Bevezető

Az egyik legfontosabb dolog a sportfogadásban, hogy ismerjük és a lehető leggyorsabban megtaláljuk, a javasolt tippet és fogadási típust! Annak ellenére hogy ez egy alap dolog lenne, nagyon sokan nincsenek ezzel tisztában, pedig néhány tipp után már mindenki könnyen tudja, hogy miről is van szó és hol kell keresni. Korábban már írtam egy blogbejegyzést arról hogyan találjuk meg a leggyorsabban az adott mérkőzést a fogadóirodában, légyszíves kattints a linkekre és olvasd át újra: Link1,  Link2

FONTOS: A különböző fogadási típusok nemzetközi elnevezéseit célszerű ismerni hiszen a legtöbb profi tippadó így küldi a tippeket. Mivel a Bet365, 1xbet fogadóirodában a kereső funkció amúgy is csak akkor működik tökéletesen ha a nyelvet angolra állítottuk ezért az angolul lesz kiírva. Mivel rengeteg fogadási típus létezik ezért kiemeltük azokat amelyeket általában használunk. Természetesen ezeknek a fogadási típusoknak a nagy része más irodákban is megtalálhatóak, de ha elkezdesz fogadni akkor nagyon hamar ki fogod ismerni magad ezen a területen. A két legfontosabb és leggyakrabban használt fogadási típus az Ázsiai hendikep és a Goal line, ezeknek a leírását külön blog posztban találjátok: Ázsiai hendikep  – Gólokra fogadás

Eredményhez köthető fogadások

Játékidő eredménye 1×2 (Full Time, röviden FT) – a legismertebb fogadási típus, a mérkőzés végeredményére (hazai – döntetlen – vendég) történő háromesélyes fogadás. Pl.: Hazai győzelem (Home win), Vendég győzelem (Away win), Döntetlen (Draw)

Fogadás győztesre (Money Line röviden ML) Ezt általában amerikai sportoknál alkalmazzák (jégkorong, kosárlabda stb) ahol konkrétan csak arra fogadunk hogy melyik csapat nyeri a mérkőzést.

Dupla esély (Double Chance, röviden DC) – a mérkőzés három lehetséges végkimenetelét leszűkítjük kettőre (1X – X2 – 12). Például az 1X-nél arra fogadunk, hogy a hazai csapat nyer, vagy döntetlen lesz az eredmény.

Nincs fogadás döntetlenre  DNB (Draw No Bet) A neve is utal rá, a döntetlent itt kizárják a fogadásból és csak a két csapat győzelmére tippelhetünk. Döntetlen esetén a tétet visszakapjuk.

Pontos eredmény (Correct Score, röviden CS) – a mérkőzés végeredményére történő fogadás. Például: Ajax – PSG 1:1.

Félidő eredmény (Half Time, röviden HT) a félidei állásra tippelhetünk háromesélyes formában (hazai – döntetlen – vendég). Érdemes megjegyezni, hogy az irodák a félidei állásra is kínálnak dupla esélyt (1X – X2 – 12) és félidei pontos eredményt is. Például: Ajax – PSG 0:0.

Félidő/Vége (Half Time/Full Time, röviden Ht/Ft) – ez két tippet is magába foglal, hiszen a félidei állás mellett, a végeredményt is ki kell találnunk. Összesen 9 kimenetel közül választhatunk (Félidei állás/Végeredmény – 1/1; 1/2; 1/X; 2/1; 2/2; 2/X; X/1; X/2; X/X).

“Európai”Hendikep (“European”Handicap, röviden EH) – a standard hendikep fogadásnál az egyik félnek egy, vagy több gólos előnyt adnak, amit a végeredményhez hozzászámolnak. Például a PSV játszik az Estoril csapatával az Európa Ligában, és az Estoril kap egy gólos előnyt. Ilyenkor fogadhatunk arra, hogy a hollandok még így is nyernek, ami így fest például a bet365 kínálatában: PSV (-1). Továbbá van lehetőségünk ilyenkor döntetlenre fogadni, amit így találtok: Döntetlen – Estoril (+1). Ez a fogadás akkor nyertes, ha egy góllal nyer a PSV, tehát ledolgozza az egy gólos, elméletben lévő hátrányát. A harmadik lehetőség ilyenkor ez: Estoril (+1), tehát a portugál kiscsapat a valóságban legalább döntetlent ér el, vagy nyer.

Szögletek és lapok

Ázsiai szöglet (Asian Corners) – arra tippelünk, hogy egy adott határ alatt vagy felett lesz e a mérkőzésen a szögletek száma. Pl 9,5 felett Ha 10 vagy annál több szöglet lesz nyerünk. Előfordul olyan is hogy a határ nem tört szám hanem egész. Pl. 9 alatt, ha 8 vagy kevesebb szöglet lesz akkor nyerünk ha pont 9 akkor a tét visszajár ha pedig 10 vagy több vesztettünk.

Fontos: Ha tört szám van az ázsiai szögletnél a határ pl 9,5 akkor ez tulajdonképpen ugyanazt jelenti mint a Corners 2-way vagy a a sima Total corners, viszont az odds mindig jobb lesz!

Szögletek száma (Total Corners) – értelemszerűen itt a mérkőzésen elvégzett összes sarokrúgásról van szó. Nem egész határokat adnak meg, amiknél vagy többre, vagy épp kevesebbre tippelünk, tehát két kimenetele lehet a fogadásunknak.

Összesített szögletek (Corners) – a bet365 kínálata a legszélesebb a szögletekre történő fogadásban. Ennél a kategóriánál három kimenetelt adnak meg számunkra. Például: 10 felett – Pontosan 10 szöglet – 10 alatt.

Alternatív szögletek (Alternative Corners) – szintén a bet365 sajátja, aminél néhány szögletszámot kínálnak (pl. 8, 9, 10, 11 szöglet), és ezek mindegyikénél három lehetőség közül választhatunk (felett – pontosan – alatt).

Csapat szögletek (Team Corners) – úgy működik, ahogy a csapat gólok is, tehát a választott mérkőzésen az egyik fél által elvégzett sarokrúgások számára tippelhetünk, kétesélyes (alatt/felett)formában.

Elsőnek éri el szögletek (Corner Race) – a két csapat közül mely csapat éri el előbb, a megadott határszámot. Például arra tippelünk, hogy a Tottenham éri el előbb a 3-at. Ez a fogadás akkor nyertes, ha az angol csapat előbb végez el 3 szögletet, mint az ellenfele.

Büntetőlapok száma (Number of Cards) – a mérkőzés során összesen kiosztott lapok (sárga, piros) számára fogadhatunk. Nem egész határt használnak itt is, így vagy alattra, vagy felettre tehetjük a voksunk.

Lesz piros lap (Red Card given) – különösebb magyarázatra nem szoruló két kimenetelű fogadás.