből segítettek ( mivel van live chat ), úgyhogy nagyon sok iroda példát vehetne róluk. A pénz kifizetéseknél sincs probléma. Egyrészt kellően leinformált szolgáltatóról beszélünk, hiszen mi sem használnánk ha nem így lenne, illetve a lehető legnagyobb ázsiai irodákról beszélünk, akik leszerződtek vele. Ez nem kis szó, ami megint csak egy plusz biztosíték arra vonatkozóan, hogy biztonságban van a pénzünk. A gyors support mellett gyors pénzügyi részleggel is rendelkeznek, minden kifizetés megjött maximum 24 óra alatt, a befizetések könyvelése pedig még ennél is gyorsabb, azonnali. (ha e-pénztárcát használsz)

Ha a platformmal kapcsolatban technikai megkeresésetek lenne, akkor azt elsősorban a SportMarketnek címezzétek, mivel ők tudnak ebben segítséget adni. De ha valaki nem tud jól angolul akkor segítünk természetesen.

Alapvetően nagy ligás tippek érhetőek el itt, azonban jó hír, hogy az élő tippek jelentős része is fogadható. ( Az élő tippek alatt u19-es és hasonló alsóbb osztályú mérkőzéseket értünk ) Ez nagyon jó hír, hiszen tét korlátozás nélkül tudunk olyan kis ligás tippeket is fogadni, amelyekkel kevés tippből magas profitot lehet elérni. Más kis ligás csoportok tippjei nem igazán érhetőek el, bár van néhány kivétel, de alapvetően a nagy ligás csoportok és az élő tippek követhetőek itt.

Jó ha tudod!

1.Kis/Nagy ligás tippek

Nagy ligás tippeket természetesen nem csak azoknak ildomos követni, akik brókeren akarnak fogadni, hanem azoknak is, akik nem fogadnak még brókeren de ksi ligás tippeket tesznek Európai irodában. A kis ligásokat érdemes vegyíteni nagy ligásokkal, hogy minél később limitáljon az iroda. Erről a már sokszor említett “Légy Profi” és “BLOG” menüpontokban találhattok további információkat.

2.Kombi fogadások

A SportMarketen nem lehet elhelyezni “kombi” fogadásokat, csak Single” tippeket.

Ezért ajánlott külön is regisztrálni egy Pinnacle számlát (részletes info: Link), hogyha kombi tipp jön, akkor azt ott meg lehessen fogadni. Illetve akik már régebb óta követik a SportMarketet, azok tudják, hogy ezelőtt ha  Pinnacle ( az egyik legnagyobb Ázsiai iroda ) oddsára szerettél volna fogadni a brókeren keresztül, akkor minimum 50 Eurós összeget kellett elhelyezni. Ez mára megváltozott és mindössze 18 euró a minimális fogadási limit, tehát már jóval alacsonyabb tőkével rendelkezők is tudnak Pinancle-ös tippet fogadni a bróker irodán belül. A többi irodánál pedig 10Eur tétnél vannak minimalizálva, de aki SportMarketen fogad már rendelkeznie kell akkora bankrollal hogy elérje a 20Euros tétméretet.