Ázsiai hendikep (Asian Handicap röviden Ah.) 

Talán az Európai hendikepről már hallottatok korábban, aminek a lényege hogy az egyik csapatnak/versenyzőnek gól/pont előnyt vagy hátrányt adunk. Bár az Ázsiai hendikep jelölése eltér de a lényege tulajdonképpen ugyanaz, viszont jóval több fogadási lehetőséget biztosít. A jobb tippadók, ezt a fogadási formát részesítik előnyben már jópár éve, mivel nagyobb mozgásteret biztosít és ezáltal több profit érhető el. Sajnos aki tippmixen fogad annak nincs lehetősége ázsiai hendikepre fogadni mivel a tippmix nem csak a gyenge odssok hanem a gyenge fogadási kínálat miatt sem alkalmas normális profit elérésére. Fontos tudni hogy a Bet365 néhány ázsiai hendikepet kicsit másképp jelöl, ezt alul a táblázatban megtaláljátok! Illetve a Bet365-nél ha megtaláltuk a mérkőzést akkor az oldal közepén látjuk az ázsiai hendikepet alatta pedig az Ázsiai hendikep – további piacok menüt (Alternativ Asian Handicap) amit ha lenyitunk láthatjuk a többi Ázsiai hendikep variációt is!

Fontos tudni még azt is, hogy ha ezt a fogadási típust választjuk az élő fogadásnál, és már valamelyik csapat vezet akkor a tippünk a fogadás leadásakor olyan mintha 0-0-ás döntetlennél lenne és akkor kezdődne a meccs. Pl. Hazai csapat vezet 2-0-ra az 65. percben. Megfogadjuk hogy vendég csapat -0,5Ah. Tehát ha innentől legalább eggyel több gólt szerez a vendég csapat mint a hazai akkor a fogadásunk nyertes. Azaz hiába lett pl 2-1 a végeredmény, a mi tippünk arra szolt mintha az 65. percben kezdödött volna a mérkőzés 0-0 állásról és így tulajdonképpen 0-1 lett az eredmény.

Pluszos ázsiai hendikepek

AH +0.0 – ez lényegében a DNB (draw no bet) fogadás ázsiai megfelelője, hiszen döntetlen esetén visszajár a tétünk. Akkor nyerhetünk, ha az általunk választott csapat megnyeri a találkozót.

AH +0.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a választott csapat megnyeri a találkozót. Ha vereséget szenved, elvesztettük a tétünk. De mi történik döntetlen esetén? A +0.25 két fogadást foglal magába, egy +0.0 és egy +0.50 tippet, amelyek között fele-fele arányben megoszlik a feltett tétünk. A +0.0 egy draw no bet fogadásnak felel meg, ezért a tétünk fele visszajár. A +0.50 esetében pedig arra fogadunk, hogy a választott csapat nyer vagy döntetlent ér el, így tehát a tét másik fele nyertes lesz.

AH +0.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Amennyiben vereséget szenved, elveszítjük a tétet.

AH +0.75 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.50 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.

AH +1.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a teljes feltett tétet visszakapjuk. Magyarázat: az ázsiai hendikep két kimeneteles fogadás, ezért minden egészes határ esetén van olyan eshetőség, amikor a feltett pénzünket visszakapjuk. Ez az eshetőség ennél a +1.0-esnél csapatunk 1 gólos veresége, míg a +2.0-esnél a 2 gólos vereség lesz.

AH +1.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amire megoszlik a tét: +1.5 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi lesz a nyertes, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.

AH +1.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent ér el, vagy 1 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet.

AH +1.75 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gólos vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +1.5 és +2.0. Csapatunk 2 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár.

AH +2.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, döntetlent ér el, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha a csapatunk 2 gólos különbséggel vereséget szenved, visszakapjuk a teljes feltett tétet.

AH +2.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk.

AH +2.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlen játszik vagy kevesebb, mint 3 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet.

Mínuszos ázsiai hendikepek

AH -0.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 1 góllal megnyeri a találkozót. Ha döntetlent ér el, a tét megosztásra kerül és egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.0 és -0.50. Csapatunk döntetlent ért el, ezért előbbi miatt a tét fele visszajár, míg utóbbi miatt a másik felét elveszítjük.

AH -0.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a meccset. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet.

AH -0.75 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyert, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -0.50 és -1.0. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár.

AH -1.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha a csapat 1 gól különbséggel nyer, a tétet visszakapjuk.

AH -1.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyer, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.0 és -1.50. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén, előbbi miatt a tét fele visszajár, utóbbi miatt a másik felét elveszítjük.

AH -1.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót.

AH -1.75 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.50 és -2.0. Csapatunk 2 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár.

AH -2.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a feltett tétet visszakapjuk.

AH -2.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük.

AH -2.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet.

Magyarázat a táblázathoz: Bet356-nél másképp van feltüntetve néhány hendikep jelölés, ezt a táblázatban bionyos esetekben zárójelben láthatjátok az ázsiai hendikep mellett. pl.:+0.25 (0.0,+0.5). A táblázatban feltüntettem néhány ázsiai hendikpnél az alternatív fogadási formát is, amivel helyettesíthető esetlegesen egy ázsiai hendikep fogadás! Ez azért is fontos mivel az oddsok különbözőek lehetnek az adott ázsiai hendikep tippnél illetve annak az alternatívájánál, és értelemszerűen azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk. Pl.: +0,5Ah azaz döntetlen esetén is nyertes a tippünk aminek az alternatívája az 1x/x2 kétesély vagy az EH +1 (europai hendikep)