Ázsiai hendikep (Asian Handicap röviden Ah.) 

Talán az Európai hendikepről már hallottatok korábban, aminek a lényege hogy az egyik csapatnak/versenyzőnek gól/pont előnyt vagy hátrányt adunk. Bár az Ázsiai hendikep jelölése eltér de a lényege tulajdonképpen ugyanaz, viszont jóval több fogadási lehetőséget biztosít. A jobb tippadók, ezt a fogadási formát részesítik előnyben már jópár éve, mivel nagyobb mozgásteret biztosít és ezáltal több profit érhető el.

A Bet365 néhány ázsiai hendikepet kicsit másképp jelöl, ezt alul a táblázatban megtaláljátok! Illetve a Bet365-nél ha megtaláltuk a mérkőzést akkor az oldal közepén látjuk az ázsiai hendikepet alatta pedig az Ázsiai hendikep – további piacok menüt (Alternativ Asian Handicap) amit ha lenyitunk láthatjuk a többi Ázsiai hendikep variációt is!

Fontos tudni még azt is, hogy ha ezt a fogadási típust választjuk az élő (In-play) fogadásnál, és már valamelyik csapat vezet akkor a tippünk a fogadás leadásakor olyan mintha 0-0-ás döntetlennél lenne és akkor kezdődne a meccs. Pl. Hazai csapat vezet 2-0-ra az 65. percben. Megfogadjuk hogy vendég csapat -0,5Ah. Tehát ha innentől legalább eggyel több gólt szerez a vendég csapat mint a hazai akkor a fogadásunk nyertes. Azaz hiába lett pl 2-1 a végeredmény, a mi tippünk arra szolt mintha az 65. percben kezdődött volna a mérkőzés 0-0 állásról és így tulajdonképpen 0-1 lett az eredmény.

Magyarázat a táblázathoz: Néhány irodánál mint pl. a Bet356, másképp van feltüntetve néhány hendikep jelölés, ezt a táblázatban bizonyos esetekben zárójelben láthatjátok az ázsiai hendikep mellett. pl.:+0.25 (0.0,+0.5). A táblázatban látható néhány ázsiai hendikepnél az alternatív fogadási formát is, amivel helyettesíthető esetlegesen egy ázsiai hendikep fogadás! Ez azért is fontos mivel az oddsok különbözőek lehetnek az adott ázsiai hendikep tippnél illetve annak az alternatívájánál, és értelemszerűen azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk. Pl.: +0,5Ah azaz döntetlen esetén is nyertes a tippünk aminek az alternatívája az 1x/x2 kétesély vagy az EH +1 (europai hendikep) A táblázat alatt részletes magyarázatot találtok a különböző Ázsiai hendikep típusokhoz!

Mínuszos ázsiai hendikepek

AH 0.0 – ez lényegében a DNB (draw no bet) fogadás ázsiai alternatívája, hiszen döntetlen esetén visszajár a tétünk. Akkor nyerhetünk, ha az általunk választott csapat megnyeri a találkozót. Ha egy irodánál megtalálható mindkét fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH -0.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 1 góllal megnyeri a találkozót. Ha döntetlent ér el, a tét megosztásra kerül és egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.0 és -0.50. Csapatunk döntetlent ért el, ezért előbbi miatt a tét fele visszajár, míg utóbbi miatt a másik felét elveszítjük. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (-0.0,-0.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 0 és -0.5 között a -0.25 található.

AH -0.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a meccset. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája a ha a Hazai(Home) vagy a Vendég(Away) győzelemre fogadunk (1X2). Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH -0.75 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyert, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -0.50 és -1.0. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (-0.5,-1.0) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz -0.5 és -1 között a -0.75 található.

AH -1.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha a csapat 1 gól különbséggel nyer, a tétet visszakapjuk. Magyarázat: az ázsiai hendikep két kimeneteles fogadás, ezért minden egészes határ esetén van olyan eshetőség, amikor a feltett pénzünket visszakapjuk. Tehát -1Ah-nál ha egy góllal nyerünk visszajár a tétünk, ha -2Ah-val fogadunk akkor pedig 2 gólos győzeleménél jár vissza a tét stb.

AH -1.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ha 1 gólos különbséggel nyer, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.0 és -1.50. Csapatunk 1 gólos győzelme esetén, előbbi miatt a tét fele visszajár, utóbbi miatt a másik felét elveszítjük. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (-1.0,-1.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz -1 és -1.5 között a -1.25 található.

AH -1.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 2 góllal megnyeri a találkozót. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája az Európai hendikep -1 (Jelölései: Handicap, Handicap result vagy 3 way Handicap) Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH -1.75 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: -1.50 és -2.0. Csapatunk 2 gólos győzelme esetén előbbi nyertes lesz, utóbbi miatt a tét fele visszajár. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (-1.5,-2.0) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz -1.5 és -2 között a -1.75 található

AH -2.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a feltett tétet visszakapjuk.

AH -2.25 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Ha 2 gólos különbséggel nyer, a tét megosztásra kerül és az egyik felét visszakapjuk, a másik felét elveszítjük. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (-2.0,-2.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz -2 és -2.5 között a -2.25 található.

AH -2.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat legalább 3 góllal megnyeri a találkozót. Minden más esetben elveszítjük a feltett tétet. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája az Európai hendikep -2 (Jelölései: Handicap, Handicap result vagy 3 way Handicap) Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

Pluszos ázsiai hendikepek

AH 0.0 – ez lényegében a DNB (draw no bet, nincs fogadás döntetlenre) fogadás ázsiai alternatívája, hiszen döntetlen esetén visszajár a tétünk. Akkor nyerhetünk, ha az általunk választott csapat megnyeri a találkozót. Ha egy irodánál megtalálható mindkét fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH +0.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a választott csapat megnyeri a találkozót. Ha vereséget szenved, elvesztettük a tétünk. De mi történik döntetlen esetén? A +0.25 két fogadást foglal magába, egy +0.0 és egy +0.50 tippet, amelyek között fele-fele arányban megoszlik a feltett tétünk. A +0.0 egy draw no bet fogadásnak felel meg, ezért a tétünk fele visszajár. A +0.50 esetében pedig arra fogadunk, hogy a választott csapat nyer vagy döntetlent ér el, így tehát a tét másik fele nyertes lesz. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (+0.0,+0.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 0 és 0.5 között a 0.25 található.

AH +0.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Amennyiben vereséget szenved, elveszítjük a tétet. Ez lényegében a Double Chance (DC azaz Kétesély) alternatívája. Az 1X esetében a hazai csapat +0.5Ah, X2 esetében pedig a vendég csapat +0.5Ah. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája az Európai hendikep +1 (Jelölései: Handicap, Handicap result vagy 3 way Handicap) Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH +0.75  – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +0.50 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (+0.5,+1.0) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 0.5 és 1 között a 0.75 található.

AH +1.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a teljes feltett tétet visszakapjuk. Magyarázat: az ázsiai hendikep két kimeneteles fogadás, ezért minden egészes határ esetén van olyan eshetőség, amikor a feltett pénzünket visszakapjuk. Ez az eshetőség ennél a +1.0-esnél csapatunk 1 gólos veresége, míg a +2.0-esnél a 2 gólos vereség lesz.

AH +1.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Ha 1 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amire megoszlik a tét: +1.5 és +1.0. Csapatunk 1 gólos veresége esetén előbbi lesz a nyertes, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (+1.0,+1.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 1 és 1.5 között a 1.25 található.

AH +1.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent ér el, vagy 1 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája az Európai hendikep +2 (Jelölései: Handicap, Handicap result vagy 3 way Handicap) Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!

AH +1.75 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 gólos vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, a tét megosztásra kerül és felét elveszítjük, a másik felét visszakapjuk. Magyarázat: a két fogadás, amikre megoszlik a tét: +1.5 és +2.0. Csapatunk 2 gólos veresége esetén előbbi vesztes lett, míg utóbbi miatt a tét fele visszajár. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (+1.5,+2.0) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 1.5 és 2 között a 1.75 található.

AH +2.0 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat megnyeri a mérkőzést, döntetlent ér el, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha a csapatunk 2 gólos különbséggel vereséget szenved, visszakapjuk a teljes feltett tétet.

AH +2.25 – akkor kapjuk meg a teljes nyereményt, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlent játszik, vagy 1 góllal vereséget szenved. Ha 2 gólos különbséggel vereséget szenved, akkor a tét megosztásra kerül és az egyik fele nyertes lesz, a másik felét visszakapjuk. Néhány iroda, mint pl. a Bet365 így jelöli ezt a típust: (+2.0,+2.5) Egyszerű megjegyezni hiszen mindig a két szám között lesz a megoldás, azaz 2 és 2.5 között a 2.25 található.

AH +2.50 – akkor nyerünk, ha a kiválasztott csapat nyer, döntetlen játszik vagy kevesebb, mint 3 gólos vereséget szenved. Minden más esetben elveszítjük a tétet. Ennek a fogadási típusnak az alternatívája az Európai hendikep +3 (Jelölései: Handicap, Handicap result vagy 3 way Handicap) Ha egy irodánál megtalálható több azonos fogadási típus, azt fogadjuk meg ahol jobb oddsot kapunk!